Gi' regnen et brusebad

Pladsen sætter naturlige grænser for, hvor meget legetøj I kan slæbe med på campingferie. Få gode råd og gratis fif til, hvad I kan lave, når regnen siler ned

Der er masser af sjove og gratis glæder lige uden for døren, når det regner i ferien – så husk regntøjet. (Polfoto)
Der er masser af sjove og gratis glæder lige uden for døren, når det regner i ferien – så husk regntøjet. (Polfoto)

Lav mad sammen

Brug lidt ekstra tid på at lave mad sammen med børnene. Kig i en god, børnevenlig kogebog og find ud af, hvad I skal lave –og træk så i regntøjet og tag ud og køb ind til en lækker middag, som I kan være fælles om at tilberede.

På mange campingpladser finder du fine køkkenfaciliteter og måske en god ovn, hvor I kan bage en kage.

Bog: Børnenes køkken (Politikens Forlag), vejl. pris 200 kr.

Arrangér skattejagt

Lav en skattejagt, hvor hver post er et spørgsmål, som giver en ledetråd til næste post. Svaret kan findes et sted på campingpladsen eller inde i vognen/teltet/hytten. F.eks. hvor mange trin er der op til den store rutsjebane på legepladsen? Så ligger næste post der. Er der ost i vores køleskab? Hvad virker denne nøgle til? Osv.

Hvis I er på en campingplads med et tema, kan du tilpasse skattejagten til det, og brug f.eks. oversigtskortet over campingpladsen som skattekort. Lav otte-ti poster i alt – og tilpas sværhedsgraden til børnenes alder og din egen entusiasme. Og husk: Skatten er A-L-T-I-D slik.

Leg en tegneleg

Tag et stykke papir og fold det i fire på den høje led. Derefter tegner den første deltager hovedet, bukker papiret, så man ikke kan se tegningen – og så tegner den næste deltager overkroppen og folder. Næste tegner benene, folder papiret – og til slut tegnes fødderne. Så folder I papiret ud og har formentlig en sjov tegning.

Eller lav hver jeres tegning af familien – eller af den perfekte sommerferie. Også de voksne. En sjov souvenir, når I kommer hjem igen.

Spil noget sjovt

Siger I også altid 'hvorfor spiller vi i grunden ikke nogle flere spil?', når I endelig får det gjort?

Så er det da bare med at udnytte regnvejret til indendørs hygge og lave spillebule i sommerresidensen.

CraniumSjovt er et festligt spil for fire eller flere spillere. Der er brug for alle spillernes forskellige evner, når der skal modelleres, optrædes, opklares og staves baglæns for at vinde.

Set hos Nemmegaver.dk til 299 kr.

Til de voksne

Hvad ville du og din kæreste have mindst lyst til: Se en operaforestilling, der varer 10 timer? Spise havregrød til aftensmad i en måned? Donere 4000 kr. til de lokale spejdere? Sove fem timer i døgnet i en måned?

Og hvilket kompromis ville I ende på som par? Skægt og underholdende spil for par, som hverken er lummert eller terapeutisk, men som måske kan få jer til at grine og gøre jer klogere på jer selv.

Set hos Kompromis.info til 499 kr.

Læs bøger

Højtlæsning er hyggeligt, men trænger du til en pause, eller vil du gerne lave noget andet imens, så snup en lydbog for børn. Hør den i fællesskab eller udstyr poden med høretelefoner.

'Klassikere af Astrid Lindgren', læst af Thomas Winding, Gyldendal, 99,95 kr.

'Gummi Tarzan' af Ole Lund Kirkegaard, læst af forfatteren selv, Gyldendal, 99,95 kr.

'Harry Potter og Flammernes Pokal' af J. K. Rowling, læst af Jesper Christensen, Gyldendal, 399,95 kr.

Skriv postkort

Hvor glad bliver du ikke selv, når der – en alt for sjælden gang imellem – ligger et håndskrevet postkort i din postkasse?

Er børnene for små til at skrive, så lad dem tegne. Et stensikkert hit hos modtageren. Frimærker, otte kr. pr. stk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen