Ferie 3 timer siden
Kendt rejseudbyder aflyser kvindes ferie med et 'Fuck dig'
Ferie 18 timer siden
Mystisk forbandelse skræmmer turister i ferieparadis
Ferie 20 timer siden
Stort kaos: Strejke truer danskernes juleferie
Ferie 20. okt. 2016
Dagens store helt: Dansk familiefar redder mand fra druknedøden
Ferie 19. okt. 2016
Er du enig? Mænd rejser - kvinder kommer ingen vegne
Ferie 19. okt. 2016
Her må du aldrig tage et billede - straffen er fængsel
Ferie 19. okt. 2016
Flyselskaber laver totalforbud mod populær mobil
Ferie 18. okt. 2016
Tør du? Nu kan du overnatte på dette legendariske slot
Ferie 18. okt. 2016
Få svaret her: Derfor har fly stadig askebægre ombord
Ferie 18. okt. 2016
Ferie i Thailand: Kongens død lammer dele af turismen
Ferie 18. okt. 2016
Hotelgæster 'lyncher' nabo: Han havde for højlydt sex
Ferie 17. okt. 2016
Billig brandert: I denne by kan du drikke gratis døgnet rundt
Ferie 17. okt. 2016
Vild stigning: Antallet af aggressive flypassagerer er skyhøjt
Ferie 17. okt. 2016
SAS-pilot blev nægtet at flyve: Havde promille i blodet
Ferie 16. okt. 2016
Vidste du det? Dét sker hvis flydøren bliver åbnet i luften
Rejsetips 16. okt. 2016
Dårligt hotel eller fesen udflugt på ferien? Sådan klager du
Udland 15. okt. 2016
Hvis du tør: Sejl i en labyrint af knivskarpe iskrystaller
Ferie 15. okt. 2016
Rørende video: Elefanter i kamp for hjælpeløs unge
Danmark 15. okt. 2016
Rejs tilbage til istiden på toppen af Danmark
Ferie 14. okt. 2016
Richard lejede feriebil: Pludselig måtte han flygte for livet

Nøøøøj, der er guld på væggene

Jambo Feriepark er for fjerde år i træk kåret som Danmarks Bedste Campingplads. Her er der fokus på børnene

  • Børn får en VIP-behandling på badeværelset på Jambo Feriepark. Det er ejer Karsten Egelund, der har udtænkt de fine forhold. (PR-foto)
Børn får en VIP-behandling på badeværelset på Jambo Feriepark. Det er ejer Karsten Egelund, der har udtænkt de fine forhold. (PR-foto)
1/2
Næste »

– Hey Karsten, Karsten, ved du godt, at Emil aldrig har prøvet at kysse en pige?

– Jo, jeg har så.

– Neeeej, lyder det muntert drillende fra en flok smådrenge.

Karsten, som de flokkes om, som var han en rockstjerne, er den allestedsnærværende chef på Jambo Feriepark, der ligger mellem Saltum, Løkken og Lønstrup i Nordjylland. Han smiler og sludrer med dem, før han går videre.

– Tænk, det er en næsten daglig del af mit arbejde i sæsonen. Det er da svært at stå for, siger Karsten, der lyder efternavnet Egelund. Sammen med sin kone, Else, og sin datter, Christina, driver han pladsen, der for fjerde år i træk er blevet kåret som Danmarks Bedste Campingplads af Campingrådet.

– Hvad er det, der gør, at det lige er jer, der bliver udnævnt til landets bedste campingplads?

– Tja. Vi gør meget for, at vores gæster skal have en god oplevelse, og vi arbejder målbevidst på at have det bedste produkt. Hvis der er noget, der går galt på ferien, er det tit en eller anden detalje. Noget, der ikke virkede, eller en oplevelse, der ikke levede op til forventningerne.

– Derfor skal der være styr på alt. Fra gæsterne ankommer – parkeringsforhold og velkomst – til når de skal i køkkenet og lave mad og vaske op og så videre. Og det skal være hyggeligt. Derfor gør vi også meget ud af at uddanne vores personale og betale dem en ordentlig løn. Dårlig stemning smitter – og det er også dårligt for forretningen, siger han.

Samtalekøkkener version 2.0
I hyggens ånd har Karsten Egelund f.eks. selv designet de nye køkkener sådan, at man kan stå over for de andre gæster og snakke sammen, når man vasker op i stedet for at stå på række ved siden af hinanden – 'for det er jo der, man har tid og lyst til det'.

LÆS OGSÅ: På camping med kollegerne

Det er også ham, der har fundet på, at der skulle guld på væggene i et af børnenes badeværelser og røde lædersofaer i køkkenet. Og et hav af andre detaljer.

– Jeg tror på, at det gælder om, at børnene har det godt, når de er på ferie. For når børnene har det godt, er mor glad – og så kan far slappe af, siger han.

– Der skal så vidt muligt heller ikke være kø nogen steder. Der er jo ingen, der gider bruge ferien på at vente på, at badet eller vaskemaskinen bliver ledig. Det skal handle om nærvær og samvær og livskvalitet. Og derfor har vi ekstra mange af alle faciliteter, siger han.

Vandland og wellness på vej
På sin vis lå det ikke i kortene, at Karsten skulle være campingfatter. Og dog. Han var assurandør i 20 år, men hans forældre havde i sin tid Egelunds Camping i Lønstrup, og da hans egne børn blev større, fandt Karsten og konen ud af, at det da kunne være meget sjovt at købe en campingplads. Så det gjorde de i 1996.

– Og selv om det er gået godt indtil videre, er der jo stadig en masse ting, vi gerne vil gøre endnu bedre. Konkurrencen i campingbranchen er hård, så det gælder om at distancere sig fra de andre. Derfor har vi da også planer om at udvide inden for et par år med et indendørs vandland på den anden side af vejen – og på sigt er det også planen, at der skal være noget wellness til de voksne, fortæller Karsten.

LÆS OGSÅ: Single-camping - nu også uden børn

Foreløbig har han således fået godkendt et vandland på størrelse med Lalandia.

– Men en ting er, at vi leverer nogle gode rammer for ferien. Det synes jeg, vi gør. Noget helt andet –men lige så vigtigt – er, at vi også har femstjernede gæster. Uden dem var vi intet, siger han alvorligt.

– Når du nu selv har Danmarks bedste plads, hvor tager du så selv på campingferie?

– Jeg har været på campingferie en gang i mit liv. Det var i Sverige, og det øsregnede. Og det gør jeg aldrig mere, siger han lunt.

Det sker der for børn

Jambo Feriepark har ansat to unge, der er ansvarlige for at lave aktiviteter med børnene på pladsen i højsæsonen. De arrangerer f.eks. rundbold og fodbold, så børnene kan møde hinanden.

Der er også begivenheder som Olympiske Lege, Jambo Dysten, ligesom de koger bolsjer, kærner smør og en masse andre ting.

Den udendørs, opvarmede pool og legepladsen er også populære blandt børnene.

Fårup Sommerland ligger stort set lige ved siden af. Der kører sågar bus frem og tilbage, så man kan lade bilen stå hjemme på pladsen.

Der findes en række specialaftaler mellem Jambo og Fårup Sommerland, så entréen til Fårup er inkluderet hele den periode, man bor på pladsen.

Saltum Strand ligger ca. to kilometer væk, og den er en af de børnevenlige strande ved Vesterhavet, som består af fint sand og ikke af store sten.

Se mere på Jambo.dk

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen