Danmark

Livreddere har travlt på de danske strande

Allerede i løbet af de to første uger i strandsæsonen har livreddere været i aktion over 600 gange.

  • Det halvtriste vejr til trods har der været meget at se til for de danske livreddere. (Foto: Mikkel Tariq Khan/Polfoto)
Det halvtriste vejr til trods har der været meget at se til for de danske livreddere. (Foto: Mikkel Tariq Khan/Polfoto)

Livredderne har - trods det jævnt kedelige sommervejr - haft rigeligt at se til i løbet af badesæsonens to første uger.

Det oplyser TrygFondens Kystlivredning, der holder opsyn på nogle af landets største og mest populære strande.

I løbet af de to uger har livredderne gennemført over 600 såkaldt 'forebyggende aktioner', hvor badegæster ikke har handlet efter de nationale baderåd.

- Nogle gange handler det om, at dårlige svømmere vover sig for langt ud, andre gange er børn uden opsyn, eller også lægger folk sig på luftmadrasser i fralandsvind, siger René Højer, der er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed hos TrygFonden.

Ifølge René Højer kæmper livredderne med, at badegæsterne er gode til at huske tidligere tiders baderåd, som i mellemtiden er hældt ud med badevandet, hvorimod de seneste baderåd endnu ikke er sivet ind.

- Mange husker for eksempel den dér med, at man kun må gå ud til navlen. Men det er en myte, og det kan faktisk være direkte farligt, for den slags afhænger jo helt af badeforholdene, forklarer René Højer.

Ud over de forebyggende aktioner har livredderne også hjulpet badegæsterne med alt fra skrammer til bistik 315 gange, og i alt har de gennemført over 8000 indsatser af forskellig - primært oplysende - karakter indtil videre.

I hele sidste sæson - der varer otte uger - lå det tal på godt 26.000.

Til gengæld ligger antallet af livstruende situationer i år langt under sidste års niveau. Foreløbig er der kun registreret en enkelt livstruende situation på de 34 strande, som Kystlivredningen overvåger, mod 27 sidste år.

Her er de fem nationale baderåd

Lær at svømme

Gå aldrig alene i vandet

Læs vinden og vandet

Lær stranden at kende

Slip ikke børnene af syne

Ifølge TrygFondens Kystlivredning er der især to baderåd af ældre dato, som badegæsterne er gode til at huske, men som i virkeligheden burde gå i glemmebogen, fordi de ikke øger sikkerheden. Det gælder:

Gå kun ud til navlen

Gå ikke i vandet en halv time efter, du har spist

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen