Lad ungerne selv lave lys på Læsø

Storhaven på Læsø er et lækkert udflugtsmål for familier med aktive børn

En påfuglehane på gården Storhaven på Læsø. (Privatfoto)
En påfuglehane på gården Storhaven på Læsø. (Privatfoto)

Ude på gårdspladsen spankulerer påfuglehanen rundt. Han skryder en gang imellem højlydt – eller hvad det nu er påfugle gør – og puster sig flot op med alle sine farvestrålende fjer. Ved siden af ham går gederne rundt i deres lille indhegning, og oppe foran hovedbygningen hopper små kaniner rundt i et aflukke. Hunden følger opmærksomt med i alt hvad der sker omkring ham.

Gården Storhaven har mange klappe-venlige dyr og turister der kommer et smut forbi er velkomne til at slå sig ned ved bænkene i solen. Her skal man bare hygge sig, lade børnene svinge sig ud over den lille bæk i de hjemmelavede gynger, og blive så længe man nu har lyst.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

Hjemmelavede cremer og sæber
Inde på gårdspladsen der også stillet bænke op og fra en lille dør i hovedbygningen kommer man ind i Storhavens gårdbutik. Her producerer gårdens ejere deres egne sæber og cremer med Læsø Sydesalt som af de vigtigste ingredienser. Saltet syder de for resten også selv i en hjemmelavet sydehytte.

Og så er der stearinlysene. Høje, slanke stearinlys i et væld af farver, der kan pifte ethvert hjem op til sommeren. Eller brænde smukt på terrassen.

Lav dit eget lys
Man kan selvfølgelig købe et par af de færdiglavede lys med hjem, men det er faktisk også muligt at lave sine helt egne lys. Eller få ungerne til det. De store kar med varm stearin i flere farver står klar, og et hjemmelavet lys er vel et sikkert hit at forære bedstemor og bedstefar. Vægen skal dyppes ned i den varme stearin igen og igen og igen. Efterhånden toner et tykt og blankt stearinlys frem.

Storhaven har åbent alle dage i sommerperiode – og ellers når flaget er oppe i flagstangen.

Læs mere på storhaven.dk

1 af 2 
2 af 2 En påfuglehane på gården Storhaven på Læsø. (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen