Fra sommerland til forlystelsespark på Djursland

Forlystelser i verdensklasse gør Djurs Sommerland mere end ét besøg værd

Djurs Sommerland åbnede i 1981 og er landets sjettestørste turistattraktion. (Foto: Anders Brohus)
Djurs Sommerland åbnede i 1981 og er landets sjettestørste turistattraktion. (Foto: Anders Brohus)

Den kæmpe forlystelsespark er netop blevet kåret til Nordens bedste i 2011 og kan i år også åbne op for verdens største watercoaster kaldet Skatteøen. Djurs Sommerland har i en årrække sat alle sejl ind for at gå fra ’Sommerland’ til forlystelsespark med stort F. Og det er i dén grad lykkedes.

En af verdens bedste rutchebaner
Rutchebane-entusiaster fra hele verden hyldede parken da den 755 meter lange rutchebane ’Piraten’ åbnede i 2009, og den halsbrækkende forlystelse blev endda kåret som verdens sjettebedste rutchebane samme år.

Gå fra et eventyr til et andet
Parken er delt op i forskellige verdener, der alle appellerer til børnenes fantasi og desuden giver mulighed for nogle fantastiske udsmykninger. I ’Piratland’ ligger der palmeøer i kunstige søer og alle forlystelser er bygget op omkring sørøvertemaet. Der skal ikke meget andet end en pirathat fra en af boderne får illusionen er komplet og ungerne nægter at sige andet end ’grroar, splitte mine bramsejl’.

Og når familien så har fået nok af at lege pirater kan man for eksempel fortsætte ind i ’Cowboy og indianerland’ for at grille madpakken i det store grillområde, hoppe på trampoliner eller gå på saloon.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

Små oaser
Selv om Djurs Sommerland er en stor park med mange gæster, gør de mange træer og buske rundt omkring, at stedet ikke føles overbefolket og det er ikke umuligt at finde en lille oase, hvor man kan slå sig ned og slappe af mellem al morskaben. Og selv om ungerne helt sikkert vil plage om candyfloss og soft-ice det meste af dagen er stedet et besøg værd.

Læs mere på djurssommerland.dk

1 af 2 
2 af 2 Djurs Sommerland åbnede i 1981 og er landets sjettestørste turistattraktion. (Foto: Anders Brohus)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen