Vi er verdensmestre i afslappende ferie

Men vores arbejdsgivere er ikke ret forstående sammenlignet med svenskerne og nordmændene, når vi skal på ferie

Klap dig selv eller din kollega på skulderen - eller bagdelen. Vi er bedre til at nyde vores ferier end de fleste andre folkefærd. (Foto: Colourbox.com)
Klap dig selv eller din kollega på skulderen - eller bagdelen. Vi er bedre til at nyde vores ferier end de fleste andre folkefærd. (Foto: Colourbox.com)

Vi danskere skulle angiveligt være verdens lykkeligste folk. Og ifølge en ny undersøgelse foretaget af verdens største online-rejsebureau, Expedia, så er vi også noget nær verdensmestre i at slappe af, når vi holder ferie.

Ikke blot holder vi meget af det, men vi er gode til at glemme hverdagen og engagere os helhjertet i ferieaktiviteterne (eller mangel på samme), når vi holder fri.

Vacation Deprivation 2012 viser, at vi i snit får 25 feriedage af vores arbejdsgiver, mens næsten en fjerdedel af det arbejdende folk i Japan svarer, at de slet ikke holder ferie, og 40 procent holder kun mellem én og ti dages ferie om året.

- Danskerne er blandt dem i verden, der holder mest ferie om året, og så ser det ud som om, de har det bedste feriemiks. 58 procent foretrækker at tage én lang ferie i sommerperioden og flere kortere fordelt på resten af året, hvilket er betydeligt flere end i resten af verden. Og det feriemiks ser ud til at gøre det lettere for danskerne at fastholde lykken i årets kolde og mørke måneder.

LÆS OGSÅ:

Udland - 15. jun. 2012 - kl. 07:55 Derfor er tyskerne først med håndklædet på solsengen

- I vinterhalvåret søger danskerne i stor stil mod de varme og solrige destinationer som Thailand, og særligt i år, hvor det kun koster et par feriedage at få en lang juleferie, er det oplagt at gøre som danskerne og fordele ferien, anbefaler Charlotte Gogstad, ansvarlig for Expedia i Norden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens høfligste folkefærd

Chefen kan ikke lide din ferie
Omvendt bekymrende er det, at vi i mindre grad føler os forstået af vores arbejdsgiver, når vi går på ferie. For mens 86 procent af nordmændene og 84 procent af svenskerne oplever, at deres chef viser forståelse for, at medarbejderen skal holde ferie, så gør det sig kun gældende for 56 procent af danskerne. Hele 23 procent er endda slet ikke er klar over, om de har chefens opbakning.

Det tyder dog på, at vi er ligeglade med chefens ønsker, når vi endelig er kommet på ferie. For vi glemmer hurtigt alt om arbejdslivets pligter og nyder ferien fuldt ud.

60 procent af os slapper ifølge undersøgelsen af i det øjeblik, vi tager af sted på ferie, mens vores svenske naboer (40 procent) skal bruge lidt længere tid på at koble af.

LÆS OGSÅ:

Se også: Det tager 21 en halv time at nyde ferien

52 procent af os tjekker aldrig vores mail eller telefon på ferien, og det er kun overgået af det tyske og engelske feriefolk, hvor henholdsvis 62 og 58 procent aldrig tjekker mail eller mobil.

Værst står det til med inderne, hvor bare seks procent aldrig tjekker mails eller telefon. Og selv om brasilianerne er kendt for at være meget afslappede og er blandt dem i verden, der holder mest ferie, så er de ikke gode til at koble helt af. Hele 66 procent af brasilianerne tjekker nemlig konstant eller regelmæssigt mail og telefon på ferien.

LÆS OGSÅ:

Udland - 26. jan. 2011 - kl. 10:52 Se verdens tolv mest cool folkefærd

1 af 2 
2 af 2 Klap dig selv eller din kollega på skulderen - eller bagdelen. Vi er bedre til at nyde vores ferier end de fleste andre folkefærd. (Foto: Colourbox.com)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen