Persondata politik
Før du rejser

TV: Her er videoen der (måske) kurerer din flyskræk

Frygter du at sætte dig ind i en flyvemaskine, så se denne video

« Forrige
Næste »

Seneste i Ferie

Mest læste i Ferie

Seneste i EKSTRA

 

Selv om flyrejser er en af de absolut sikreste transportformer, især på disse breddegrader, lider rigtig mange danskere af flyskræk.

Årsagerne kan være mange. Men grundlæggende handler det om kontroltab og manglende viden om, hvad der egentlig foregår i cockpittet, hvordan maskinen er bygget op, og hvor mange sikkerhedsprocedurer både piloter og fly hele tiden gennemgår.

SE OGSÅ: Se også: TV: Hvor er faldskærmen når flyet styrter?

For at gøre livet lidt lettere for de mange mennesker, der hellere vil løbe over Holbækmotorvejen med bind for øjnene end at plante bagdelen i et flysæde, så har British Airways produceret en video med titlen 'Flying with confidence'.

Ifølge en undersøgelse foretaget af flyselskabet har 25 procent af alle mennesker flyskræk i en eller anden grad, mens ti procent har en decideret fobi.

SE OGSÅ: Se også: TV: Så galt kan det gå under turbulens

I videoen, der kan ses om bord på selskabets fly, bliver en række myter om luftfart aflivet, ligesom man hjælper passagererne med at forstå, hvad de forskellige lyde og bevægelser skyldes.

Flyselskabet udbyder ligeledes kurser, hvor folk over otte timer med både flyvetur og psykolog lærer at bearbejde deres flyskræk (en journalist fra vores søstersite tgt.dk har prøvet det. Læs om oplevelsen her)

SE OGSÅ: Se også: TV: Hvad synes piloten om de sexede stewardesser?

Deltager man i kurset, forventes man at få lyst til at flyve fremover, og British Airways giver således ti procents rabat på kommende fly for op til ni personer på alle klasser.

Er skrækken væk, så find selv billige flybilletter her.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Steffan Kærulf Frandsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik