Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel

Vi vil opleve verden som den er

For 50 år siden drak vi sangria i Spanien -i dag spiser vi nudler i Pattaya. Men hvor går turen hen i fremtiden?

  • Vi bliver præsenteret for fjerne stammer som masaierne i Kenya på tv og via internettet hele tiden, men vi vil selv ud at se, hvordan de lever. (Foto: AP/Kike Calvo)
Vi bliver præsenteret for fjerne stammer som masaierne i Kenya på tv og via internettet hele tiden, men vi vil selv ud at se, hvordan de lever. (Foto: AP/Kike Calvo)

Helstegt pattegris, billig spansk rødvin og spandevis af sangria. Det var et orgie af en fest for de solrøde, danske turister i 1960' erne, da grisefester på Mallorca og De Kanariske Øer blev en eftertragtet vare, som alle havde råd til.

I dag rejser danskerne stadig til Mallorca og Gran Canaria, men verden er blevet mindre, rejserne billigere, og det er ikke ualmindeligt for en dansk børnefamilie at rejse halvvejs rundt om Jorden for at holde ferie. Feriemål som Thailand, Mexico og Marokko er nu også allemandseje - men hvad bliver det næste? Ifølge fremtidsforsker Marianne Levinsen er de mange rejser til udlandet kommet for at blive, økonomisk krise eller ej.

LÆS OGSÅ: Sådan vil vi flyve i fremtiden

- Selv om vi er midt i en krise, er der ikke tegn på, at vi rejser mindre.

Og det kommer vi bestemt heller ikke til i fremtiden. Danskerne er blandt dem, der rejser allermest i hele verden. Men vi vil fremover rejse endnu længere væk og i længere tid, spår hun.

Ægthed frem for alt
De lange rejser i fremtiden bliver dog ikke ekstravagante luksusture uden omtanke for lokalbefolkning og naturen. Vi vil opleve verden, som den virkelig er.

- Mens det i 00' erne var moderne at kaste om sig med penge på store hoteller, er der en helt anden tendens på vej i disse år. Oplevelserne skal være autentiske eller i hvert fald føles sådan. Vi vil have mere autentisk kultur og ægthed for pengene, fortæller Levinsen.

Vil se det hele selv
Vores store lyst til at rejse kloden rundt skyldes ifølge Marianne Levinsen især den teknologiske udvikling, der sammen med billige flybilletter har gjort verden tilgængelig.

- Vi bliver jo præsenteret for fjerne egne i fjernsynet og via internettet hele tiden, og verden er ikke så fremmed mere. Men vi vil se det med egne øjne. Det har altid været et statussymbol at rejse, men fremover bliver det endnu vigtigere for os at opleve noget særligt, som vi kan fortælle vennerne om. Vi vil gerne føle os oplyste.

DE HELT ALTERNATIVE TURE

Eventyrlyst kan være mange ting. Hvor nogle synes, at et græsk tempel er eksotisk nok, skal der mere til at imponere andre. Her er et par af de mere alternative rejser, som du måske kan komme på i fremtiden.

Ny kanarisk ø

Der findes efterhånden ikke mange steder i verden, hvor mennesket ikke har sat sin fod. Men selv om nærmest hele kloden er tilgængelig for os i dag, også som turister, er det ikke utænkeligt, at der kan dukke helt nyt land op.

For eksempel er De Kanariske Øer ved at få en lillebror. En undersøisk vulkan ud for El Hierro er i udbrud, og geologer vurderer, at en ny ø, skabt af den vulkanske aske, snart vil bryde gennem vandoverfladen.

Hvornår man kan drikke sangria på øen er dog endnu uvist.

Rumrejser

Kun omkring 450 mennesker har været i rummet, men du kan blive den næste. I hvert fald hvis du står med cirka en million kroner, du ikke lige ved, hvad du skal bruge til. De første rumturister har allerede forladt Jorden - og er kommet tilbage igen.

Ifølge Marcopolo, der formidler rumrejserne til danskerne, kan man for den lille sjat penge gå i Armstrongs og Gagarins fodspor og få 'oplevelsen af at blive befriet for atmosfærens tryk og svæve rundt i rumfærgen i vægtløs tilstand'. Med i prisen er i øvrigt tre dages astronauttræning i USA. Rejseforsikring er ikke inkluderet .

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Mest læste i Ferie

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen