Babyskildpadder knust i Trinidad

Mere end 20.000 skildpaddeunger og uudklækkede skildpaddeæg ødelagt af bulldozere

  • Bulldozere har dræbt cirka 20.000 nyudklækkede læderskildpadder og endnu uudklækkede æg, vurderer BBC. Trinidads turistmyndigheder har dog sat tallene noget mere konservativt og taler i stedet om få hundrede. (Foto: AP)
« Forrige
Bulldozere har dræbt cirka 20.000 nyudklækkede læderskildpadder og endnu uudklækkede æg, vurderer BBC. Trinidads turistmyndigheder har dog sat tallene noget mere konservativt og taler i stedet om få hundrede. (Foto: AP)
1/3
Næste »

Seneste i EKSTRA

Hent flere
 

En af Trinidads populære turistattraktioner har nu fået et knæk. Besøgende på den caribiske ø flokkes nemlig til blandt andet Grand Riviere-stranden for at se æggene fra de sjældne læderskildpadder blive udklækket.

Men ifølge BBC er mere end 20.000 skildpaddeæg blevet ødelagt, efter bulldozere flyttede rundt på store mængder sand for at omdirigere en flod, der eroderede stranden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Skildpaddesex lukkede landingsbane i New York

Det var en lokal hotelejer, der havde bedt myndighederne ændre flodens udløb, som nu yderligere vil reducere den i forvejen truede bestand af læderskildpadder, der er hårdt ramt af alt fra drivhuseffekt, drivgarn, æggetyveri og byggeri på strande.

LÆS OGSÅ:

Se også: Top 10 over de værste hajangreb-strande

Både engagerede turister og lokale har sammen gennemgået sandmasserne i håbet om at finde æg, der ikke er blevet ødelagt og dermed redde nogle skildpaddeunger.

Læderskildpadder er berømte for at lægge deres æg samme sted, som de selv bliver udklækket. De kan blive mere end to meter lange og har de største finner blandt alle havskildpadder. Læderskildpadder er samtidig det hurtigste af alle reptiler, og de kan således bevæge sig gennem vandet med 32,28 km/t..

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik