Her er de nye Airbus-sæder til fede rejsende

Godt nyt til både bredbagede passagerer og deres sidemænd

De nye sæder til Airbus A320. (Vidcap fra NDTTV.COM)
De nye sæder til Airbus A320. (Vidcap fra NDTTV.COM)

Hidtil har det været svært at slå røven i flysædet, hvis røven har været størrelse XXL.

Men nu lancerer Airbus en nye serie flysæder, der tilgodeser den stadig større andel af verdens flyrejsende, der døjer med overvægt.

LÆS OGSÅ:

Udland - 12. maj. 2011 - kl. 09:51 For fed til at flyve

De kan fra næste år installeres i flygigantens absolut mest solgte fly, A320, og indtil videre har 20 flyselskaber vist interesse for designet.

Et normalt sæde er 45 centimeter bredt, men ved at reducere de to inderste sæder med nogle få centimeter hver, har man gjort sædet ud til midtergangen fem centimeter bredere.

LÆS OGSÅ:

Se også: Bør prisen på flybilletten påvirkes af din vægt?

Mange flyselskaber har i de senere år oplevet et større antal klager fra kunder, der har været nødt til at sidde ved siden af en overvægtig rejsende og derfor er blevet presset halvt ud af deres eget sæde.

En undersøgelse har vist, at britiske flyrejsende går ind for en fedmeafgift, hvor overvægtige rejsende skal betale mere for billetten. Det harmonerer glimrende med en undersøgelse, vi foretog her på ekstrabladet.dk/ferie sidste år, hvor 78 procent var åbne over for idéen.

SE HER:

Se også: Læserne: Vi vil betale flybilletter efter vores vægt

Og de nye sæder vil sandsynligvis kunne øge flyselskabernes indtægter, som givetvis vil koste flere penge for passagererne.

- Over de sidste 30 år har de menneskelige kroppe ændret sig. Vi er større og højere med bredere skuldre og bredere hofter. Selv vores børn bliver større.

- Så ideen er at give ekstra komfort til folk, der gerne vil betale for det og skabe indtægtspotentiale for flyselskaberne, siger Suzana Hrnkova, marketingschef for Airbus kabinedesignafdeling.

LÆS OGSÅ:

Se også: Verdens mest eftertragtede flysæde

Hos SAS, hvor man er i fuld gang med en stor udskiftning af sæder i den eksisterende flyflåde, agter man dog ikke at indkøbe de nye sæder. Og de gælder heller ikke i de 30 Airbus A320Neo, man har bestilt fra den europæiske flygigant.

- Selv om vi får forespørgsler fra passagerer, der enten synes det er problematisk med en sidemand med et lidt større bmi eller fra den person, der selv er lidt større, så har vi vurderet, at der ikke er nogen grund til at differentiere med sæderne, siger pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Se fremtidens flysæde

- Vi er også flere gange blevet spurgt om, om vi vil tage en højere billetpris for overvægtige rejsende, men det er slet ikke på tale.

Hun understreger, at de nye sædekonfigurationer vil give passagerene bedre plads i en tid, hvor vi også her i Skandinavien bliver stadig mere fyldige.

SE VIDEO HER

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen