Sportsvært: Jeg slapper bedst af når jeg har noget at lave

TV2 Sportens Michael Stærke vil på aktive ferier, for han er ufattelig dårlig til at sidde stille

Tv-vært Michael Stærke tilbringer hele marts på Malta med familien. Her kan han træne en masse triatlon. (Foto: Henrik Ohsten/TV2)
Tv-vært Michael Stærke tilbringer hele marts på Malta med familien. Her kan han træne en masse triatlon. (Foto: Henrik Ohsten/TV2)

Mit yndlingsrejsemål er ...

– Det lyder nok lidt mærkeligt, men min bedste rejse er faktisk, når turen går 'hjem' til Silkeborg. For otte år siden flyttede jeg til København på grund af arbejde, og selv om jeg har vænnet mig til hovedstadslivet, elsker jeg stadig turene til Jylland og i særdeleshed Silkeborg.

Det dummeste, jeg har gjort på en rejse, var ...

– Nok i Norge, hvor jeg havde takket nej tak til en bilforsikring i en lejet bil. 'Jeg er aldrig kørt galt, hvorfor skulle det så ske nu'. Selvfølgelig kørte jeg ind i en isblok, hvilket resulterede i en skadet undervogn, og jeg blev hurtigt en hel SU fattigere.

Når jeg skal på ferie, vil jeg helst rejse sammen med ...

– Helt klart min kone. Selv om vi ofte i hverdagen har for travlt til hinanden, så har vi en fantastisk evne til at genopfinde vores forhold, hver gang vi holder ferie. Men jeg nyder i det hele taget at rejse med alle mine gode venner.

Når jeg er på ferie ...

– Har jeg ufattelig svært ved at sidde stille. Heldigvis er langt de fleste rejser i forbindelse med mit arbejde, hvor der ikke er tid til at sidde stille. Derfor trives jeg også bedst med aktive ferier, når jeg rejser i ferien.

Næste gang, jeg skal ud at rejse ...

– Jeg er på Malta i hele marts. Her kan jeg holde ferie med familien samtidig med, at jeg får trænet en masse triatlon.

– Samtidig skal jeg bruge tiden på at forberede mig til den kommende store sportssommer, hvor jeg både skal dække Giro d'italia, Tour de France og OL – on location.

Min måde at holde ferie på ændrede sig, da ...

– Jeg fik børn. For første gang prøvede jeg en charterferie, hvilket faktisk var en o.k. oplevelse. Mest fordi vi havde en lille pige med. Jeg prøver dog stadig at påvirke resten af familien til aktive ferier.

Mit pinligste rejseøjeblik var ...

– Til mit første Tour de France, hvor jeg bestemt mente, at jeg godt vidste, hvor jeg kunne parkere.

– Desværre var arrangørerne ikke enige, hvilket resulterede i, at en gaffeltruck forsøgte at fjerne vores sendevogn, og min makkers og min akkreditering blev taget fra os, allerede to dage inden løbet var begyndt.

– Heldigvis fik vi det tilbage igen.

Jeg slapper bedst af på ferien, når ...

– Jeg har noget at lave. Mine bedste ferier er steder, hvor jeg både kan cykle, løbe og svømme. Helst kombineret med hyggeligt selskab i form af min familie og god mad og drikke.

Mit bedste feriekøb er ...

– Mit snowboard. Jeg købte det for ti år siden i Norge. Det har jeg i den grad fået glæde af, og jeg har det stadig med den dag i dag på min årlige tilbagevendende skiferie. Jeg er ikke typen, der køber diverse souvenirer.

Min mest mindeværdige rejseoplevelse var da ...

– Min første vandreferie i Norge. Vi var med et hold gode venner, og det sjaskregnede i tre dage i træk. Alt var vådt, men så kom solen, og vi fik en fantastisk tur, som vi stadig taler om med glæde. Arbejdsmæssigt er det helt klart OL i Sydney, der stadig står for mig som noget helt særligt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen