Danmark

Norwegian går fri af Rejsegarantifonden

Lavprisselskabet Norwegian behøver ikke være med i Rejsegarantifonden. Det har Østre Landsret slået fast

  • Norwegian kan ikke tvinges ind i Rejsegarantifonden. (Foto: AP)
Norwegian kan ikke tvinges ind i Rejsegarantifonden. (Foto: AP)

Seneste i EKSTRA

Hent flere
 

Rejsegarantifonden kan ikke tvinge flyselskaber, der har kontor i Danmark, til at melde sig ind i fonden. Det har Østre Landsret slået fast onsdag.

Dommen kommer, efter at Rejsegarantifonden politianmeldte lavprisselskabet Norwegian og en andre flyselskaber, da fonden mente, at flyselskaber, der solgte billetter fra en afdeling i Danmark, også skulle lade sig registrere i fonden.

Men Norwegian mente ikke, at dette var tilfældet - og derfor hev man Rejsegarantifonden i retten for at få fonden til at erkende, at lavprisselskabet ikke var registreringspligtig i Danmark.

LÆS OGSÅ:

Se også: Stewardessens råd: Sådan flyver du med børn

Ud over at have fået medhold, skal Rejsegarantifonden betale Norwegians sagsomkostninger på 50.000 kroner, fremgår det af dommen.

Fonden vil nu gennemgå dommen og derefter finde ud af, om man vil anke den.

Sagen begyndte i forlængelse af, at rejsegarantiloven blev ændret pr. 1. januar 2010. Efter ændringen krævede Rejsegarantifonden, at en række flyselskabet skulle registreres, så de kunne tilbyde private kunder dækning på rejser fra Danmark.

LÆS OGSÅ:

Se også: Se ind i Norwegians Dreamliner

13 flyselskaber klagede til Erhvervsankenævnet over Rejsegarantifonden - og i september 2010 kom nævnet frem til den kendelse, at flyselskaberne, der havde kontor i Danmark skulle lade sig registrere.

Og da Norwegian har et kontor i Danmark, var fonden altså af den opfattelse, at de skulle lade sig registrere i fonden.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik