Danmark 13 timer siden
Gigantisk museum på vej til København
Ferie 13 timer siden
Londons nye skyskraber til grin: Kan du se hvad den ligner?
Ferie 15 timer siden
24-årig rejser verden rundt: Sælger imens for 500.000 kr. om måneden
Ferie 18 timer siden
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 25. okt. 2016
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 24. okt. 2016
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 24. okt. 2016
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 24. okt. 2016
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden
Ferie 21. okt. 2016
Gør du disse ting? Det hader stewardesser ved passagererne
Ferie 21. okt. 2016
Kendt rejseudbyder aflyser kvindes ferie med et 'Fuck dig'
Ferie 20. okt. 2016
Mystisk forbandelse skræmmer turister i ferieparadis
Ferie 20. okt. 2016
Stort kaos: Strejke truer danskernes juleferie
Ferie 20. okt. 2016
Dagens store helt: Dansk familiefar redder mand fra druknedøden
Ferie 19. okt. 2016
Er du enig? Mænd rejser - kvinder kommer ingen vegne
Ferie 19. okt. 2016
Her må du aldrig tage et billede - straffen er fængsel

Ti ferieråd fra Renée til dig med delebørn

Psykolog og mor, Renée Toft Simonsen, giver gode sommerferieråd til familier med sammenbragte børn

  • Uanset hvor mange delebørn I har, er det altid en god idé at tage dem alle med på råd, før ferieplanerne fastilægges. (Foto: Colourbox.com)
Uanset hvor mange delebørn I har, er det altid en god idé at tage dem alle med på råd, før ferieplanerne fastilægges. (Foto: Colourbox.com)
1/2
Næste »

Skolernes sommerferie er startet. Og det betyder, at langt de fleste familier nu skal tilbringe ekstra meget tid sammen.

Men for nogle er det en større udfordring end for andre. Heriblandt landets mange tusinde familier med sammenbragte børn fra tidligere forhold.

Der er nemlig mange delebørnsfamilier, hvor det er svært at holde ferie, fordi de skilte forældre ikke formår at samarbejde om planlægningen af ferien.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan holder du børnene beskæftiget i lufthavnen

Men der er hjælp at hente. Således giver forfatteren og psykologen Renée Toft Simonsen fra delebarn.dk ti gode råd til, hvordan man kan få lagt ferie-puslespillet og gøre ferien lige så dejlig for delebarnet som for alle andre børn.

LÆS OGSÅ:

Se også: Husk det før ferien: Alle børn skal have et pas

Hun understreger, at det betyder meget for børn at se deres forældre sammen og ikke mindst at se dem samarbejde. Det handler ikke om at indlede et nyt forhold til hinanden eller blive hinandens bedste ven, men derimod indgå i et samarbejde om et projekt (i dette tilfælde ferien) som man ville gøre det på sin arbejdsplads. Altså være gode kollegaer og få tingene til at lykkes.

LÆS OGSÅ:

Se også: Stewardessens råd: Sådan flyver du med børn

1.Afstem forventningerne med X-en og bliv enige om, hvad og hvordan I fordeler tiden, før I involverer børnene i jeres ønsker og planer.

2. Mærk efter, hvad du kunne tænke dig før du gør andet, så du har en ide og nogen klarhed over, hvad det er du gerne vil i ferien. Og spørg så børnene om hvad de kunne tænke sig. Er der ting alle har lyst til - ting I er enige om?

LÆS OGSÅ:

Se også: Tag børnene gratis med på camping

3. Lad børnene 'trække vejret'. Sørg for at børnene ikke går direkte fra den ene ferie til den anden - læg gerne pauser imellem rejser eller ferieophold, så de lige får tid til at trække vejret.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nu kan dit barn checke tøjbamsen ind

4. Tag børnene med på råd. Spørg børnene om de overhovedet har lyst til endnu en rejse, før du booker billetter til noget som helst. Og hvis den ene forælder vil til udlandet, kan den anden eventuelt vente til året efter, således at børnene ikke skal rejse hele ferien.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ferie for børn og barnlige sjæle

5. Slap af og nyd livet. Lad gerne tiden være langsom, fyld ikke for mange aktiviteter ind i dagene. Alle har rigeligt at se til i hverdagen, og de fleste trænger til langsomhed og stille dage, når de endelig har ferie.

LÆS OGSÅ:

Se også: 'Vi fik indfriet børnenes forhåbninger'

6. Glem PC´en. Tag ingen computere med, hvor I end skal hen. Lad ferien være en tid, hvor I ikke gør det, I plejer. Computere har det med at stjæle vores tid, især vores tid med hinanden. I delefamilier er tiden med barnet ekstra kostbar.

7. Lyt efter børnene vedr. nye kærester. Hvis børnene udtrykker ønske om tid alene med en forælder, altså uden nye familiemedlemmer, så vær lydhør over for disse ønsker. Tænk på at hverdagen hurtigt kommer igen, og så er der mange weekender, hvor man kan være sammen med sin nye kæreste.

LÆS OGSÅ:

Se også: Check ind på skilsmissehotellet

8. Vær rummelig. Lad ikke småting som spisevaner og forskel i feriepenge for de forskellige børn ødelægge feriehumøret. Børn og familier er og bliver forskellige, det er altid bedst at være rummelig over for de forskelligheder.

9. Forbered aktiviteter. Medbring masser af ideer til fælles ting man kan lave, spil, kort, etc, men vær fleksibel, hvis de ikke alle kommer til at blive brugt - ideer er jo bare ideer, planer kan ændres, og når man er på ferie, skal det gerne være lystpræget, uanset hvad man foretager sig. Men det er godt at have noget med - at ville noget med hinanden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Middelhavet for børnefamilier

10. Drop hverdagen. Bare hyg jer - lad reglerne blive derhjemme og hverdagen passe sig selv for en stund. Alt det man altid skal rette sig ind efter løber jo ingen steder, selvom man slapper af for en kort bemærkning. Mange delebørn kan være på overarbejde i hverdagen, hvor de skal passe ind i to forskellige familiers regler og normer. Når de er på ferie, vil det være dejligt for dem helt at slippe for den slags plagsomme ting.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan overlever I familiecamping

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen