Kun hver femte sikrer sig mod flykrak

De fleste af os tager chancen og håber, at vores flyselskab ikke går konkurs. 'Utroligt', siger forsikringsdirektør

Rigtig mange danskere har oplevet at miste penge, og at den rejse de skulle på, måtte aflyses på grund af en flyselskabskonkurs. (Foto: Colourbox.com)
Rigtig mange danskere har oplevet at miste penge, og at den rejse de skulle på, måtte aflyses på grund af en flyselskabskonkurs. (Foto: Colourbox.com)

Selv om tiderne er hårde, og både Cimber, Spanair og Malev er gået konkurs, så frygter de fleste af os ikke, at netop det flyselskab vi har købt billetter hos, går konkurs.

Det må være konklusionen på en undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring.

Blot 19 procent af os har således valgt at sikre os mod flykrak. Også selv om det ikke koster alverden. Nærmere bestemt 20 kroner oven i billetprisen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Det betyder SAS-spareplanen for dig

Og med en konkurssikring af flybilletterne vil Rejsegarantifonden dække de tabte udgifter i tilfælde af en konkurs.

Hos Gjensidige forsikring håber man naturligvis, at de for flyselskaberne så usikre tider, får kunderne til at købe flere konkursforsikringer.

LÆS OGSÅ:

Se også: Undgå økonomisk ruin når du rejser på ferie

- Med den usikre økonomi, der præger mange af de store flyselskaber, er det utroligt, at så få vælger at betale de få kroner, det koster at sikre sig mod konkurs. Lad nu være med at lade dig friste af at kunne spare lidt penge. For i værste tilfælde ender jo med, at ferien bliver ødelagt, og familien må blive hjemme, lyder det i en pressemeddelse fra Kim Rud-Petersen, nordisk koncerndirektør Gjensidige Forsikring.

LÆS OGSÅ:

Se også: Flypassagerer dårligt stillet ved uvejr

Man kan dog omgå konkursforsikringen ved at købe mere end et produkt gennem et selskab, der er registreret i Rejsegarantifonden. Det vil sige to ud af fire produkter såsom flybilletter, hotel, lejebil og oplevelsesprodukter. Gør man det, vil ens køb være at betegne som en pakkerejse, og såfremt udbyderen er registreret i Rejsegarantifonden, vil man være dækket i tilfælde af konkurs.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fond: Norwegian-kunder er ikke konkursdækket

- Vi oplever, at mange tror deres normale rejseforsikring dækker i tilfælde af konkurs. Men det er ikke tilfældet. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sig, at selskabet, man køber ved, er registreret i Rejsegarantifonden. For er de det, vil man være dækket såfremt man køber en pakkerejse eller husker at købe den separate konkursforsikring, siger Kim Rud-Petersen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Dyrere flybilletter med konkursforsikring

Undersøgelsen viser ligeledes, at det primært er småbørnsfamilierne, der dropper forsikringen. Blot 16 procent af de adspurgte, der har børn mellem 0 og 6 år, køber konkursforsikring, næste gang de skal flyve på ferie. Og netop det faktum, at det er familier med småbørn, der fravælger forsikringen, bekymrer Kim Rud-Petersen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan er du bedst forsikret på pisterne

- Man kan vel dårligt forestille sig en værre situation, end at ens fly er aflyst, når man skal på en tiltrængt ferie med børnene. Men hvis flyselskabet er gået konkurs, er der altså ingen sikkerhed for, at man bare lige kan finde et andet fly, der kan fragte familien til ens feriedestination. Så det handler altså om at tænke sig godt og grundigt om, og overveje om man vil leve med risikoen for, at man må blive hjemme.

LÆS OGSÅ:

Udland - 24. jan. 2011 - kl. 13:27 Skiulykker værst for de unge

- For én ting er pengene, man mister. Det er langt værre med den ferie, man går glip af, siger forsikringsdirektøren.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan klager du over din rejseforsikring

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen