Uhyggelig halloweenhygge

Landets forlystelsesparker inviterer på spøgelsesjagt, og nattevandringer i børnenes efterårsferie

Djurs Sommerland har gjort forlystelsesparken klar med udskårede græskar og uhyggelige oplevelser. (Foto: Djurs Sommerland)
Djurs Sommerland har gjort forlystelsesparken klar med udskårede græskar og uhyggelige oplevelser. (Foto: Djurs Sommerland)

Forlystelsesparker fylder op med græskar, slotte skruer ned for lyset, og zoologiske haver lader uglerne tude. Den amerikanske halloween-tradition er ved at få godt fat i Danmark, og netop nu fejrer danske forlystelser den uhyggelige tradition på hyggelig vis.

Tivoli

Tivoli pynter haven op i varme efterårsfarver og med masser af lys. Der bugner af græskar, sorte katte og spindelvæv. Gæster kan se hekseoptog og gå på opdagelse i halmballelabyrinten, og børn kan deltage i klæd ud-konkurrencer på plænen. Hver dag er der masser af halloween-boder, såsom Hekseguf-boden, der sælger vafler, Græskarboden, hvor man kan skære sit eget græskar, og Heksekedlen, der serverer knuste knogler i form af popcorn, spindelvæv af candy floss og afhuggede troldefingre, som er økologiske franske hotdogs i speltbrød.

Åbningstider: 12.-28. oktober, alle dage kl. 10-22, fredage og lørdage til kl. 23. Pris: Entre koster 95 kr., børn op til syv år er gratis i selskab med en voksen.

Djurs Sommerland

På Danmarks næse, Djursland, kan du i efterårsferien opleve et magisk eventyr og få masser af gys og sus i maven. Djurs Sommerland forhekser hele haven og lader magien herske. Gæster kan liste sig vej gennem labyrinter, og lade sig underholde af tryllekunstner Michael Deutsch's magiske halloween-show. I de daglige udklædningskonkurrencer kåres dagens bedste udklædning, og vinderen hædres med et sæsonkort til 2013. I øvrigt vil du dagen igennem støde på drillende spøgelser, kæmpeedderkopper og over 300 hekse.

Åbningstider: 13.-21. oktober fra kl. 10-17.

Pris: Entre til en dag koster 235 kr., børn op til to år har gratis adgang, og personer over 65 år koster 195 kr.

Legoland

Legoland holder halloween i edderkoppens tegn. Rundt omkring i parken kan du støde på mere end 1000 lodne edderkopper i mange forskellige størrelser. Der afholdes konkurrencer, hvor der dystes om at bygge den bedste Lego-edderkop og i at finde edderkoppens æg. I Troldmandens værksted kan du bygge din egen edderkop, som du efterfølgende må tage med dig hjem. På halloween-scenen fortæller Scooby Doo skøre skrækhistorier, og i edderkoppens hule kan du opleve Troldmanden Merlins trylleshow.

Åbningstider: Legoland har åbent fra 5.- 23. oktober fra kl. 10-18, i weekender og hele efterårsferien er der åbent til kl. 20.

Pris: Endagsbilletter koster 299 for voksne mellem 13 og 64 år, børn under 12 år og seniorer fra 65 år koster 279 kr. Der er mulighed for rabat.

Tivoli Friheden

Uhyggen har også bredt sig til Tivoli Friheden i Aarhus, og bag hvert hjørne venter nye skræmmende oplevelser. Særligt i Scary Street skal du være på vagt. Her findes monstre, uhyggelige lyde og klaprende kister.

Tag med på spøgelsesjagt, hvis du vil indfange de uhyggelige bæster.

I Tivoli Teatret spiller musicalforestillingen Nattens Tivoli hver dag kl. 13 og kl. 16, og på friluftsscenen kan man hver dag kl. 14 opleve et nørdet show med Kristian og Katrine fra Lille Nørd.

Åbningstider: Hver dag fra kl. 11-18 i efterårsferien

Pris: Entre koster 80 kr. for personer over 140 cm, 60 kr. for personer på 90-140 cm og gratis for personer under 90 cm. Har du en gang betalt, gælder din billet hele efterårsferien.

Den Gamle By

Tag med på nattevandringen 'Rædslernes Nat' i Den Gamle By i Aarhus. Der er onde ånder, varulve, levende døde, hekse og meget andet på spil i de gamle gader. Vandringen koster 50 kr., og forhåndstilmelding anbefales. Vandringen begynder kl. 19, kl. 20. og kl. 21. Børn under ti år anbefales ikke at deltage og børn under 12 skal være i selskab med en voksen.

Der er også mulighed for mindre uhyggelige efterårsoplevelser i Den Gamle By. Du kan bl.a. lave gammeldags bolsjer og skære roelygter. Det var nemlig oprindeligt roer og ikke græskar, man skar ud i Danmark omkring allehelgensaften. Lygterne blev brugt til at lyse op i efterårsmørket og til at skræmme naboerne.

Åbningstider: Hele efterårsferien åbent fra kl. 10-17, se mere på www.dengamleby.dk.

Pris: Voksne 100 kr., studerende 50 kr., børn til og med 17 år er gratis.

Højriis slot

Højriis Slot er i efterårsferien blevet ekstra uhyggelig. Gæster kan hjælpe med at opklare mordmysterier, opleve skuespillere, der giver slottets personale og beboere nyt liv og komme tæt på edderkopper, græskar, hugtænder og meget mere.

Mandag og torsdag kl. 13.30 kan du opleve en ægte detektiv. Politimanden Bjarne fra det lokale politi kommer på besøg og fortæller om opklaringsarbejde fra virkelighedens verden.

Åbningstider: Hver dag fra kl. 11-17. Skuespillerne er til stede på slottet fra 12-16.

Pris: Voksne 85 kr. og børn 45 kr.

Odense ZOO

Den første fredag inden efterårsferien holder Odense ZOO længe åbent. Der bliver tændt levende lys og lanter, og børn, der medbringer et udskåret græskar, kommer gratis ind. Halloween-ekspressen kører dig rundt i haven, og du kan spise varmt blod i form af tomatsuppe eller uglegylp-sandwich til aftensmad.

Åbningstider: Hverdage fra kl. 10-17, lørdage og søndage til kl. 18. Fredag d. 12. oktober er der NatZOO.

Pris: Voksne 150 kr., børn 3-11 år 85 kr. Familiepris for to voksne og to børn 420 kr.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen