Fem særlige sovepladser

Overnat på en boreplatform, fald i søvn i maven på en beagle eller tjek ind i trækronerne i de svenske skove - Ferie guider dig til hoteller med sjove koncepter

(Foto: Dog Bark Park)
(Foto: Dog Bark Park)

Lækre værelser, fascinerende udsigter og vidtgående udsmykninger er noget af det, der virkelig kan få danskerne op af de bløde indkvarteringer og ud i verden. Særligt i disse finanskrise-år vil vi have ekstra oplevelser for pengene, når vi tager på ferie. Det betyder flere All Inclusive-tilbud, flere pakkerejser og flere hoteller, der gør en dyd ud af udsmykning, indretning og tema.

LÆS OGSÅ: Hotellet er et kloakrør

Her får du fem bud på hoteller, der giver dig lidt ud over det sædvanlige.

1 Svensk skovidyl

Med en imponerende udsigt over Lule-floden, indlogering fire til seks meter oppe mellem trækronerne og en harmonisk og næsten tidløs stemning formår Treehotel i svensk Lapland at få gæsten til at sætte farten helt ned og nyde naturen i fulde drag. Fuglereden, UFO'en, Spejlterningen eller en af de tre andre værelser er alle udtænkt af skandinaviske arkitekter og bygget op omkring principper om luksus og miljørigtighed - en kombination, der giver gæsten mulighed for en ægte naturoplevelse med god samvittighed.

2 I maven på en beagle

Luksus, gourmet eller bæredygtighed – de fleste har en forkærlighed for et eller andet. I Dog Bark Park Inn i Cottonwood Idaho er det hunde. Her kan man få lov til at overnatte i maven af verdens største beagle. Bigger is better, som man siger i USA. Den store hund er bare et eksempel på de mange tilfælde af skør vejsidearkitektur, man kan støde på, når man tager en tur rundt på USA's landeveje.

3 Borebisser og vandhunde

Placeret midt i en trekant af traditionelt set fantastiske dykkerdestinationer (Sipadan, Mabul og Kapalai) ligger Seaventures Rig Resort – et malaysisk dykkerresort, der er opbygget som en boreplatform. Du bor på platformen, som ligger bogstaveligt talt lige oven på revet og slipper på den måde for lange gåture langs kysten med tungt udstyr på ryggen. I stedet kan du nøjes med en lille tur fra dækket til vandkanten, og så er du klar til dagens første af mange dyk.

4 Et dansk bud

Også Danmark er med på bølgen. På Tivoli Hotel i København kan I vælge mellem blandt andre Garder-værelset, Columbine-værelset eller Tivoli-værelset, som alle er udsmykket i ægte Tivoli-stil og bringer gæsterne så tæt på Tivoli som muligt uden egentlig at være der. Hotellet er ideelt til både børn og voksne med legeland, swimmingpool, fitnesscenter og en beliggenhed, der gør byens muligheder let tilgængelige.

5 Winter wonderland

Fortryllende nordlys, millioner af stjerner og varm vinterhygge er på programmet hos Hotel Kakslauttanen i den finske del af Lapland. Hotellets glasigloer giver gæsterne perfekt mulighed for at pakke sig ind i et tæppe, læne sig tilbage og nyde de fantastiske omgivelser i fuld panorama-view. Når eller hvis I får nok af udsigten fra jeres private iglo kan I tage på rensdyrsafari i det minus 30 grader kolde snelandsskab, spise på snerestauranten eller hoppe i et traditionelt finsk ishul og slutte af med en tur i sauna. De kuldskære kan selvfølgelig nøjes med et besøg i saunaen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen