Gør ungerne til ægte matroser i Ebeltoft

Gå på opdagelse i det berømte krigsskib Fregatten Jylland der har huset mange tragiske skæbner

Fregatten Jylland er verdens længste træskib. Det har siden 1979 været udstillet i Ebeltoft. (Privatfoto)
Fregatten Jylland er verdens længste træskib. Det har siden 1979 været udstillet i Ebeltoft. (Privatfoto)

Selv om det er mange år siden, at den prægtige fregat har været på søen, så knager det stadig i skibet og lugten af tjære er ikke til at tage fejl af. Det er næsten som om det gamle krigsskib higer efter endnu en rejse og endnu et søslag. Men det sker ikke. Sin imponerende størrelse og kobberbelagte skrog til trods, så har Fregatten Jylland sejlet sin sidste tur og ligger nu udstillet i Ebeltoft.

Berømt krigsskib
Fregatten Jylland er verdens længste træskib og husede i sin tid et mandskab på mere end 400 sømænd. Skibet har både fungeret som kongeskib og deltaget i flere vigtige søslag – ikke mindst det berømte slag ved Helgoland den 9 maj 1864. Her affyrede Fregatten Jylland den afgørende kanonkugle mod den østrigsk-preusisske flåde og sikrede dermed Danmark sejren. Glæden var dog kortvarig. Mange sømænd mistede livet og måtte få amputeret arme og ben uden bedøvelse. Og Danmark led som bekendt kæmpe tab og mistede en stor del af Jylland i krigen.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

Skattejagt med Kalle Krudt
Siden 1979 har Fregatten Jylland ligget udstillet i Ebeltoft og er i dag en af byens største attraktioner. Museet først og fremmest af selve skibet, hvor besøgende kan træde indenfor og gå på opdagelse fra top til bund. I selve museumsbygninger bliver historien om skibet og den danske søfartshistorie fortalt gennem forskellige udstillede genstande, film og computerspil.

Stedet er helt klart et besøg værd for børnefamilier. Børnene kan lave deres eget reb og lære at binde forskellige sømandsknob. Eller gå på skattejagt med ’Kalle Krudt’, der guider dem til at blive ’ægte’ matroser.

Læs mere på fregatten-jylland.dk

1 af 2 
2 af 2 Fregatten Jylland er verdens længste træskib. Det har siden 1979 været udstillet i Ebeltoft. (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen