Persondata politik

Nordeuropas største madfestival i København

Bordet er dækket med østers-cruise, madskoler og Michelinstjerner

  • Copenhagen Cooking kommer blandt andet til at fokusere på de vidunderlige fisk og skaldyr, der findes ud for vores lange kyststrækning. (PR-foto)
Copenhagen Cooking kommer blandt andet til at fokusere på de vidunderlige fisk og skaldyr, der findes ud for vores lange kyststrækning. (PR-foto)
1 af 1
 

Hvem havde for få tyve år siden troet, at Danmark kunne blive en af verdens gastronomiske hovedstæder.

Men med den stadig større internationale fokus rette mod det nye nordiske køkken og med kåringen af Noma som verdens ypperste resturant af den ansete britiske gourmetudgivelse Restaurant Magazine.

LÆS OGSÅ:

Se også: Den nye Michelinguide - også som app

Det er en enestående mulighed for at promovere Danmark og ikke mindst hovedstaden, og i 10 dage med start 24. august afholdes Nordeuropas største madfestival kaldet Copenhagen Cooking i - som navnet antyder - København.

I alt 140 gastromiske arrangementer vil blive afholdt, og der vil til den officielle åbning foruden godt til ganen være mulighed for at møde Nomas René Redzepi, Nikolaj Danielsen fra Madeleines Madteater, Bo Lindegaard fra I’m a Kombo og Mikkel Sander fra Roskilde Festival.

LÆS OGSÅ:

Se også: København er verdens næstfedeste by

Også Prinsesse Marie, der er protektor for Copenhagen Cooking 2012, deltager ved åbningen i Den Sorte Diamant.

LÆS OGSÅ:

Se også: 10 uundværlige apps til madører

I weekenden d. 25. – 26. august kan du opleve smagen af det nye nordiske køkken, når ’Nordic Taste’ finder sted på Carlsberg. De deltagende restauranter tæller bl.a. Kokkeriet, Rold Storkro, Schackenborg Slotskro og Lumskebugten. Fra den anden side af Sundet deltager bl.a. restaurang Rebell, Skanörs Fiskrökeri og The Lodge. På Nordic Taste kan du også besøge en række forskellige producenter, være med til Grød workshop, høre hvordan folkene bag Nordic Food Lab arbejder eller gå på kagefestival.

LÆS OGSÅ:

Se også: CNN-vært: I danskere har det allerhelvedes godt

En anden gastronomisk fejring finder du i Jægersborggade onsdag d. 29. august, hvor gadens restauranter og butikker - som Michelin-restaurant Relæ, Manfreds & vin, GRØD, Karamelleriet og Griseriet - rykker ud på gaden og serverer smagsprøver til en stor råvarefest.

Samme dag kan du være med til at afgøre, om det er vin fra Niche vine eller øl fra Mikkeller, der vinder kampen som akkompagnement til Kiin Kiin’s Michelin-køkken.

LÆS OGSÅ:

Se også: Verdens værste pizzafyld

Vil du i stedet lære, hvordan man bliver en gentleman, kan du tage på gentlemanish gourmet-tour med høj cigarføring og gastronomisk lektion og middag på Michelin-restaurant Kokkeriet d. 31. august.

Du kan også komme til pandekager eller middag på Rådhuset, opleve urbane haver, sejltur og middag med Lumskebugten, tage på madskole eller Meyer’s crash course i brød bagning, østers-cruise i Københavns Havn, vinsmagninger og cocktailkurser.

HENT HELE PROGRAMMET HER

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik