Rejsetips

Sådan holder du børnene beskæftiget i lufthavnen

Fem gode råd til at forbruge tid før du flyver med børn

  • Timerne i lufthavnen kan være både mange og lange. Og selv om fly altid er spændende, så er det begrænset, hvor lang tid et barn kan nøjes med at se ud af vinduet. (Polfoto/Corbis)
Timerne i lufthavnen kan være både mange og lange. Og selv om fly altid er spændende, så er det begrænset, hvor lang tid et barn kan nøjes med at se ud af vinduet. (Polfoto/Corbis)

Det kan være en udfordring at rejse med børn. Ikke blot selve flyveturen kan vare mange timer, men også ventetiden i lufthavnen - eller lufthavnene, hvis en mellemlanding er inkluderet.

På magasinet Condé Nast Traveler giver man i det følgende fem gode bud på, hvordan du gør ventetiden lidt sjovere for de små til glæde for ikke kun dem, men også dig selv og dine medrejsende.

LÆS OGSÅ:

Se også: Stewardessens råd: Sådan flyver du med børn

Køb ind: Dette er det helt rigtige tidspunkt ar købe (sunde) snacks og eventuelt mælk. Sidstnævnte er ikke på lager hos alle flyselskaber.

Brænd energi af. Find et fredeligt område ved gaten og anspor ungerne til at eksempelvis hoppe. Hvem kan hoppe flest gange på et minut, og hvem kan hoppe højest? Der skal nok være et par hævede øjenbryn rundt omkring, men det er klart at foretrække frem for hyperaktivitet i ti kilometers højde.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nu kan dit barn checke tøjbamsen ind

Skattejagt. Find tre ting børnene skal finde i lufthavnen. Er I for eksempel i Københavns Lufthavn, kan de finde en miniatureudgave af Den Lille Havfrue, et stykke højtbelagt smørrebrød og et eksemplar af Ekstra Bladet.

Bed om information. Stadig flere lufthavne har legeområder eller spændende kunstudstillinger, som børn vil synes om. Nogle har også aktivitetsbøger til de mindste.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fede apps til flittige flyrejsende

Brug badeværelset: Ikke alle børn, der har smidt bleen, har lyst til at bruge flytoilettet. Sådan har nogle voksne det i øvrigt også. Så sørg for at alle børnene har gjort, hvad de skal gøre, før I boarder flyet. Og husk: Alt, hvad der forbruger tid i lufthavnen, er godt.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.