Hvis jeg ka', ka' alle

Ekstra Bladet Feries Kirstine Krefeldt prøver kræfter med en campingvogn. At hun har svært ved at kende forskel på højre og venstre, gør ikke øvelsen nemmere

Frustrationerne var til at få øje på, da Ekstra Bladet Feries udsendte var på køreteknisk campingkursus. Lige indtil hun tænkte på vogntoget som en båd. (Foto: Jan Unger)
Frustrationerne var til at få øje på, da Ekstra Bladet Feries udsendte var på køreteknisk campingkursus. Lige indtil hun tænkte på vogntoget som en båd. (Foto: Jan Unger)

– Ja, bare kom, bak, bak – det er fint. Bak lidt mere, ret op, ret op, RET OP! Nå, Kirstine, her kan det så være en idé at køre lidt frem og prøve igen ...

Ordene kommer fra Søren Holten fra FDM. Han er chefinstruktør og har sat mig stævne på Sjællandsringen uden for Roskilde for at lære mig at manøvrere rundt med en campingvogn.

– Der jo nemt nok at køre med en campingvogn, når det bare går ligeud, men vi skal også helst have dig til at kunne bakke med den – både bakke lige og om hjørner, siger han.

Jeg er ærlig talt skeptisk. Og en lille smule i forsvarsposition, for jeg hader f.eks. også at parallelparkere. Faktisk parkerer jeg hellere langt væk, og når kæresten spørger, hvorfor jeg parkerede der, lyver jeg som regel og siger, at der simpelthen ikke var en eneste fri plads. Jeg ved godt, han ikke tror på mig.

Nååh ja og aha – aaaah!
Pointen er, at hvis jeg kan lære at bakse rundt med en campingvogn, så kan alle. Alle! Nå, men Søren er ivrig for at lære mig at rive campingvognen rundt. Da jeg får nogenlunde tag på det med at bakke, vil Søren gu'dødeme have mig til at bakke den rundt om et hjørne.

– Godt, du bakker igen. Ja, lidt mod højre, lidt mere mod højre, dreje, dreje – hov, lidt til venstre, ret op, ret op, RET OP, instruerer han.

LÆS OGSÅ: Med bambini på camping

Min hjerne kører på højtryk. Ud over at være virkelig dårlig til at parallelparkere, er jeg også højre-venstre-blind, så jeg slider i rattet og fatter ingenting. Men jeg prøver høfligt at lade som om og sige 'nååh ja', og 'aha – aaah!' på de rigtige tidspunkter, mens Søren tålmodigt forklarer, at campingvognen sådan set 'bare' følger bilen, og siger ting som 'man skal vide, hvad man vil have den til'.

Som at ro en båd
'Bare'. Ja, min bare. Nuvel. Han er virkelig god til at rose og opmuntre. Det må kræve en engels tålmodighed at være kørelærer, tænker jeg.

Bakke, rette op, køre frem, bakke, svede, bakke, bande ...

Pludselig, som i en slags åbenbaring, går det op for mig, at det er fuldstændig, som når man ror en båd – og at rattet fungerer ligesom årerne. Man skal på en måde styre modsat af, hvad man tror. Dreje mod højre, når du vil bakke til venstre osv.

Søren ser lidt skeptisk ud, da jeg forklarer ham det med årerne, og at jeg tror, jeg har forstået det. Og så gør jeg det. Bakker den skide campingvogn rundt om det 'hjørne' af sindrigt opsatte kegler, han vil have mig til.

Kan godt være, at det ikke er nogen perfekt baglæns parkering, jeg laver, men jeg gør det. Og jeg er vildt stolt.

– Det var det med årerne, siger jeg og lyder muligvis euforisk.

– Da jeg først ligesom forstod teknikken i det, så gik det meget nemmere, pludrer jeg.

– Det er supergodt. Og nogle gange skal man jo lige forstå det på sin egen måde, siger Søren næsten provokerende roligt.

Den er hjemme
Vi fortsætter et stykke tid endnu med at bakke om hjørner – og turen går videre til glatbane, katastrofeopbremsning m.m. Jeg føler mig mere og mere tryg ved at have skrumlet spændt bag på bilen.

– Normalt, når vi laver de her campingvognskurser med køreteknik, har vi jo først et par timer, hvor vi lærer vores bil rigtig godt at kende og til at lære at bremse, undvige osv. Til det kursus har vi knyttet et manøvreringskursus på to timer, hvor man lærer det med at bakke lige og bakke om hjørner. Men i betragtning af, at vi ikke har brugt så lang tid, så synes jeg, du klarer det fint, roser Søren.

Vi har brugt knap to timer på at bakke og snakke – men allerede nu har jeg en klar fornemmelse af, at jeg sagtens ville kunne lære det rigtig godt på et kursus af fuld længde.

Og hvis jeg kan lære at manøvrere med en campingvogn, så kan du også, kære læser. Nå. Så mangler jeg bare at få styr på det der parallelparkering …

1 af 2 Når man nu ikke er go' til parallelparkeringer, så bli'r det jo ikke nemmere af, at der sidder en campingvogn bag på bilen. (Foto: Jan Unger)
2 af 2 Frustrationerne var til at få øje på, da Ekstra Bladet Feries udsendte var på køreteknisk campingkursus. Lige indtil hun tænkte på vogntoget som en båd. (Foto: Jan Unger)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen