Prisfald på sommerrejser

Her er ti sommerrejser med rutefly, der er klart billigere end sidste år på samme tid

Berlin er et af de rejsemål, der er blevet billigere for især nordjyderne. (Foto: Colourbox.com)
Berlin er et af de rejsemål, der er blevet billigere for især nordjyderne. (Foto: Colourbox.com)

Der kommer stadig flere flyselskaber og ruter til de danske lufthavne. Og det har trods de stigende priser på flybrændstof fået billetpriserne til at dykke på flere ruter.

10 udvalgte storbyrejser er således faldet med gennemsnitligt 22 procent. Det viser en opgørelse fra Dansk Flyprisindex, der udgives af rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

Med udgangspunkt i uge 28 kan man blandt andet konstatere, at prisen for en flybillet fra Aalborg til Berlin er faldet til det halve, efter Norwegian har åbnet en direkte rute. Før skulle man rejse via København.

LÆS OGSÅ:

Se også: Gustaf Ljunggren: Mit Berlin

I Billund er det særligt rejser med Ryanair til London og Rom, der trækker prisen ned, men det i København er Lufthansa, der leverer varen med en returbillet til Barcelona, der er 24 procent billigere end den billigste returbillet i samme uge sidste år.

LÆS OGSÅ:

Udland - 11. nov. 2011 - kl. 08:09 Labre Lotts livlige London

Sammenligner man billetpriserne til de oversøiske destinationer er prisfaldet lidt mere moderat. Det ligger et sted mellem otte og 16 procent. Det er dog stadig attraktivt med en returbillet fra København til Tokyo. Her kan man komme retur for 4.453 kroner med Finnair via Helsinki.

LÆS OGSÅ:

Se også: Så rejs dog til billige Japan

Bedste tilbud skal man køre et par hundrede kilometer syd for den dansk-tyske grænse for at kunne gøre brug af. Det er hollandske KLM, der via Amsterdam tilbyder en returbillet fra Hamborg til den pulserende brasilianske storby Rio de Janeiro for 4.633 kroner til en pris, der ligger 43 procent under sidste års niveau.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens bedste byer for mænd

- Eksemplerne viser, at den hårde konkurrence og udvikling af nye ruter i markedet, skaber nogle nye og prisbillige rejsemuligheder, som stadig gør det attraktivt at rejse med rutefly i højsæsonen, siger Ole Stouby, administrerende direktør for rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

1 af 2 
2 af 2 Berlin er et af de rejsemål, der er blevet billigere for især nordjyderne. (Foto: Colourbox.com)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen