Rejsetips

Er du for eller imod bredere flysæder til overvægtige?

Airbus-fly kan fra næste år udstyres med nye sæderækker, hvor tykke passagerer kan købe specialsæder. Men det betyder samtidig, at andre sæder gøres smallere

  • - Over de sidste 30 år har de menneskelige kroppe ændret sig. Vi er større og højere med bredere skuldre og bredere hofter. Selv vores børn bliver større. Så ideen er at give ekstra komfort til folk, der gerne vil betale for det og skabe indtægtspotentiale for flyselskaberne, siger Suzana Hrnkova, marketingschef for Airbus' kabinedesignafdeling.
- Over de sidste 30 år har de menneskelige kroppe ændret sig. Vi er større og højere med bredere skuldre og bredere hofter. Selv vores børn bliver større. Så ideen er at give ekstra komfort til folk, der gerne vil betale for det og skabe indtægtspotentiale for flyselskaberne, siger Suzana Hrnkova, marketingschef for Airbus' kabinedesignafdeling.

Airbus kunne sidste måned præsentere en ny sæderække, hvor man gjorde to de to inderste sæder smallere til fordel for gangsædet, der så blev fem centimeter bredere.

De vil fra 2013 kunne installeres i Airbus A320'ere hos de flyselskaber, der enten i forvejen ejer eller har planer om at bestille fly af denne type.

SÅDAN SER DE UD:

Se også: Her er de nye Airbus-sæder til fede rejsende

Men mens man dermed sørger for bedre forhold til bredbagede rejsende, så er der tilsvarende mindre plads til de rejsende i de sæder, der har måttet afgive plads.

Og det er uretfærdigt, mener 84 procent af de flyrejsende, der har afgivet deres stemme i en undersøgelse foretaget af rejsesøgemaskinen Skyscanner.

LÆS OGSÅ:

Se også: 10 ting vi hader ved andre flyrejsende

Airbus udviklede de nye sæder, da man oplevede et stigende antal klager fra passagerer, der havde siddet ved siden af en overvægtig rejsende og dermed var blevet klemt i deres eget flysæde.

LÆS OGSÅ:

Se også: Vælg sidemand efter dit humør

Flyselskaberne vil givetvis tjene ekstra penge på at sælge sæder til de bredbagede passagerer. Men der gives næppe noget særlig rabat til de passagerer, der får frataget sædebredde.

Men hvad synes du. Er det en god idé med specialsæder til overvægtige passagerer?

LÆS OGSÅ:

Se også: Se fremtidens flysæde

Afstemning

Er det er god idé med specialsæderne

Seneste i EKSTRA

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk