Sådan ser dit drømmefly ud

Gennemsigtigt gulv, valgfrit siddeområde for singler og gratis iPads er bare nogle af de ting, der vil gøre flyveturen bedre

Det er styadig de færreste danskere, der har fløjet med Boeings nye 787 Dreamliner, der skulle være det seneste nye inden for komfortabel lufttransport med større vinduer, bedre sæder og belysning samt et klart mere behageligt klima i kabinen.

Men spørgsmålet er naturligvis, om flyet faktisk opfylder de ønsker, som flyrejsende rent faktisk måtte have. Således har rejsesøgemaskinen Skyscanner spurgt deres kunder om, hvordan det ultimative fly ville være indrettet.

Og her fremgår det, at 26 procent af passagererne drømmer om et fly, der eliminerer støj fra andre passagerer. Og 18 procent ville gerne have et lydtæt rum til børn. Otte procent ville endda ønske, der var ’sæder, som er resistente overfor sparkende børn’ installeret i flyet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan rejser vi i 2020

Den mest ønskede enkeltstående feature var imidlertid ’kapsel-udformede soveværelser’, hvilket var ønsket af hver femte.

Dernæst kom ’Massagestole og ’gratis iPads’. Og så er en god udsigt til himmel og jord er også i høj kurs blandt de flyrejsende, og således kommer ’gennemsigtigt gulv og loft’ ind på sjettepladsen.

SE OGSÅ:

Rejsetips - 15. jun. 2011 - kl. 09:12 TV: Her er fremtidens fly fra Airbus

Med disse resultater skulle man tro, at de flyrejsende helst ville være fri for andre passagerer. Men fire procent af passagerne ønskede, at der i flyet var et ’valgfrit sidde-område for singler’, så man kan flirte i 10.000 meters højde og måske møde en kæreste.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan vil teknologien ændre din rejse i de næste 10 år

Selvom film og drinks om bord på flyet ikke er noget nyt for den vante flyrejsende, viser undersøgelsen, at passagerer på drømmeflyet ville foretrække film i en ’biograf’ (tre procent) og drikke deres drinks i en ’cocktailbar’ (to procent) for at føje en smule glamour og luksus til flyrejsen.

Noget som man allerede har tænkt på hos Richard Bransons Virgin Atlantic.

LÆS HER: Tag Richard Branson i munden

- Som mor ved jeg udmærket godt, hvor stressende det kan være at rejse med børn - både for forældrene og for de øvrige passagerer i flyet. Så jeg er ikke overrasket over, at kapsel-udformede soveværelser og sæder, der er resistente overfor sparkende børn, ligger højt på listen, og det bekræfter bare vores tidligere undersøgelser, som viser, at børn på flyet er et omdiskuteret emne, siger pr-manager hos Skyscanner, Mary Porter.

LÆS OGSÅ:

Se også: Så er den første Airbus A350 på samlebåndet

- Men desværre. Selvom de her features lyder enormt tiltalende, er der mig bekendt ikke nogen flyselskaber, der planlægger at indføre dem i nærmeste fremtid. Dog kan de, som er så heldige at rejse på First Class eller Business Class allerede få glæde af nogle af de drømme-features, vi ser på listen, bl.a. gratis iPads, senge, badefaciliteter og cocktailbarer. Vi andre må drømme videre, siger Mary Porter.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Michael Bo Mortensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen