Sommer i udlandet tre gange så dyr

Det koster tre gange så mange penge at holde sommerferie i udlandet i stedet for Danmark, viser undersøgelse

Du kan godt regne med, at det koster dig tre gange så mange penge at holde sommerferie i udlandet. (Foto: Colourbox.com)
Du kan godt regne med, at det koster dig tre gange så mange penge at holde sommerferie i udlandet. (Foto: Colourbox.com)

Mange af os har allerede lagt sommerferieplanerne. Men mens der er stor enighed om, hvor lang tid vi agter at rejse væk fra hjemmet - henholdvis 13,3 dage for Danmarksferierende og 13,8 dage for dem, der rejser til udlandet - så er der stor forskel på, hvor dyrt det bliver.

LÆS OGSÅ:

Se også: 13 klassiske budgetfejl på ferien

Danmark er ganske vist et særdeles dyrt land at både bo og feriere i. Men det er stadig gennemsnitligt tre gange billigere at holde ferien her i forhold til at rejse udenlands.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan får du råd til at tage på ferie

Mens hver dansker, der skal holde ferie i udlandet, planlægger at bruge mere end 18.000 kr. på ferien, så planlægger de, der bliver under mere hjemlige himmelstrøg, at spendere knap 6.500 kr. Det viser en undersøgelse for Hotels.com blandt 1.193 danskere.

Per feriedag i Danmark vil vi således gennemsnitligt bruge 487 kroner, mens vi bruger 1.325 kroner per feriedag i udlandet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Vi spiser halvdelen af feriebudgettet op

- En ferie i udlandet er ofte dyrere end en ferie i hjemlandet, fordi eksempelvis transportudgifterne er større, når man skal rejse langt. Derudover forledes man måske også nemmere til at shoppe souvenirs og andre forbrugsgoder, når man er i et nyt og spændende land, hvor priserne og mulighederne er nogle andre, mener Yvonne Bonanati fra Hotels.com og fortsætter:

LÆS OGSÅ:

Se også: All Inclusive letter feriebudgettet

- Fly og hotel gør indhug i feriebudgettet. Mens nogle af dem, der holder ferien i Danmark, kører i egen bil og måske bor hos venner og familie eller i sommerhus. Herudover holder nogle danskere jo også lidt ferie i deres egen have med familien.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen