Her ligger København

MasterCard viser os, hvor skabet skal stå. Og det skal det sådan cirka i Småland

Nu ligger geografitimerne for redaktionens vedkommende en del år tilbage i tiden. Men det er som om, noget ikke stemmer.
Nu ligger geografitimerne for redaktionens vedkommende en del år tilbage i tiden. Men det er som om, noget ikke stemmer.

MasterCard har netop foretaget en stor undersøgelse af rejseaktivitet og forbrug blandt turister i 132 af verdens storbyer. Og her konkluderer man, at den danske hovedstad er nummer 11 på listen over de mest besøgte europæiske storbyer.

Man forventer da også, at hele fem millioner turister ventes at besøge København i 2012, hvilket er 6.9 procent flere end de 4,7 millioner, der besøgte byen i 2011.

LÆS OGSÅ:

Se også: Oslo mest besøgte by i Norden

Ligeledes ventes turisternes forbrug at stige til i alt 28 milliarder kroner.

Men man må håbe, at de udenlandske turister ikke retter sig efter MasterCards interaktive kort. For så kommer turisterne til Pippiland i stedet. Og tabet af de mange fattigfolk, der i midten af 1800-tallet forsvandt fra Småland som beskrevet i Vilhelm Mobergs 'Udvandrerne', vil blive så rigeligt opvejet af de fem millioner rejsende.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hvor rejser de utro hen?

Indtil videre tyder alt dog på, at både flyselskaber, rederier, og de folk der står for vejskiltningen, har styr på geografien. For en række af vores nærmeste naboer i Norge, England og netop Sverige har tilsyneladende ingen problemer med at hitte København.

LÆS OGSÅ:

Se også: Romantiske Malmø

Og heldigvis for det. For det er også dem, der lægger flest penge i byen.

Omvendt foretrækker vi danskere at rejse til London. Undersøgelsen viser, at 342.000 danskere forventes at rejse til den engelske metropol i løbet af i år. Og vi forventes at smide 1,6 milliarder kroner. Det er mange penge per person (4.678 kroner) , men ikke så mange, som når vi rejser til henholdsvis Stockholm og Paris i lighed med 199.300 og 269.900 danskere.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ti lækre wellness-ophold i Danmark

Trods den økonomiske krise forventes turismen at stige støt på verdensplan, og turisternes forbrug følger med. MasterCards undersøgelse forudser en stigning på 5,7 procent i antallet af turister på verdensplan og en stigning på 10,6 procent i forbrug for de 20 højest rangerede byer på i indekset. Selvom byer som London, Paris og Bangkok stadig dominerer listen over verdens mest besøgte byer, så forventes antallet af besøgende at stige med mere end 20 procent i 2012 i både Rio de Janeiro og Tokyo.

LÆS OGSÅ:

Se også: På ferie med verdens stærkeste pige

Dr Yuwa Hedrick-Wong, der er økonomisk rådgiver for MasterCard og forfatter til rapporten peger på, at storbysdestinationer spiller en vigtig rolle for den globale økonomiske vækst.

- På trods af verdensøkonomien generelle tilstand, så viser indekset, at der er 'hotspots' rundt om i verden, der skaber vækst - både i forhold til antallet af internationale rejsende og deres forbrug. Med en ny generation af internationale rejsende fra de nye vækstlande, der flokkes mod verdens mest populære destinationer, så repræsenterer verdens storbyer en vigtig vækstfaktor for verdensøkonomien.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen