Hygge holder os hjemme

Stadig flere af os holder ferie i Danmark

I disse år handler ferien om nærhed. Den behøver slet ikke være dyr eller prangende. (Foto: Colourbox)
I disse år handler ferien om nærhed. Den behøver slet ikke være dyr eller prangende. (Foto: Colourbox)

Det er ikke kun Gran Canaria, græske øer og høje gennemsnitstemperaturer, der kan lokke danskerne til i sommerferien. Faktisk har et stigende antal af os i de seneste mange år valgt at holde sommerferien i Danmark.

Den stigende interesse mærker man hos Visitdenmark, og det er især de traditionelle overnatningsformer, vi vælger, fortæller kommunikationskonsulent Laura Gade-Rasmussen:

– Mange holder ferie i eget sommerhus eller i et lånt sommerhus. Derudover holder de ferie på de danske campingpladser, der er blandt de bedste i Europa, feriecentre, hvor der er masser af aktiviteter for hele familien, og på hoteller, hvorfra de kan besøge byer og attraktioner.

LÆS OGSÅ: Danmark rundt efter fred og ro

Hvis der er noget, vi danskerne er gode til, er det at hygge os, og det er ifølge Laura Gade-Rasmussen også vores hang til hygge, der får os til at blive i Danmark i sommerferien.

– Danskerne kan generelt godt lide at slappe af, være sammen med familien, besøge venner og opholde sig i naturen. Derudover tager mange danskere på ferie for at opleve en særlig begivenhed eller event såsom festivaler.

Vi vil gerne opdage Danmark
Trendforsker Kirsten Poulsen, der er direktør i trend- og strategibureauet Firstmove, er enig i, at ferien i Danmark handler om samværet, men hun peger også på, at Danmark er uopdaget for os.

– Vi kender jo nærmest Thailand og de sydeuropæiske lande bedre, end vi kender Danmark. Danskerne vælger at holde ferien hjemme, fordi vi er blevet mere lokalt orienteret, og vi har lyst til at lære vores eget land bedre at kende.

– Vi har rejst verden tynd, og nu vil vi gerne se vores egne naturoplevelser, fortæller hun og påpeger, at Danmark desuden er et land, hvor det er nemt at opretholde sin livsstil.

LÆS OGSÅ: Pst ... kodeordet er hygge

– Her kan vi stadig spise økologisk, sundt og dyrke motion under ferien.

Ifølge Kirsten Poulsen har vores ferieprioriteringer ændret sig i forhold til, at vi ikke længere har den samme lyst og hang til luksus og femstjernede hoteller.

– Selvfølgelig vil vi stadig have kvalitet og ordentlig service, men nu handler ferien mere om nærhed, og det behøver ikke at være så prangende, siger hun og fortæller, at danskerne bruger Danmark til alle slags ferier.

– Danskerne holder både action-, oplevelses-, og afslapningsferier i Danmark.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen