Klager over mor Karen

Forbrugerombudsmanden har modtaget den første klage over VisitDenmarks reklame. Det forventes, at flere er på vej

VisitDenmark prøver at finde hoved og hale i sagen om 'mor Karen'. (Privatfoto)
VisitDenmark prøver at finde hoved og hale i sagen om 'mor Karen'. (Privatfoto)

Forbrugerombudsmanden, Henrik Øe, har modtaget en klage over VisitDenmarks udskældte reklamestunt på YouTube.

Tilsyneladende strider reklamefilmen mod markedsføringsloven, der foreskriver, at det tydeligt skal fremgå af reklamen, at det altså ér en reklame. Og det gjorde VisitDenmarks historie om Karen, der søger faderen til sin søn, ikke.

Bekræfter klage
- Vi har modtaget en klage. Vi ved endnu ikke, om klagen vil udvikle sig til en sag mod VisitDenmark, men vi vil kigge på det, siger jurist i Forbrugerstyrelsen, Birgitte Wested, over for Nyhedsbureauet Newspaq.

Selv om der foreløbig kun er tikket en enkelt klage ind på Forbrugerombudsmandens kontor, kan der meget vel være flere på vej.

- De fleste plejer at sende deres klager med posten, så vi vil nok have modtaget flere klager, når vi når over på den anden side af weekenden, siger Birgitte Wested.

Hun kan ikke oplyse, hvem der har klaget, eller hvad klagen præcis indeholder.

Undersøger sagen
Bestyrelsesformand for VisitDenmark, Georg Sørensen, kendte ikke til reklamen, før den blev publiceret og har allerede igangsat en evaluering af, hvad der præcis er sket.

- Når man går ind i en kampagne som denne og allierer sig med nogle partnere, så forventer jeg, at man er sikker på, at man holder sig inden for lovens rammer, siger han.

Tager det roligt
Folkene bag reklamen har haft gode intentioner, men resultatet har som bekendt vist sig at være det stik modsatte. Georg Sørensen tager dog et eventuelt sagsanlæg med ro.

- Jeg har så meget tillid til forbrugerombudsmanden, at hvis han vælger at kigge på den her sag, så må vi tage den derfra, siger han og erkender, at organisationen har lært af sagen, og at man fremover vil være meget tydeligere i sit budskab.

Videoen fra VisitDenmark er blevet set af over en million mennesker verden over.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen