Omringet af pelsdyr

Bamser op og bamser ned. Det er bogstaveligt sådan der ser ud, når man træder indenfor i Bamsehuset på Bornholm

Masser af bamser på Bornholm. (Privatfoto)
Masser af bamser på Bornholm. (Privatfoto)

Måske skal forældre lige tænke sig om en ekstra gang, inden de tager ungerne med på besøg i Bamsehuset på Bornholm. I hvert fald hvis de ikke er villige til at hive tegnebogen op ad lommen, for det er næsten umuligt ikke at købe et nuttet tøjdyr eller to med hjem.

Når man træder ind i det lille hus, er de hundredvis af polstrede pelsdyr et ganske overvældende syn. Bamser op og bamser ned. De sidder på bænke, står på hylder og hænger i de fritlagte spær i loftet. Et par bamser sidder endda også og luner sig foran kakkelovnen.

En bamse til alle
Og ikke nok med at der er mange bamser. Der er også så mange forskellige slags, at der ingen undskyldning er, for ikke at finde én der går lige i hjertet med sin bamse-charme.

- Tyskerne kan godt lide de der meget traditionelle bamser, der ser lidt gammeldags ud. Sådan nogle som bedstemor havde, da hun var barn. Hvorimod danskerne er mere til de meget bløde bamser, der fungerer perfekt som krammedyr, fortæller Charlotte Bøgelund. Hun ejer Bamsehuset sammen med sin mand, Torben Bøgelund.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

Køb din egen hund
En anden af butikkens helt store succeser er hunde-bamser, der er meget naturtro efterligninger af forskellige hunderacer.

- Børnene er selvfølgelig vilde med vores hunde-bamser. Både de børn som ikke må få en hund af mor og far, men også dem der har en hund derhjemme. Så kan de købe en bamse i samme race som deres egen hund, for eksempel en gravhund, og det synes de er skægt. Vi har faktisk også nogle gange besøg af ældre mennesker, der ikke er i stand til at have hund længere, men som så køber en bamse i samme race som den hund, de havde engang. Så kan den ligge på den samme plads i sofaen, som hunden gjorde, og det er et dejligt minde, fortæller Charlotte Bøgelund.

Kvalitet frem for alt
Ud over et stort udvalg af forskellige bamser går ægteparret meget op i kvaliteten af bamserne. Det er faktisk det allervigtigste.

- For det første må bamserne ikke indeholde farlige kemikalier eller tabe øjne, knapper, osv. Materialerne skal være af høj kvalitet. Men vi går også op i, at bamserne har gode ansigtsudtryk, og at de har en særlig udstråling. Det er også kvalitet, siger Charlotte Bøgelund.

Hun og husbonden importerer langt de fleste af butikkens bamser selv, primært fra lande som USA, Frankrig, Holland og Tyskland, England og Sverige.

Bamsehuset har åbent alle dage fra klokken 10-17 i højsæsonen.

Læs mere på bamsehuset.dk

1 af 2 
2 af 2 Masser af bamser på Bornholm. (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen