Åh nej ... ikke vores fly!

Rejsende i vildrede efter Cimbers konkurs

Cimber Sterlings konkursbegæring påvirker tusindvis af danskere. (Foto: Cimber Sterling)
Cimber Sterlings konkursbegæring påvirker tusindvis af danskere. (Foto: Cimber Sterling)

I minutterne efter at det kom frem her til morgen, at flyselskabet Cimber har indsendt konkurs-begæring står tusinder af rejsende og river sig i håret.

Læs: Cimber har indsendt konkurs-begæring

- Skulle have været til Tyrkiet den 30-7. Fik ikke tegnet konkurssikring, da det ikke blev oplyst nogle steder. Så nu står min kone og vores tre børn, og vi aner ikke, hvad vi gør nu. Vi ved ikke engang, om vi får pengene igen!, skriver en læser.

Tvivlen går på, om man er sikret via Rejsegarantifonden. Det er kun tilfældet, når man har købt en pakkerejse - eller har købt en særlig forsikring.

SE TIDSLINJE OVER CIMBERS LANGE NEDTUR HER:

Se også: Cimbers lange nedtur

Mange, som blot har købt en flyrejse hos Cimber, mister deres flyrejse og penge.

En anden læser skriver til ekstrabladet.dk:

- Til grin, at de kan gå konkurs og stadig solgte billetter i sidste uge. Da købte vi tre billetter til Nice .

Mindst lige så uheldig var en tredje læser: 'I går aftes blev der bestilt fly tur-retur Aalborg København til weekenden...... Det er lige 1403,- ud af vinduet... Selvfølgelig betalt med Dankort, så pengene er væk....'

Tidligt i morges kunne man stadig købe billetter på Cimber.dk, men siden er nu lukket ned.

1.100 Spies-gæster ramt
Hårdest ramt, fraset naturligvis medarbejderne i Cimber Sterling, er Danmarks største rejsearrangør.

Spies har således i den kommende tid cirka 1.100 gæster, der skulle være fløjet på individuelle ferier med Cimber Sterling til blandt andet Barcelona, Rom og Malaga.

Rejsearrangøren oplyser dog, at man har besluttet at hjælpe og sikre ferien for samtlige Spies' Cimber Sterling-gæster - også rejserne for dem, der kun har købt selve flyrejsen hos Spies.

Det samme gjorde selskabet, da Spanair og Malev gik konkurs.

- Det kommer til at koste et millionbeløb, men Spies ønsker at skabe tryghed for de danskere, der køber deres rejse hos en seriøs rejsearrangør, fortæller Spies-direktør, Jan Vendelboe.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lettede Atlantis: Sidste Cimber-flyvning sidste weekend

SAS klar med ekstra fly
Blandt de spillere, der ellers har meldt sig på banen til at redde de nødstedte passagerer er SAS og Star Tour.

Cimbers gamle konkurrent på primært indenrigsruterne lader således vide, at man indsætter ekstra fly som følge af konkursen.

Star Tour indsætter til gengæld ekstra pladser til de mest populære sommerdestinationer, som også Cimber Sterling fløj til.

- Vi tilbyder både 'kun fly'-pladser og hele pakkerejser til de klemte kunder. Det er i en situation som denne, at trygheden ved charterrejsen pludselig bliver meget tydelig, og vi forudser, at mange af Cimber Sterlings kunder vil benytte chancen med os, mener Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Højsæsonflyene er godt booket op
Hvor mange ekstra pladser det lykkes at sætte ind, arbejdes der lige på lige nu på højtryk, men er endnu ikke afgjort. De første fly er klar til at blive sat ind til Tyrkiet, Bulgarien, Mallorca, Kreta, Sicilien og Cypern, og der er afgang fra både Aalborg, Billund og København.

- Jeg vurderer, der bliver rift om pladserne i højsæsonen, men vi håber at kunne hjælpe så mange som muligt. Vi vil også forsøge at hjælpe folk hjem fra feriemålene, såfremt der er plads på vores fly, som i forvejen er godt booket op, siger Stig Elling.

Artiklen opdateres med blandt andet vejledning ...

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen