Ferie 56 min. siden
TV: Sød gestus til manden der filmede Las Vegas-ferie helt forkert
Ferie 3 timer siden
Disse turist-destinationer er mere forurenede end du tror
Ferie 18 timer siden
Her bliver sex bedre og varer mindst 20 minutter længere
Ferie 23 timer siden
Her finder du verdens billigste femstjernede hoteller
Billedet er fra All Over Press, rettighederne er købt af Where2go, rettigheden begrænses til brug sammen med materiale skrevet af Where2go.
Rejsetips 25. nov. 2015
Stor guide: Så billigt kan du komme på juleferie
Ferie 25. nov. 2015
Gør vejen gennem lufthavnen lettere med disse kneb
Ferie 25. nov. 2015
Video: Flypassager filmer vanvittigt lyn lige uden for ruden
Ferie 25. nov. 2015
Tør du køre bil her?
Udland 24. nov. 2015
Farvel til vennerne: Her mister du Facebook og Google på ferien
Ferie 24. nov. 2015
Flyselskab mistede bombe-offers benprotese
Ferie 23. nov. 2015
Uhyggelige hotel-mysterier: Her skal du ikke holde ferie
Ferie 23. nov. 2015
Tusinder af lanterner på himmelflugt skyld i aflyste fly
Ferie 23. nov. 2015
Gratis telefoni: Sådan slipper du for en kæmperegning under ferien
Ferie 22. nov. 2015
Smart-armbånd erstatter værelsesnøgle og kreditkort på ferien
Ferie 22. nov. 2015
Her ville Harry Potter, Marty McFly og Batman bo i virkeligheden
Udland 22. nov. 2015
Ni julemarkeder du nemt og billigt kan rejse til
Krydstogt 21. nov. 2015
Katteelsker eller amatør-musiker? Kombiner krydstogt og hobby
Udland 21. nov. 2015
Tre tips til en god jul i London
Ferie 21. nov. 2015
Rejsebranchen har lagt bombe under sig selv
Ferie 20. nov. 2015
Hurtigfly på vej: Fra London til New York på tre timer
Rejsetips

Ti ferieråd fra Renée til dig med delebørn

Psykolog og mor, Renée Toft Simonsen, giver gode sommerferieråd til familier med sammenbragte børn

  • Uanset hvor mange delebørn I har, er det altid en god idé at tage dem alle med på råd, før ferieplanerne fastilægges. (Foto: Colourbox.com)
Uanset hvor mange delebørn I har, er det altid en god idé at tage dem alle med på råd, før ferieplanerne fastilægges. (Foto: Colourbox.com)
1/2
Næste »

Skolernes sommerferie er startet. Og det betyder, at langt de fleste familier nu skal tilbringe ekstra meget tid sammen.

Men for nogle er det en større udfordring end for andre. Heriblandt landets mange tusinde familier med sammenbragte børn fra tidligere forhold.

Der er nemlig mange delebørnsfamilier, hvor det er svært at holde ferie, fordi de skilte forældre ikke formår at samarbejde om planlægningen af ferien.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan holder du børnene beskæftiget i lufthavnen

Men der er hjælp at hente. Således giver forfatteren og psykologen Renée Toft Simonsen fra delebarn.dk ti gode råd til, hvordan man kan få lagt ferie-puslespillet og gøre ferien lige så dejlig for delebarnet som for alle andre børn.

LÆS OGSÅ:

Se også: Husk det før ferien: Alle børn skal have et pas

Hun understreger, at det betyder meget for børn at se deres forældre sammen og ikke mindst at se dem samarbejde. Det handler ikke om at indlede et nyt forhold til hinanden eller blive hinandens bedste ven, men derimod indgå i et samarbejde om et projekt (i dette tilfælde ferien) som man ville gøre det på sin arbejdsplads. Altså være gode kollegaer og få tingene til at lykkes.

LÆS OGSÅ:

Se også: Stewardessens råd: Sådan flyver du med børn

1.Afstem forventningerne med X-en og bliv enige om, hvad og hvordan I fordeler tiden, før I involverer børnene i jeres ønsker og planer.

2. Mærk efter, hvad du kunne tænke dig før du gør andet, så du har en ide og nogen klarhed over, hvad det er du gerne vil i ferien. Og spørg så børnene om hvad de kunne tænke sig. Er der ting alle har lyst til - ting I er enige om?

LÆS OGSÅ:

Se også: Tag børnene gratis med på camping

3. Lad børnene 'trække vejret'. Sørg for at børnene ikke går direkte fra den ene ferie til den anden - læg gerne pauser imellem rejser eller ferieophold, så de lige får tid til at trække vejret.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nu kan dit barn checke tøjbamsen ind

4. Tag børnene med på råd. Spørg børnene om de overhovedet har lyst til endnu en rejse, før du booker billetter til noget som helst. Og hvis den ene forælder vil til udlandet, kan den anden eventuelt vente til året efter, således at børnene ikke skal rejse hele ferien.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ferie for børn og barnlige sjæle

5. Slap af og nyd livet. Lad gerne tiden være langsom, fyld ikke for mange aktiviteter ind i dagene. Alle har rigeligt at se til i hverdagen, og de fleste trænger til langsomhed og stille dage, når de endelig har ferie.

LÆS OGSÅ:

Se også: 'Vi fik indfriet børnenes forhåbninger'

6. Glem PC´en. Tag ingen computere med, hvor I end skal hen. Lad ferien være en tid, hvor I ikke gør det, I plejer. Computere har det med at stjæle vores tid, især vores tid med hinanden. I delefamilier er tiden med barnet ekstra kostbar.

7. Lyt efter børnene vedr. nye kærester. Hvis børnene udtrykker ønske om tid alene med en forælder, altså uden nye familiemedlemmer, så vær lydhør over for disse ønsker. Tænk på at hverdagen hurtigt kommer igen, og så er der mange weekender, hvor man kan være sammen med sin nye kæreste.

LÆS OGSÅ:

Se også: Check ind på skilsmissehotellet

8. Vær rummelig. Lad ikke småting som spisevaner og forskel i feriepenge for de forskellige børn ødelægge feriehumøret. Børn og familier er og bliver forskellige, det er altid bedst at være rummelig over for de forskelligheder.

9. Forbered aktiviteter. Medbring masser af ideer til fælles ting man kan lave, spil, kort, etc, men vær fleksibel, hvis de ikke alle kommer til at blive brugt - ideer er jo bare ideer, planer kan ændres, og når man er på ferie, skal det gerne være lystpræget, uanset hvad man foretager sig. Men det er godt at have noget med - at ville noget med hinanden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Middelhavet for børnefamilier

10. Drop hverdagen. Bare hyg jer - lad reglerne blive derhjemme og hverdagen passe sig selv for en stund. Alt det man altid skal rette sig ind efter løber jo ingen steder, selvom man slapper af for en kort bemærkning. Mange delebørn kan være på overarbejde i hverdagen, hvor de skal passe ind i to forskellige familiers regler og normer. Når de er på ferie, vil det være dejligt for dem helt at slippe for den slags plagsomme ting.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan overlever I familiecamping

Mest læste i Ferie

Hent flere

Seneste i EKSTRA

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk