Iskolde action-eventyr

Legoland har udvidet med nyt pingvin-anlæg og en tænderskærende rutsjebanetur med fem meter frit fald

Med sit drop på fem meter frit fald er Polar X-plorer ikke for sarte sjæle, men børnene elsker det. (Foto: Legoland)
Med sit drop på fem meter frit fald er Polar X-plorer ikke for sarte sjæle, men børnene elsker det. (Foto: Legoland)

Legolands nyeste skud på actionpark-stammen, Polar X-plorer, ligner næsten en scene fra en Lara Croft-film, hvor heltinden undslipper ondsindede forbrydere i et baseanlæg med efterfølgende heroisk klimaks på Nordpolen.

Køen til den nye attraktion kan være lang – og nervepirrende –men så er der også rig lejlighed til at studere de mange detaljer i den sølvfarvede aluminiumsbase formet som halvmåne, hvor vinden suser i lufttunnelerne og i sit kølvand sætter de rå lamper af børstet stål i bevægelse og dermed bidrager yderligere til den spændte stemning.

Kører gennem isen
Så er det min tur. Heldigvis er de mange hjælpere i orange ekspeditionsfrakker med pelskant ekstra grundige, da de tjekker de fastspændte polarrejsende i rækken af snescootere. 1, 2, 3 ... og af sted det går.

LÆS OGSÅ: Legoland for de mindste

Ind i det sneklædte bjerg og ud igen, hvor den krøllede bane med en topfart på 65 km/t. suser hen over publikums hoveder.

Og bedst som man tror, at turen er slut i bjergets indre, lyder der en øredøvende høj lyd af knækkede isflager.

I næste nu sidder mellemgulvet i halsen, mens vognene ryger fem meter ned gennem isen. Hylene fra publikum har dårligt lagt sig, før de polarfarende har forladt fartøjet, og børnene med uhæmmet masen stiller op til endnu en tur.

Pingu i Polar Land
Men Polar X-plorer er ikke det eneste, man kan opleve i Legolands nye actionverden. Ved siden af Polar X-plorer ligger det nye pingvinanlæg, Penguin Bay, hvor 17 gentoo-pingviner holder til.

Anlægget er lukket med store glaspartier, så man kommer altså ikke til at klappe en pingvin. Til gengæld er der mikrofoner i anlægget, så man kan høre, hvorfor pingvinerne har fået deres tilnavn æselpingviner.

De skryder så meget, at man næsten kunne tro, at det var æsler, der boede i anlægget. Glasset til trods er det stadig interessant at trykke næsen mod ruden og se de vandglade supersvømmere give den fuld gas under vandet i det store bassin.

Sociale og legesyge
Specielt fra polarrestauranten, der er nabo til pingvinerne, kan man se de store fugle på helt tæt hold. Flere gange om dagen kan man i øvrigt opleve dyrepasserne give pingvinerne mad og høre fortællinger om gentoo-pingvinerne og deres truede vilkår i det fri.

De 17 pingviner i anlægget er alle født i fangenskab og kommer fra Edinburgh Zoo. De er de både sociale og legesyge, og det er underholdende at se dyrepasserne udfordre dyrene med sæbebobler og vand fra haveslangen, når de trænger til leg og adspredelse.

1 af 2 Med en topfart på 36 km/t. er gentoo-pingvinerne verdens hurtigste pingviner. (Foto: Legoland)
2 af 2 Med sit drop på fem meter frit fald er Polar X-plorer ikke for sarte sjæle, men børnene elsker det. (Foto: Legoland)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen