Babyskildpadder knust i Trinidad

Mere end 20.000 skildpaddeunger og uudklækkede skildpaddeæg ødelagt af bulldozere

Bulldozere har dræbt cirka 20.000 nyudklækkede læderskildpadder og endnu uudklækkede æg, vurderer BBC. Trinidads turistmyndigheder har dog sat tallene noget mere konservativt og taler i stedet om få hundrede. (Foto: AP)
Bulldozere har dræbt cirka 20.000 nyudklækkede læderskildpadder og endnu uudklækkede æg, vurderer BBC. Trinidads turistmyndigheder har dog sat tallene noget mere konservativt og taler i stedet om få hundrede. (Foto: AP)

En af Trinidads populære turistattraktioner har nu fået et knæk. Besøgende på den caribiske ø flokkes nemlig til blandt andet Grand Riviere-stranden for at se æggene fra de sjældne læderskildpadder blive udklækket.

Men ifølge BBC er mere end 20.000 skildpaddeæg blevet ødelagt, efter bulldozere flyttede rundt på store mængder sand for at omdirigere en flod, der eroderede stranden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Skildpaddesex lukkede landingsbane i New York

Det var en lokal hotelejer, der havde bedt myndighederne ændre flodens udløb, som nu yderligere vil reducere den i forvejen truede bestand af læderskildpadder, der er hårdt ramt af alt fra drivhuseffekt, drivgarn, æggetyveri og byggeri på strande.

LÆS OGSÅ:

Se også: Top 10 over de værste hajangreb-strande

Både engagerede turister og lokale har sammen gennemgået sandmasserne i håbet om at finde æg, der ikke er blevet ødelagt og dermed redde nogle skildpaddeunger.

Læderskildpadder er berømte for at lægge deres æg samme sted, som de selv bliver udklækket. De kan blive mere end to meter lange og har de største finner blandt alle havskildpadder. Læderskildpadder er samtidig det hurtigste af alle reptiler, og de kan således bevæge sig gennem vandet med 32,28 km/t..

1 af 3 Læderskildpadden adskiller sig fra andre havskildpadder ved at have et skjold, der som navnet antyder, ikke er hårdt, men derimod læderagtigt. (Foto: AP)
2 af 3 Af de skildpaddeunger, der når at blive udklækket og gennemfører den farefulde tur mod havet, når kun meget få at blive voksne. (Foto: AP)
3 af 3 Bulldozere har dræbt cirka 20.000 nyudklækkede læderskildpadder og endnu uudklækkede æg, vurderer BBC. Trinidads turistmyndigheder har dog sat tallene noget mere konservativt og taler i stedet om få hundrede. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen