Rekordmange turister myldrer til København

København lægger sig helt i tops på listen over europæiske storbyer, som har mest vokseværk i turismen

Der er stadig massevis af turister, der ønsker at se den danske hovedstad. For turismen i København er steget med over 12 procent om året de seneste to år.

Så høje vækstrater er aldrig set før i hovedstaden, siden man begyndte at måle turismen i 1985, skriver Politiken mandag.

Strømmen af gæster placerer samtidig København helt i toppen over europæiske storbyer, som har mest vokseværk i turismen, viser tal fra Danmarks Statistik og en rapport fra organisationen European City Marketing (ECM), som er de europæiske storbyers turismesammenslutning.

- Det er virkelig stærke nyheder oven på finanskrisen, siger Lars Bernhard Jørgensen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen, til Politiken.

- Særligt imponerende er det, at København i to år har været en af de hurtigst voksende turistbyer i Europa - langt foran byer, vi normalt sammenligner os med, og som for øvrigt også har høj vækst, fortsætter han.

Henrik Halkier, der forsker i turisme på Aalborg Universitet, er også imponeret:

- Det viser, at København er blevet et populært turistmål. Det er rigtig godt, fordi det skaber mere omsætning og beskæftigelse i byen, siger Henrik Halkier til Politiken.

Brancheorganisationen Horesta, der repræsenterer de fleste af landets hoteller og cirka halvdelen af landets restaurationer, oplever for første gang i mange år, at man både får flere gæster og stigende omsætning.

- Vi har i flere år været nødt til at presse priserne for at lokke kunder til, men der er nu en tendens til, at der både kommer flere gæster, og at hver gæst bruger flere penge. Det er virkelig positivt, siger Katia Østergaard, adm. direktør i Horesta til Politiken.

Udviklingen i København er dog enestående for Danmark. Kigger man på resten af landet, ser det skidt ud, skriver Politiken.

/ritzau/

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen