Verdens største dragefestival på Fanø

Drager indtager det vestlige Danmark. 5.000 drageentusiaster fra hele verden gæster Fanøs hvide sandstrande

Det er en ganske særlig oplevelse af høre dragerne blafre i vinden under dragefestivalen på Fanø. (Foto: Destination Sydvestjylland)
Det er en ganske særlig oplevelse af høre dragerne blafre i vinden under dragefestivalen på Fanø. (Foto: Destination Sydvestjylland)

Vadehavet i den sydvestlige del af kongeriget er sjældent overrendt, og der er tilmed også ret så højt til loftet, som man siger på de kanter.

Men fra torsdag 14. juni til søndag 17. juni bliver der mere og andet at se på end himmel og hav, når Fanø Internationale Dragefestival går på vingerne.

Mere end 5.000 drageentusiaster vil gæste Fanøs brede, hvide sandstrande ved den største begivenhed af sin slags i verden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lam i Sydvestjylland

Der er naturligvis gratis entré på festivalen, der afholdes for 28. gang og tilbyder underholdning for hele familien.

Deltagerne kommer fra hele verden og omfatter stort set samtlige aldersgrupper, ligesom mange professionelle drageflyvere besøger øen. Festivalen startede tilbage i 1985, da nogle få drageentusiaster tog til Fanø for at dyrke deres hobby. Ånden fra de oprindelige deltagere er fastholdt op til i dag, hvilket betyder, at hverken tilskuere eller deltagere betaler nogen form for gebyrer, ligesom festivalen heller ikke benytter sig af sponsorer.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fire fede forlystelser på Fanø

Al fokus er på drageflyvning, og i år er det muligt at deltage i en lang række aktiviteter som for eksempel dragebygger-workshops, opvisninger af moderne og traditionelle drager samt den berømte drageauktion, der fejrer 25 års jubilæum, og hvis overskud går til et skoleprojekt i Latinamerika.

Som en markering af Fanøs særlige position inden for vindsport har en gruppe af ikoner inden for international drageflyvning peget på Fanø som det naturlige afsæt for etableringen af World centre of wind and kite. Det nye vindsportcenter og medfølgende vidensbank har til formål at opbevare og sikre historiske drager samt at udbrede og videreføre al kendt viden og mulige tiltag inden for læring og oplevelser med vind.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er Danmarks smukkeste landsby

- Vi er glade for den store interesse, som festivalen oplever fra drage-entusiaster fra hele verden. Med etableringen af det nye internationale vindsportcenter håber vi at kunne udbrede kendskabet til drageflyvning og understrege Fanøs vigtige rolle inden for disciplinen, der netop er muliggjort af øens særlige beliggenhed i Vadehavet, siger Direktør for Fanø Erhvervs- og Turistråd Poul Therkelsen i en pressemeddelelse.

Læs mere på visitfanoe.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen