Få styr på campingforsikringen

Der gælder særlige forsikringsregler, når du er på campingferie i Danmark

Lad ikke tyve ødelægge jeres campingferie. En hængelås på teltet betyder, at dine ejendele er dækkede af forsikringen. (Foto: Colourbox)
Lad ikke tyve ødelægge jeres campingferie. En hængelås på teltet betyder, at dine ejendele er dækkede af forsikringen. (Foto: Colourbox)

Når det kommer til forsikring på campingferien, er den gyldne hovedregel: Tjek din forsikring, inden du tager af sted – så slipper du for eventuelt yderligere ubehagelige overraskelser.

Tager du på ferie, hvad enten det er i Danmark eller i udlandet, dækker din indboforsikring dig nemlig som udgangspunkt i tilfælde af, at du får stjålet noget.

Men der er også særregler. Se dem her:

Campingvognen

Alle 'tyvetækkelige genstande' skal være gemt af vejen. På almindeligt dansk betyder det, at du skal låse f.eks. din computer, kamera, iPad, iPod, Nintendo og andre værdigenstande inde i din campingvogn. Lad dem ikke ligge i forteltet – ellers dækker forsikringen ikke. Desuden skal der være tegn på voldeligt opbrud, som det så dramatisk hedder i juraen.Ejer du en campingvogn, skal du være opmærksom på, at din indboforsikring ikke dækker de ting, som er en del af campingvognens faste inventar som f.eks. tv, parabol o.lign. Det kræver en særlig inventarforsikring.

Teltet

Bor du i telt – hvad enten du ferierer på en campingplads eller er på festival – skal teltet være aflåst med en hængelås, og der skal være 'synlige tegn på opbrud af teltet', hvis forsikringen skal dække.

Er du smart nok til at låse af, er både det ødelagte telt og ting, der bliver stjålet fra det, dækket af din indboforsikring. Hængelåsen behøver ifølge Forsikringsoplysningen ikke være en dyr, godkendt lås. Derfor: Lås teltet, når du forlader det. Også selvom du kun er væk to minutter.

Hvad så, hvis du har indbrud, mens du ligger og sover i teltet? Tja, så kan det være et problem, for så kan du ikke bevise indbruddet særlig klart. Overvej derfor at sætte hængelåsen på, når du skal sove. Og lad i øvrigt dine værdigenstande blive hjemme. Tænk over, hvad du får brug for – behøver du f.eks. at tage din iPad med på festival?

Bilen

Her skal du dog være opmærksom på, at ting som iPad, kamera, computer, Nintendo, vin og spiritus m.v. ofte kun er dækket, hvis de har været opbevaret i et 'fra bilens kabine adskilt og aflåst bagagerum eller handskerum'. Ordlyden varierer lidt fra selskab til selskab – tjek, hvad der står i din police.

De fleste forsikringsselskaber kræver i dag blot, at tingene ikke er synlige udefra. Dvs. du også er dækket, selv om du kører i en hatchback eller stationcar, hvor der ikke er noget separat bagagerum, hvis du vel at mærke bruger den indbyggede afdækning i bilen. Også her er der krav om tegn på voldeligt opbrud, før forsikringen dækker.

Kilder: Riccardo Krogh Pescatori, Forsikringsoplysningen, og FDM

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen