Wellness ved Vesterhavet

Et par dages spa-ophold på Hvidbjerg Strand ved Blåvand kan få pulsen ned og humøret op

Sådan kan der altså også se ud på en campingplads. (PR-foto)
Sådan kan der altså også se ud på en campingplads. (PR-foto)

– Okay Søs, kalder du det her camping? spørger min bror med et flabet grin.

– Mmm … ja, svarer jeg og ser mig rundt i den luksushytte på Hvidbjerg Strand, som han og jeg skal bo i de næste par dage. Det 35 kvadratmeter store, stråtækte fiskerhus med kæmpe terrasse, to værelser, hems, badeværelse, køkken med mikroovn og opvaskemaskine, stue med sofa, tv og udsigt over en fiskesø, er da unægtelig noget helt andet end det orange familietelt, vi og vores forældre turede rundt med i Sydeuropa, dengang vi var børn.

Ja, vi taler stadig om de ture, og dengang vi ikke nåede at slå teltet op, før tordenvejret brød løs i Andorra, og om dengang jeg ville sove i gummibåden uden for teltet, fordi jeg var sur osv.

LÆS OGSÅ: Ti lækre wellness-ophold i Danmark

Det er længe siden. Nu er vi blevet voksne med alt, hvad det indebærer af hverdagspraktik, overbookede weekender, spekulationer om renten og andet, som får skuldrene til at krybe helt op om ørene.

Vi trænger begge til at hive stikket ud og slappe af, og derfor er vi taget på søskende-weekend ved Blåvand og Vesterhavet. De lokker nemlig med kurbad og wellness.

Western-legeland for børn
Da vi har gået en tur rundt på pladsen og konstateret, at vi desværre er for gamle til at måtte bruge hoppeborgen inde i børnenes nybyggede og meget gennemførte western-legelandsby, går vi mod wellness-afdelingen, hvor vi hver har bestilt tid til massage.

Her er beroligende musik, frisk frugt og ingen undskyldning for ikke at komme ned i gear. Efter en dejlig hot stone-massage, mødes vi i wellness-afdelingen. Her kigger brormand igen på mig med sit 'kalder du det camping'-blik.

– Hold da op, det er lækkert, udbryder han. Han er vant til lidt af hvert via sit job, men påstår, at han kun har set det her overgået af spaen på Hilton i Venedig.

Vildfarne nøgne tyskere
Stedet er indrettet med forskellige typer sten og træ, og her er alskens slags dampbade, varmtvandsbassin, koldtvandsbassin, infrarød sauna, mineralsauna, finsk sauna, ildsauna, varmebrikse med havudsigt, udendørs spa med havudsigt, saltvandsbassin og meget andet. Og en masse tyskere.

– Omkring 40 procent af vores gæster er tyske – og stort set resten er danskere, fortæller Hvidbjerg Strands ejer, Lene Slaikjær. Hun fortæller, at navnlig tyskerne og østrigerne er meget glade for wellness, og at mange af dem er vant til at gøre det uden tøj på derhjemme, så i begyndelsen havde de af og til nogle vildfarne, nøgne tyskere i afdelingen.

– Men de har fundet ud af det med at tage badetøj på nu, beroliger hun.

Min bror og jeg går ind i den infrarøde sauna, hvor de kraftige lamper varmer musklerne i dybden.

– Jeg skal love for, at der er godaw i dén. Man skal vist lige passe på, at det ikke bliver til flæskesvær omme på ryggen, griner en ældre mand til sin ven. De er her sammen med deres koner, som lige har været ovre i varmtvandsbassinet.

– Ja, vi var også lige ved at blive til kogte høns i det varme vand. Det kan nå at blive til en hel menu, før vi er færdige, klukker de.

Stemningen er i det hele taget afslappet og venlig. Her er unge og gamle, tykke og tynde, skaldede og behårede. Og ingen børn efter klokken 12.

Da vi kommer fuldstændig afslappede ud efter tre timer, er vi godt sultne og sætter kurs mod a la carte-restauranten. Vi forventer ikke noget særligt. Det er jo en campingpladsrestaurant, så måske en fiskefilet med remoulade eller en burger.

Men det viser sig, at kokken har en baggrund på en Michelin-restaurant, så snart står der friskpillede fjordrejer og asparges på bordet, efterfulgt af en mør bøf samt husets udmærkede rødvin – suppleret med vores egne fantastisk kloge betragtninger om livet, døden og kærligheden, naturligvis.

– Det er egentlig utroligt, hvor meget man kan få ud af at være væk bare et par dage, siger min bror.

En fast tradition?
Han og jeg har allerede planlagt det næste besøg til foråret. Så skal hans drenge –mine små nevøer – med, og selv om det kunne være sjovt at bo i en af de hytter, som har saloon-døre ude foran, og som ligger lige ved den fine western-legelandsby, synes jeg, det er synd, hvis de to pus skal gå glip af teltlivets glæder.

De skal jo også have nogle historier at fortælle, når de bliver voksne, om dengang de (ikke) nåede at slå teltet op, inden regnen kom og den slags. Men shh! Det med teltet ved min bror ikke endnu. Det skal være en overraskelse. Så skal jeg gi' ham camping, skal jeg.rejser@eb.dk

Ekstra Bladet var inviteret af Hvidbjerg Strand Feriepark

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen