Rejseguide til ældre og mennesker med handicap

Hjemmesiden godadgang.dk er for dig, der i lighed med en femtedel af befolkningen lever med nedsatte funktionsevner

Det kan være en god ide at klikke sig ind på godadgang.dk, hvis man ønsker fuldt udbytte af ferien, selv om man på den ene eller den anden måde har nedsatte funktionsevner. (Foto: Colourbox.com)
Det kan være en god ide at klikke sig ind på godadgang.dk, hvis man ønsker fuldt udbytte af ferien, selv om man på den ene eller den anden måde har nedsatte funktionsevner. (Foto: Colourbox.com)

Det er altid en stor opgave at planlægge en ferie, men for mennesker med nedsatte funktionsevner er den endnu større.

Hver femte dansker er således berørt af en funktionsnedsættelse og er afhængig af, at hoteller, turistattraktioner, museer m.m. har gode adgangsforhold, der tager hensyn til, at ikke alle kan klare trapper, tåle husdyr, se informationsskilte eller lytte til rejseguiden.

LÆS OGSÅ:

Se også: 900.000 danskere lider af flyskræk

- Rigtig mange mennesker, der skal planlægge en ferie, har brug for oplysninger om de steder, de gerne vil besøge. Ikke kun priser og åbningstider, men konkrete informationer om de faktiske adgangsforhold, forklarer Ulla Kramer, sekretariatsleder i God Adgang, der er en forening og mærkeordning - stiftet af VisitDenmark, HORESTA og Danske Handicaporganisationer - som indsamler oplysninger og informerer om adgangsforhold til steder med offentlig adgang i hele Danmark.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hvilken campingtype er du?

For at imødekomme det store behov for pålidelig information om tilgængeligheden på landets hoteller og turistattraktioner, har foreningen lavet hjemmesiden godadgang.dk.

LÆS OGSÅ:

Se også: Rejser for dårligt hørende

- Gangbesværede vil typisk gerne vide, om der er trapper eller langt at gå fra parkeringspladsen til hovedindgangen. Allergikere vil gerne vide, om der har været husdyr på stedet, eller om der anvendes parfume i rengøringsmidler. Brugere af høreapparat vil måske gerne vide, om der er teleslynge ved skranken eller i foredragslokalet, så det er muligt at høre, hvad der bliver sagt. På godadgang.dk kan man få svar på alle disse mange spørgsmål, forklarer Ulla Kramer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen