Vi vil opleve verden som den er

For 50 år siden drak vi sangria i Spanien -i dag spiser vi nudler i Pattaya. Men hvor går turen hen i fremtiden?

Vi bliver præsenteret for fjerne stammer som masaierne i Kenya på tv og via internettet hele tiden, men vi vil selv ud at se, hvordan de lever. (Foto: AP/Kike Calvo)
Vi bliver præsenteret for fjerne stammer som masaierne i Kenya på tv og via internettet hele tiden, men vi vil selv ud at se, hvordan de lever. (Foto: AP/Kike Calvo)

Helstegt pattegris, billig spansk rødvin og spandevis af sangria. Det var et orgie af en fest for de solrøde, danske turister i 1960' erne, da grisefester på Mallorca og De Kanariske Øer blev en eftertragtet vare, som alle havde råd til.

I dag rejser danskerne stadig til Mallorca og Gran Canaria, men verden er blevet mindre, rejserne billigere, og det er ikke ualmindeligt for en dansk børnefamilie at rejse halvvejs rundt om Jorden for at holde ferie. Feriemål som Thailand, Mexico og Marokko er nu også allemandseje - men hvad bliver det næste? Ifølge fremtidsforsker Marianne Levinsen er de mange rejser til udlandet kommet for at blive, økonomisk krise eller ej.

LÆS OGSÅ: Sådan vil vi flyve i fremtiden

- Selv om vi er midt i en krise, er der ikke tegn på, at vi rejser mindre.

Og det kommer vi bestemt heller ikke til i fremtiden. Danskerne er blandt dem, der rejser allermest i hele verden. Men vi vil fremover rejse endnu længere væk og i længere tid, spår hun.

Ægthed frem for alt
De lange rejser i fremtiden bliver dog ikke ekstravagante luksusture uden omtanke for lokalbefolkning og naturen. Vi vil opleve verden, som den virkelig er.

- Mens det i 00' erne var moderne at kaste om sig med penge på store hoteller, er der en helt anden tendens på vej i disse år. Oplevelserne skal være autentiske eller i hvert fald føles sådan. Vi vil have mere autentisk kultur og ægthed for pengene, fortæller Levinsen.

Vil se det hele selv
Vores store lyst til at rejse kloden rundt skyldes ifølge Marianne Levinsen især den teknologiske udvikling, der sammen med billige flybilletter har gjort verden tilgængelig.

- Vi bliver jo præsenteret for fjerne egne i fjernsynet og via internettet hele tiden, og verden er ikke så fremmed mere. Men vi vil se det med egne øjne. Det har altid været et statussymbol at rejse, men fremover bliver det endnu vigtigere for os at opleve noget særligt, som vi kan fortælle vennerne om. Vi vil gerne føle os oplyste.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen