Ferie 1 time siden
Efter fransk burkini-forbud: Politiker vil forbyde tørklæde i passet
Ferie 3 timer siden
Flere hundrede turister forsvundet efter vulkanudbrud på populær ferieø
Ferie 17 timer siden
Hule fryser til is om sommeren - kan du gætte hvorfor?
Ferie 20 timer siden
Ny lov: Nu kan du snart gå nøgen rundt i Paris
Ferie 27. sep. 2016
Her er verdens største turistmagneter – har du været der?
Ferie 27. sep. 2016
Vidste du det? Derfor er fly altid hvide
Ferie 27. sep. 2016
Slut med forsvundne fly: Her er den helt nye teknologi
Ferie 27. sep. 2016
Dårlig P-plads: Her bliver bilen smadret af lettende fly
Ferie 27. sep. 2016
Par tog feriefoto af søde små piger - men fik sig en grim overraskelse
Ferie 26. sep. 2016
Mulig diskrimination: Transkønnede smidt hjem fra lufthavn
Ferie 26. sep. 2016
Rædselstur: Kvinde fik uhyggelig sidemand på flyet
Ferie 26. sep. 2016
Døds-gopler lukker strande i populært ferieparadis
Ferie 25. sep. 2016
2000 år gammelt skelet fundet i berømt skibsvrag
Udland 25. sep. 2016
Historisk perle: Besøg Europas uberørte tidslomme
Udland 24. sep. 2016
Absurd tørst: Så mange liter øl bliver drukket til Oktoberfest
Ferie 23. sep. 2016
Advokat sagsøger flyselskab: Fik plads ved siden af tyk mand
Ferie 23. sep. 2016
Var det noget? Hold ferie i en milliondyr luksus-træhytte
Ferie 23. sep. 2016
Løj om ulykke så forsikringen dækkede: Nu er Paul død
Ferie 22. sep. 2016
By bruger 30 millioner kroner på underjordisk rørsystem til øl
Ferie 22. sep. 2016
Otte minutter i luften: Her åbner verdens korteste flyrute
Danmark

Snegaranti inden døre

  • Stå på ski og sus ned ad kælkebakken indenfor. (Foto: Lalandia)
Stå på ski og sus ned ad kælkebakken indenfor. (Foto: Lalandia)

– Mooaar altså, lad så være, du skal ikke køre ind i mig, lyder det fra min ældste på syv år ledsaget af en grimasse, der ville idømme mig lommepengekarantæne på livstid.

Hvis altså det var mig, der fik lommepenge. Mere når jeg ikke at se, inden den løbske radiobil laver endnu en piruet efter min uprøvede hånds befaling og sender mig og min bil i cirkulær dans om egen akse. Jeg famler febrilsk med de to styrepinde, der i næste nu sender bilen i spind i modsat retning, mens min sagesløse krop bare overgiver sig til centrifugalkraften og et kæmpemæssigt grin på læben. 'Bump' lyder det, da jeg uforsætligt og for gud ved hvilken gang torpederer min datter, der med stor koncentration er ved at genvinde herredømmet over sin radiobil. Et øjeblik ser det ud, som om vi skal være uvenner resten af ferien. Så flækker hun i et grin større end mit:

– Jeg skal gi' dig mor, hvem kommer først til den anden ende?

Ferie med ski eller badedyr
Selv om de fleste forbinder Lalandia med våde rutsjebaner og badeferie i Danmarks største vandland, så er Lalandia mere end det. I Lalandia i Billund har hede badegæster siden sommer kunnet køle af i en hvid verden af vinter i et nyt afsnit af det store forlystelsescenter.

LÆS OGSÅ: Lalandia - bare med sne

Stedet hedder Winter World. Og her kan alle med lyst på kolde vinteraktiviteter give sig i kast med frit løb på skøjter, ræs på kælkebakken eller give den med foden på speederen i en vinterversion af radiobiler, Bumber Cars on Ice. Og de ekstra modige snører klatrestøvlen og dyster i fingerkræfter og ræs mod toppen på den ni meter høje klatrevæg, der som et andet sydeuropæisk bjergspir drager bjergklatrere med forsvarlige sikkerhedsbælter i alle aldre.

Offpiste på skibåndet
Er du mere til at teste din kunnen på ski, holde formen ved lige eller bare varme op til årets skiferie, kan det også lade sig gøre i det 2500 m2 store vinterland. Her ved siden af klatrevæggen med udsigt til Lalandia Mining, hvor optimistiske unger grebet af guldfeber vasker ædelstene frem af smågrus og sand, står noget, der ved første øjekast mest minder om et gigantisk løbebånd. Det er i virkeligheden en kunstig skiløjpe, hvor både hældning og hastighed kan reguleres alt efter sværhedsgrad, så udfordringen passer til både nybegyndere og øvede på ski.

Selve løjpen er kun nogle meter i længden, så skientusiasterne ender hurtigt ved barerne i enden, hvor hældningen er lavest. Her kører båndet til gengæld rundt og rundt, så du med snilde kan praktisere disciplinen 'let ski på stedet', så længe du orker, betaler og andre ikke kræver deres tur. På skibåndet eller løjpen kan man også købe solotid med en privat skiinstruktør. Og her giver skibåndet en enestående mulighed for at korrigere løbestil og opnå fortrolighed på ski. Det koster 80 kroner for en halv time med skiinstruktør på løjpen.

Når sulten melder sig
Efter en tur på løjpen kan tørstige skiløbere fortsætte til afterski i Outpost eller den børnevenlige kæderestaurant Bones. En familierestaurant indrettet i bedste amerikanske sportsklubstil, hvor kasketter, baseballbatter, fodboldstøvler, sportstrofæer blandet med opdagelseskort, issyle og andre artefakter, der skal lede tankerne hen på opdagelsesrejsende, eventyr og krævende ekspeditioner, pryder væggene og leverer underholdning til en ellers kort ventetid. Børnene får balloner og tegneting, mens de venter på bøfferne, der i størrelse mere end kan gå an - også i en amerikansk sportsklub!

LÆS OGSÅ: Jysk luksus for ungerne

La grand finale er, når børnene selv henter softicen til dessert. I tag selv-baren får de lov at dekorere isen. Og her bliver der rundhåndet delt ud, når topping som karamelsauce, M&M's, chokoladekrymmel, syltetøj og andet guf afslutter kronen på værket.

Fra restauranten er der frit udsyn til skøjtebanen, hvor Bambier på glatis kan pudse formen af fra tidlig morgen til sen aften. I det hele taget er der en god og afslappet stemning på stedet, kædekonceptet taget i betragtning. Og at børn heller ikke behøver sidde bænket til stolen, når softicen er konsumeret, ligger også mindre pres på forældrene, der ikke behøver at sluge maden i al hast.

Pris på is

Det koster f.eks. 50 kr. pr. person at stå ubegrænset på skøjter og det inklusive leje.

For 20 kr. kan fartglade børn og voksne give den gas i radiobilerne på is, Bumper Cars on Ice.

Det er gratis at kælke i tubes på den kunstige kælkebakke, når man har betalt entreen til skøjtehallen på 50 kr.

Skiløjpen koster 80 kr. pr. halve time med instruktør, mens det koster 40 kr. at teste sin kunnen på klatrevæggen.

Jul i Lalandia

Overvejer du at holde jul i Lalandia i Billund, kan du få traditionelle juleoplevelser, der starter allerede den 24. med Disneys juleshow på storskærm efterfulgt af traditionel julebuffet med flæskesteg med svær, andesteg, skysovs, hvide og brunede kartofler og risalamande. Herefter er der dans om juletræet og godteposer til alle børn.

Jul i hytten

Ønsker du i stedet at holde jul med familien i egen hytte, kan du bestille julemaden ud af huset. Første juledag står den på klassisk dansk julefrokost for dem, der ønsker at deltage.

Pris

Prisen for arrangementet juleaften for voksne er 498 kr. og 298 kr. for børn mellem 12 -17 år og 168 kr. for børn under 12. Børn under tre år spiser og deltager gratis. Julemad ud af huset samt julefrokost første juledag koster 198 kr. pr. voksen, mens den tilsvarende koster henholdsvis 90 og 98 kr. for børn under 12.

Overnatning

Prisen for at overnatte i en af de mange hytter i området starter ved 1715 kr. pr. overnatning ved fire personer + et barn i alderen 0-2 år. Prisen gælder, når der bestilles minimum to overnatninger.

Ferie vurderer

Selvom Feries udsendte tidligere har svoret, at kædekoncepter og temaparker aldrig skulle blive en del af familieferien, så fungerer det. Ikke mindst med Lalandias nye Winter World, hvor hele familien for en stund kan undgå trængslen i vandlandet og for et øjeblik føle sig hensat til skiferie i Alperne. Stedet er et hit for børnefamilien.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste i Ferie

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
EKSTRA - det du ikke vil gå glip af
Få adgang til denne artikel + mere end 2000 andre spændende historier for under 1 krone om dagen. Kom tæt på aktuelle begivenheder, kendisser, sport, krimisager, trends og meget mere...
ALT DETTE FÅR DU FOR KUN 1 KRONE OM DAGEN:
  • Mere end 2.000 historier på mobil, tablet & computer
  • Opdateringer 24 timer i døgnet - Nye artikler hver dag
  • Ekstra Bladets avis-arkiv fra 1904 frem til gårsdagens avis
  • Særlige fordele - Konkurrencer, gratis e-bøger og events
29 kr. /md.
Ingen binding

Nem betaling - Ingen binding – Betal fra måned til måned