Danmark 17 timer siden
Gigantisk museum på vej til København
Ferie 17 timer siden
Londons nye skyskraber til grin: Kan du se hvad den ligner?
Ferie 19 timer siden
24-årig rejser verden rundt: Sælger imens for 500.000 kr. om måneden
Ferie 22 timer siden
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 25. okt. 2016
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 24. okt. 2016
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 24. okt. 2016
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 24. okt. 2016
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden
Ferie 21. okt. 2016
Gør du disse ting? Det hader stewardesser ved passagererne
Ferie 21. okt. 2016
Kendt rejseudbyder aflyser kvindes ferie med et 'Fuck dig'
Ferie 20. okt. 2016
Mystisk forbandelse skræmmer turister i ferieparadis
Ferie 20. okt. 2016
Stort kaos: Strejke truer danskernes juleferie
Ferie 20. okt. 2016
Dagens store helt: Dansk familiefar redder mand fra druknedøden
Ferie 19. okt. 2016
Er du enig? Mænd rejser - kvinder kommer ingen vegne
Ferie 19. okt. 2016
Her må du aldrig tage et billede - straffen er fængsel
Danmark

Snegaranti inden døre

  • Stå på ski og sus ned ad kælkebakken indenfor. (Foto: Lalandia)
Stå på ski og sus ned ad kælkebakken indenfor. (Foto: Lalandia)

– Mooaar altså, lad så være, du skal ikke køre ind i mig, lyder det fra min ældste på syv år ledsaget af en grimasse, der ville idømme mig lommepengekarantæne på livstid.

Hvis altså det var mig, der fik lommepenge. Mere når jeg ikke at se, inden den løbske radiobil laver endnu en piruet efter min uprøvede hånds befaling og sender mig og min bil i cirkulær dans om egen akse. Jeg famler febrilsk med de to styrepinde, der i næste nu sender bilen i spind i modsat retning, mens min sagesløse krop bare overgiver sig til centrifugalkraften og et kæmpemæssigt grin på læben. 'Bump' lyder det, da jeg uforsætligt og for gud ved hvilken gang torpederer min datter, der med stor koncentration er ved at genvinde herredømmet over sin radiobil. Et øjeblik ser det ud, som om vi skal være uvenner resten af ferien. Så flækker hun i et grin større end mit:

– Jeg skal gi' dig mor, hvem kommer først til den anden ende?

Ferie med ski eller badedyr
Selv om de fleste forbinder Lalandia med våde rutsjebaner og badeferie i Danmarks største vandland, så er Lalandia mere end det. I Lalandia i Billund har hede badegæster siden sommer kunnet køle af i en hvid verden af vinter i et nyt afsnit af det store forlystelsescenter.

LÆS OGSÅ: Lalandia - bare med sne

Stedet hedder Winter World. Og her kan alle med lyst på kolde vinteraktiviteter give sig i kast med frit løb på skøjter, ræs på kælkebakken eller give den med foden på speederen i en vinterversion af radiobiler, Bumber Cars on Ice. Og de ekstra modige snører klatrestøvlen og dyster i fingerkræfter og ræs mod toppen på den ni meter høje klatrevæg, der som et andet sydeuropæisk bjergspir drager bjergklatrere med forsvarlige sikkerhedsbælter i alle aldre.

Offpiste på skibåndet
Er du mere til at teste din kunnen på ski, holde formen ved lige eller bare varme op til årets skiferie, kan det også lade sig gøre i det 2500 m2 store vinterland. Her ved siden af klatrevæggen med udsigt til Lalandia Mining, hvor optimistiske unger grebet af guldfeber vasker ædelstene frem af smågrus og sand, står noget, der ved første øjekast mest minder om et gigantisk løbebånd. Det er i virkeligheden en kunstig skiløjpe, hvor både hældning og hastighed kan reguleres alt efter sværhedsgrad, så udfordringen passer til både nybegyndere og øvede på ski.

Selve løjpen er kun nogle meter i længden, så skientusiasterne ender hurtigt ved barerne i enden, hvor hældningen er lavest. Her kører båndet til gengæld rundt og rundt, så du med snilde kan praktisere disciplinen 'let ski på stedet', så længe du orker, betaler og andre ikke kræver deres tur. På skibåndet eller løjpen kan man også købe solotid med en privat skiinstruktør. Og her giver skibåndet en enestående mulighed for at korrigere løbestil og opnå fortrolighed på ski. Det koster 80 kroner for en halv time med skiinstruktør på løjpen.

Når sulten melder sig
Efter en tur på løjpen kan tørstige skiløbere fortsætte til afterski i Outpost eller den børnevenlige kæderestaurant Bones. En familierestaurant indrettet i bedste amerikanske sportsklubstil, hvor kasketter, baseballbatter, fodboldstøvler, sportstrofæer blandet med opdagelseskort, issyle og andre artefakter, der skal lede tankerne hen på opdagelsesrejsende, eventyr og krævende ekspeditioner, pryder væggene og leverer underholdning til en ellers kort ventetid. Børnene får balloner og tegneting, mens de venter på bøfferne, der i størrelse mere end kan gå an - også i en amerikansk sportsklub!

LÆS OGSÅ: Jysk luksus for ungerne

La grand finale er, når børnene selv henter softicen til dessert. I tag selv-baren får de lov at dekorere isen. Og her bliver der rundhåndet delt ud, når topping som karamelsauce, M&M's, chokoladekrymmel, syltetøj og andet guf afslutter kronen på værket.

Fra restauranten er der frit udsyn til skøjtebanen, hvor Bambier på glatis kan pudse formen af fra tidlig morgen til sen aften. I det hele taget er der en god og afslappet stemning på stedet, kædekonceptet taget i betragtning. Og at børn heller ikke behøver sidde bænket til stolen, når softicen er konsumeret, ligger også mindre pres på forældrene, der ikke behøver at sluge maden i al hast.

Pris på is

Det koster f.eks. 50 kr. pr. person at stå ubegrænset på skøjter og det inklusive leje.

For 20 kr. kan fartglade børn og voksne give den gas i radiobilerne på is, Bumper Cars on Ice.

Det er gratis at kælke i tubes på den kunstige kælkebakke, når man har betalt entreen til skøjtehallen på 50 kr.

Skiløjpen koster 80 kr. pr. halve time med instruktør, mens det koster 40 kr. at teste sin kunnen på klatrevæggen.

Jul i Lalandia

Overvejer du at holde jul i Lalandia i Billund, kan du få traditionelle juleoplevelser, der starter allerede den 24. med Disneys juleshow på storskærm efterfulgt af traditionel julebuffet med flæskesteg med svær, andesteg, skysovs, hvide og brunede kartofler og risalamande. Herefter er der dans om juletræet og godteposer til alle børn.

Jul i hytten

Ønsker du i stedet at holde jul med familien i egen hytte, kan du bestille julemaden ud af huset. Første juledag står den på klassisk dansk julefrokost for dem, der ønsker at deltage.

Pris

Prisen for arrangementet juleaften for voksne er 498 kr. og 298 kr. for børn mellem 12 -17 år og 168 kr. for børn under 12. Børn under tre år spiser og deltager gratis. Julemad ud af huset samt julefrokost første juledag koster 198 kr. pr. voksen, mens den tilsvarende koster henholdsvis 90 og 98 kr. for børn under 12.

Overnatning

Prisen for at overnatte i en af de mange hytter i området starter ved 1715 kr. pr. overnatning ved fire personer + et barn i alderen 0-2 år. Prisen gælder, når der bestilles minimum to overnatninger.

Ferie vurderer

Selvom Feries udsendte tidligere har svoret, at kædekoncepter og temaparker aldrig skulle blive en del af familieferien, så fungerer det. Ikke mindst med Lalandias nye Winter World, hvor hele familien for en stund kan undgå trængslen i vandlandet og for et øjeblik føle sig hensat til skiferie i Alperne. Stedet er et hit for børnefamilien.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste i Ferie

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
EKSTRA - det du ikke vil gå glip af
Få adgang til denne artikel + mere end 2000 andre spændende historier for under 1 krone om dagen. Kom tæt på aktuelle begivenheder, kendisser, sport, krimisager, trends og meget mere...
ALT DETTE FÅR DU FOR KUN 1 KRONE OM DAGEN:
  • Mere end 2.000 historier på mobil, tablet & computer
  • Opdateringer 24 timer i døgnet - Nye artikler hver dag
  • Ekstra Bladets avis-arkiv fra 1904 frem til gårsdagens avis
  • Særlige fordele - Konkurrencer, gratis e-bøger og events

29 kr. /md.
Ingen binding

Nem betaling - Ingen binding – Betal fra måned til måned