Udland 1 time siden
Historisk perle: Besøg Europas uberørte tidslomme
Udland 15 timer siden
Absurd tørst: Så mange liter øl bliver drukket til Oktoberfest
Ferie 23. sep. 2016
Advokat sagsøger flyselskab: Fik plads ved siden af tyk mand
Ferie 23. sep. 2016
Var det noget? Hold ferie i en milliondyr luksus-træhytte
Ferie 23. sep. 2016
Løj om ulykke så forsikringen dækkede: Nu er Paul død
Ferie 22. sep. 2016
By bruger 30 millioner kroner på underjordisk rørsystem til øl
Ferie 22. sep. 2016
Otte minutter i luften: Her åbner verdens korteste flyrute
Ferie 22. sep. 2016
Par er ved at misse fly: Så stormer de landingsbanen
Ferie 21. sep. 2016
Skaber heftig debat: Invalid tigger rejser sig fra sin kørestol
Ferie 21. sep. 2016
Pensionist raser: Fed familie ødelagde min ferie
Ferie 21. sep. 2016
Rædsels-outfit: Her er de udskældte SAS-uniformer
Ferie 20. sep. 2016
Vanvittigt dumt: Tre mænd fanget i klippesprække
Ferie 20. sep. 2016
Mand anholdt: Boede tre uger i lufthavn
Ferie 20. sep. 2016
Dansker-hit i krise: Turister flygter fra charterparadis
Ferie 19. sep. 2016
Land bruger 20 milliarder på ny lufthavn - der er bare ét problem
Ferie 19. sep. 2016
Risiko for missiler: EU advarer mod overflyvning af dette land
Ferie 19. sep. 2016
Se 'hemmelig' funktion i Google Maps
Udland 18. sep. 2016
Denne film kommer du aldrig til at se i flyveren
Ferie 18. sep. 2016
Truet af vildt kaos: Turister flygter fra berømt oldtidsby
Gode råd om 18. sep. 2016
Tricket få kender: Sådan scorer du et billigt fritidshus
Danmark

Efterår på de skrå brædder

Se Bamse danse ballet, hør Dracula synge sonader, og opfør dig max pinligt i Filmhuset

  • I efterårsferien danser Bamse ballet med dygtige ballerinaer i Det Kongelige Teater. (Foto: Det Kongelige Teater)
I efterårsferien danser Bamse ballet med dygtige ballerinaer i Det Kongelige Teater. (Foto: Det Kongelige Teater)

Regn, rusk og nedfaldne blade. Når det bliver for trist udenfor, er det oplagt at søge mod landets teatre og biografer, når ungerne skal underholdes. Og netop nu er udvalget af familievenlige forestillinger særlig stort. Musicals, børneballet og biograffilm indbyder til hyggestund og hyggeligt samvær – både på og uden for scenen. Rollespilslege for børn er nemlig også en oplagt og anderledes måde at lade sig underholde på.

Ballet med Bamse

På flere af Det Kongelige Teaters scener er der særarrangementer for børn i efterårsferien. Den tilbagevendende balletsucces med vores alle sammens Bamse 'Kom Bamse – nu balletter vi!' spiller igen i år. Her er Bamse rykket fra sit lille hus i skoven og ind på det Kongelige Teaters Gamle Scene for at prøve kræfter med ballet i selskab med sine venner Kylling og Ælling.

Hvornår: Se forestillingen fra den 12.-16. oktober

Pris: Billetter koster mellem 145 kr. og 295 kr.

Lær at spille klarinet

På Store Scene i Operaen spiller Det Kongelige Kapel det musikalske eventyr 'Peter og Ulven', hvor kapellets instrumenter introduceres som dyr i eventyret med hver sin lyd. 45 minutter før forestillingen kan I møde op i foyeren og få mulighed for selv at prøve nogle af instrumenterne, så har du altid haft lyst til at spille tuba eller finde ud af, om det er svært at spille klarinet, giver Operaen dig chancen for det.

Hvornår: 'Peter og Ulven' spiller den 19. og 20. oktober.

Pris: 150 kr.

Dracula i Tivoli

I Tivoli kan du i efterårsferien opleve både Valhal i Glassalen eller Dracula som musical i koncertsalen. Faktisk fylder jætter, vikinger, guder og gudinder fra den nordiske mytologi allerede scenen i Glassalen fra den 5. oktober. Og så er der verdenspremiere, når teatergruppen Mastodonterne præsenterer Dracula den 11. oktober. En forestilling med 100 mand på scenen, 500 forskellige kostumer og syvmands-orkester. Du kan opleve Dracula hver aften kl. 19:30 frem til den 21. oktober. Køb billetter til begge forestillinger på Tivolis hjemmeside, www.tivoli.dk.

Hvornår: Oplev Dracula fra 11 – 21 oktober og Valhal fra 5 – 21 oktober.

Pris: Billetter fås fra 180 kr.

Den eneste ene

Måske har du allerede set Susanne Biers klassiker 'Den Eneste ene', enten som film eller musical, men ikke i denne version. Aarhus Teater præsenterer med ny instruktør, nye skuespillere og ny iscenesættelse en anden musical-udgave af 'Den eneste ene' fra fredag den 11. oktober og måneden ud. 'The One and Only Company' står bag, og Kenneth Kreutzman har instrueret et stjernespækket skuespillergalleri, der blandt andet har Kaya Brüel, Linda P., Robert Hansen, Sofie Lassen-Kahlke, Christiane Schaumburg-Müller og Nicolaj Kopernikus på rollelisten.

Hvornår: Fra 11. oktober til 31. oktober

Pris: Billetter kan fås fra 290 kr. Køb billetter på www.musikhusetaarhus.dk.

Voksenfri verden

I hele efterårsferien rykker Bølle-Bob og alle hans venner ind i et stort opvarmet musical– og cirkustelt på Tangkrogen i Aarhus. Det er Circus Entertainment, der står bag musicalen 'Bølle-Bob og børsterne i cirkus', som spiller hver dag i efterårsferien. Her er der dømt voksenfri verden, når Bølle-Bob, Smukke Sally, Leslie og de andre bakser med forelskelse, venskab og skolens hårde børster Kalle, Kent og Kit. Voksne må dog gerne være blandt publikum.

Hvornår: Forestillingen begynder kl. 15 lørdage, søndage samt mandag og onsdag i efterårsferien. Tirsdag og torsdag kl. 17.

Pris: Billetter kan købes ved teltet fra kl. 11 eller på www.billetnet.dk og koster 199 kr.

Popcorn og filmhygge

Landets biografer åbner dørene for filmglade familier med premierer på børnevenlige film op til efterårsferien. Se f.eks. 'Talenttyven' af Jonathan Spang, der handler om popstjernen Mark, som til sin store fortrydelse opdager, at hans kæreste er mere talentfuld end ham selv. I animationsfilmen 'Marco Macao' møder vi aben Marco Macao, der lever en stilfærdig tilværelse som betjent på en fredelig tropisk ø og samtidig er hemmeligt forelsket i Lulu.

'Klokkeblomst og vingernes hemmelighed' er Disneys bud på en familievenlig efterårsfilm, hvor Peter Pans gode veninde begiver sig ud i Vinterskovene, hvor hun møder feen Periwinkle.

Velkendte karakterer kan opleves i 'Asterix og Obelix og briterne', som kan ses i både 2D og 3D. De to galliske krigere drager til Storbritannien for at hjælpe Asterix' engelske fætter med at forsvare landet mod romerne. 'Far til fire – til søs' vises allerede nu i landets biografer. Der er masser af spænding under opsejling, så grib popcorn og sodavand og sæt jer til rette i de røde biografsæder.

Hvornår: Tjek www.kino.dk for spilletider

Pris: Biografbilletter koster fra 75 kr.

Max Pinlig tirsdag

Den tredje film i rækken om Max Pinlig og hans mor, 'Max Pinlig på Roskilde', har først premiere til december, men allerede i efterårsferien kan du få lov at se eksklusive klip og samtidig møde filmens instruktør Lotte Svendsen. I Filmhuset i København afholder de nemlig Max Pinlig-dag tirsdag d. 16. oktober kl. 13-16, hvor de viser den første film i rækken, og bagefter vil Lotte Svendsen fortælle om sit arbejde med filmene og hele Max Pinlig-universet. Arrangementet henvender sig til de ni – tretten-årige og du får kage og juice fra Filmhusets café.

Hvornår: 16. oktober kl. 13 – 16

Pris: 80 kr.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen