Vi rejser efterlønsmillionerne op

Rejsebranchen jubler. Danskernes efterlønskroner går i høj grad til rejser

Rigtig mange danskere agter at rejse ud i verden for efterlønskronerne. Det er de ikke blot glade for i rejsebranchen, men også i de lande, der kan se frem til at modtage turister med penge på lommen. (Foto: Colourbox.com)
Rigtig mange danskere agter at rejse ud i verden for efterlønskronerne. Det er de ikke blot glade for i rejsebranchen, men også i de lande, der kan se frem til at modtage turister med penge på lommen. (Foto: Colourbox.com)

Fra 2. april har en million danskere mulighed for at hæve op til 65.800 kroner i efterlønspenge.

Nogle vælger at investere dem i en privat opsparing, mens andre køber et nyt køkken.

Og så er der rigtig mange, der vælger at rejse.

Læs mere om efterlønnen hos borger.dk.

Og det er man naturligvis opmærksom på i de store danske rejsebureauer.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kretas køkkenhave

I en undersøgelse foretaget af Star Tour har 30 procent valgt at få efterlønskronerne ud nu, og 60 procent af disse vil bruge dem på at rejse.

- Vi har de seneste uger kunnet måle en tydelig stigning i salget af både sommerrejser og rejser til næste vinter. Stigningen kom pludseligt og ligger nu på cirka 20 procent i forhold til samme periode sidste år. Vi havde jo en fornemmelse af, at det hang sammen med efterlønspengene, men ville gerne have dokumentation for det, og det har vi fået med denne spørgeundersøgelse.

- Jeg tager dette som en indikation på et større boom i rejsesalget, når pengene kommer ind på folks konti, og der er udsigt til en rigtig positiv ting for hele rejsebranchen, siger salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

LÆS OGSÅ:

Se også: Offroad i den egyptiske ørken

Hos Apollo er både telefoner og website ligeledes rødglødende.

- Kombinationen af, at KFO og BUPL Hovedstaden netop forleden har afskaffet de tvungne ferieuger i uge 29 og 30 allerede fra denne sommer, efterlønspenge der skal gå til ferie, og skattepenge, som kommer til udbetaling hos de heldige i dag, gør, at der er rekordstort tryk på alle vores salgskanaler. Også antallet af forespørgsler på Facebook er rekordstort, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

- Oven i dette ser det ud til, at antallet af skatteydere med restskat er faldet i år, angiveligt fordi borgerne er blevet bedre til at ramme plet med deres forskudsopgørelse, har SKAT meddelt, så alt i alt kan vi se frem til nogle meget travle dage.

LÆS OGSÅ:

Se også: Det tyrkiske paradis

Og Bravo Tours har tilmed oprettet en specialgruppe for at klare efterspørgslen

- Nu skal mange års drømme om at se noget af verden realiseres. Vi har dagligt mange forespørgsler på, hvor langt og hvor længe man kan rejse for sine efterlønspenge, siger salgs- og marketingdirektør Stig Bundgaard, Bravo Tours.

- Det er ikke kun almindelige charterrejser for to personer, der efterspørges. Safari i Afrika, eksotiske rejser til bl.a. De Dansk Vestindiske Øer og to-tre ugers rundrejser i Asien og Sydamerika har stået på mange menneskers ønskeseddel i mange år. Netop disse rejseformer er to af vore fokusområder, siger Stig Bundgaard.

- Desuden har vi mange henvendelser om familierejser for tre generationer til typiske charterdestinationer som Mallorca og Kreta. Hidtil har sådanne familiegrupper fejret runde fødselsdage, sølv- eller guldbryllup, men det er naturligvis også værd at fejre, at efterlønspengene er til rådighed, siger Stig Bundgaard.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen