Ferie 3 timer siden
Nyt hostel åbner i Danmarks mest berygtede ghetto
Ferie 20 timer siden
Se prostituerede thai-kvinders sære hyldest til afdød konge
Ferie 22 timer siden
Syret kemi: Tis ødelægger verdens højeste kirke
Danmark 25. okt. 2016
Gigantisk museum på vej til København
Ferie 25. okt. 2016
Londons nye skyskraber til grin: Kan du se hvad den ligner?
Ferie 25. okt. 2016
24-årig rejser verden rundt: Sælger imens for 500.000 kr. om måneden
Ferie 25. okt. 2016
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 25. okt. 2016
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 24. okt. 2016
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 24. okt. 2016
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 24. okt. 2016
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden
Ferie 21. okt. 2016
Gør du disse ting? Det hader stewardesser ved passagererne
Ferie 21. okt. 2016
Kendt rejseudbyder aflyser kvindes ferie med et 'Fuck dig'
Ferie 20. okt. 2016
Mystisk forbandelse skræmmer turister i ferieparadis
Ferie 20. okt. 2016
Stort kaos: Strejke truer danskernes juleferie

Vi vil opleve verden som den er

For 50 år siden drak vi sangria i Spanien -i dag spiser vi nudler i Pattaya. Men hvor går turen hen i fremtiden?

  • Vi bliver præsenteret for fjerne stammer som masaierne i Kenya på tv og via internettet hele tiden, men vi vil selv ud at se, hvordan de lever. (Foto: AP/Kike Calvo)
Vi bliver præsenteret for fjerne stammer som masaierne i Kenya på tv og via internettet hele tiden, men vi vil selv ud at se, hvordan de lever. (Foto: AP/Kike Calvo)

Helstegt pattegris, billig spansk rødvin og spandevis af sangria. Det var et orgie af en fest for de solrøde, danske turister i 1960' erne, da grisefester på Mallorca og De Kanariske Øer blev en eftertragtet vare, som alle havde råd til.

I dag rejser danskerne stadig til Mallorca og Gran Canaria, men verden er blevet mindre, rejserne billigere, og det er ikke ualmindeligt for en dansk børnefamilie at rejse halvvejs rundt om Jorden for at holde ferie. Feriemål som Thailand, Mexico og Marokko er nu også allemandseje - men hvad bliver det næste? Ifølge fremtidsforsker Marianne Levinsen er de mange rejser til udlandet kommet for at blive, økonomisk krise eller ej.

LÆS OGSÅ: Sådan vil vi flyve i fremtiden

- Selv om vi er midt i en krise, er der ikke tegn på, at vi rejser mindre.

Og det kommer vi bestemt heller ikke til i fremtiden. Danskerne er blandt dem, der rejser allermest i hele verden. Men vi vil fremover rejse endnu længere væk og i længere tid, spår hun.

Ægthed frem for alt
De lange rejser i fremtiden bliver dog ikke ekstravagante luksusture uden omtanke for lokalbefolkning og naturen. Vi vil opleve verden, som den virkelig er.

- Mens det i 00' erne var moderne at kaste om sig med penge på store hoteller, er der en helt anden tendens på vej i disse år. Oplevelserne skal være autentiske eller i hvert fald føles sådan. Vi vil have mere autentisk kultur og ægthed for pengene, fortæller Levinsen.

Vil se det hele selv
Vores store lyst til at rejse kloden rundt skyldes ifølge Marianne Levinsen især den teknologiske udvikling, der sammen med billige flybilletter har gjort verden tilgængelig.

- Vi bliver jo præsenteret for fjerne egne i fjernsynet og via internettet hele tiden, og verden er ikke så fremmed mere. Men vi vil se det med egne øjne. Det har altid været et statussymbol at rejse, men fremover bliver det endnu vigtigere for os at opleve noget særligt, som vi kan fortælle vennerne om. Vi vil gerne føle os oplyste.

DE HELT ALTERNATIVE TURE

Eventyrlyst kan være mange ting. Hvor nogle synes, at et græsk tempel er eksotisk nok, skal der mere til at imponere andre. Her er et par af de mere alternative rejser, som du måske kan komme på i fremtiden.

Ny kanarisk ø

Der findes efterhånden ikke mange steder i verden, hvor mennesket ikke har sat sin fod. Men selv om nærmest hele kloden er tilgængelig for os i dag, også som turister, er det ikke utænkeligt, at der kan dukke helt nyt land op.

For eksempel er De Kanariske Øer ved at få en lillebror. En undersøisk vulkan ud for El Hierro er i udbrud, og geologer vurderer, at en ny ø, skabt af den vulkanske aske, snart vil bryde gennem vandoverfladen.

Hvornår man kan drikke sangria på øen er dog endnu uvist.

Rumrejser

Kun omkring 450 mennesker har været i rummet, men du kan blive den næste. I hvert fald hvis du står med cirka en million kroner, du ikke lige ved, hvad du skal bruge til. De første rumturister har allerede forladt Jorden - og er kommet tilbage igen.

Ifølge Marcopolo, der formidler rumrejserne til danskerne, kan man for den lille sjat penge gå i Armstrongs og Gagarins fodspor og få 'oplevelsen af at blive befriet for atmosfærens tryk og svæve rundt i rumfærgen i vægtløs tilstand'. Med i prisen er i øvrigt tre dages astronauttræning i USA. Rejseforsikring er ikke inkluderet .

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen