Tørre oplevelser i efterårs-Danmark

Få det bedste ud af gråvejret og hæng ud med regnskovens dyr, tilbring en dag i en fængselscelle eller lær at spille curling

(Foto: Randers Regnskov)
(Foto: Randers Regnskov)

Danmark har i snit 121 nedbørsdage om året. Størstedelen af dem er fyldt med store våde regndråber, som gør selv den sjoveste udendørsaktivitet dødssyg. Heldigvis findes der masser af muligheder for en fed oplevelse i tørvejr og med tag over hovedet.

Tag til troperne

Randers Regnskov er som et tropisk kontinent. Brusende vandfald skaber i samarbejde med de fritlevende aber og fugle en smuk symfoni, imens den høje temperatur gør luften varm og fugtig. Imens du går rundt på junglestierne, kravler dovendyrene rundt i trætoppene, og hulepindsvinene slapper af i skovbunden. Faktisk lever over halvdelen af de ca. 250 dyrearter, som Randers Regnskov huser, frit i samme omgivelser, som gæsterne bevæger sig rundt i.

Du kan både gå på opdagelse i Sydamerikas, Afrikas og Asiens tropiske naturrige. I Asien kan du f.eks. opleve fritlevende pytoner og snoge, som slanger sig igennem opførte fragmenter af oldgamle cambodjanske tempelruiner.

Entré: 175 kr. for sæsonkort til voksne og 105 kr. for sæsonkort til børn. Endagsbilletter koster 10 kr. mindre end sæsonkortene.

Åbent: Hverdage 10-16 og weekender 10-17

Læs mere: www.regnskoven.dk

Sjov på isen

Isfrosne søer og skøjtehaller kan bruges til andet end ishockey og kunstskøjteløb. Curling er f.eks. en sjov aktivitet for hele familien.

I Esbjerg Curling Klub kan nybegyndere såvel som erfarne curlingspillere i alle aldre nemlig spille 'Curl'n'Fun'. Du vil blive klædt på med det rigtige udstyr og modtage kyndig instruktion fra en curlingspiller. Og så er det ellers bare at dyste imod hinanden ved at støde kugler hen ad isen.

Det anbefales at have løst og bekvemt tøj på, som f.eks. et par træningsbukser og en sweatshirt. Særligt cowboybukser er ikke velegnet til curling. Derudover skal man have et par rene kondisko med.

Entré: 1250 kr. for en bane for otte personer i en time og 50 min.

Åbent: Hverdage kl. 15-22 og weekend kl. 8-22.

Læs mere: www.esbjergcurling.dk og www.visitdenmark.com

Telefoni– og posthistorie

Hvis det står ned i lårtykke stråler, kan du træde indenfor i tørvejr på Post og Tele Museum på Købmagergade i København. Her er 400 års kommunikationshistorie kogt ned og formidlet på en måde, hvor de besøgende bliver aktivt involveret.

Den permanente udstilling handler om den danske kommunikationshistorie. Et væld af aktiviteter sørger for lærerige oplevelser til børn og voksne i alle aldre. F.eks. kan du prøve kræfter med telegrafonen, som var 1800-tallets svar på en båndoptager, eller du kan kommunikere med andre gæster via morsesystemet.

Imens de voksne medlemmer af familien fordyber sig i det enorme frimærkealbum eller snupper sig en kop kaffe i caféen på tagterrassen, kan børnene gå på eventyr i legelandet, 'Ind i Frimærket', hvor alle omgivelser er inspireret af fortidens frimærkemotiver.

Entré: Gratis

Åbent: Alle dage fra kl. 10-16

Læs mere: www.ptt-museum.dk

Bag lås og slå

Faaborg Arrest har netop slået dørene op til Ret- og Strafmuseet efter en totalrenovering af bygningen.

Museet er inddelt i tre etager, som hver især udstiller arrestforholdene fra en bestemt tidsperiode. Du kan bl.a. opleve, hvad fanger må have på sig i en arrest, og hvad der skal afleveres til vagterne. Længere inde i den autentiske udstilling kan du sidde i en lukket celle, imens højtalerne fortæller en indsats historie om livet bag lås og slå. Situationen som pårørende bliver fortalt i det udstillede besøgsrum.

For de mindste besøgende byder museet på et computerspil, hvor en fange er løs i Faaborg og skal indfanges.

Entré: 50 kr. pr. voksen, 40 kr. pr. studerende, pensionist eller grupper på mindst seks personer. Gratis for børn.

Åbent: Alle dage kl. 11-15.

Læs mere: www.ohavsmuseet.dk

Kongernes Christiansborg

Christiansborg er hjemsted for mere end politiske alliancer og mudderkastende debatter. Borgen rummer dansk historie helt tilbage fra middelalderen, hvilket kan opleves i ruinerne under jorden.

Biskop Absalon af Roskilde var den første til at iføre sig byggehandskerne eller i hvert fald til at svinge dirigentstokken. I 1167 opførte han en borg ved byen Havn, som i over 200 år blev udsat for flere forsøg på plyndringer af sørøvere og krigere fra Hanseforbundet.

Siden hen blev borgen revet ned, og Københavns slot blev bygget på grunden. Forskellige konger blev ved med at udvikle og præge på slottet, så det til sidst blev så tungt, at murene begyndte at skride og revne. Derfor valgte Christian IV at rive slottet ned og bygge det første Christiansborg. Også resterne af Københavns slot kan opleves i ruinerne.

Entré: 40 kr. pr. voksen, 30 kr. studerende og 20 kr. pr. barn.

Åbent: Alle dage på nær mandage kl. 10-17.

Læs mere: www.christiansborgslot.dk og www.visitdenmark.com

1 af 2 (Foto: Esbjerg Curling)
2 af 2 (Foto: Randers Regnskov)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen