Drop Facebook på ferien

Hold tyveknægte væk fra smykkeskrinet derhjemme, og glem alt om statusopdateringer, når du holder ferie

Vær varsom med udmeldinger på Facebook, når du rejser. (Foto: Colourbox)
Vær varsom med udmeldinger på Facebook, når du rejser. (Foto: Colourbox)

Opdateringer som 'Nyder livet fra første klitrække' eller 'Hotellets pool er for vild' kan efterlade dig med et tomt pengeskab og gennemrodede skabe og skuffer, når du vender hjem efter et tiltrængt ferieophold. Facebook er nemlig i flere tilfælde blevet et pejlemærke for tyve, og dine statusopdateringer kan oplyse langfingrede lømler om, hvor og hvornår du er bortrejst fra hjemmet.

Arbejdsro til tyve
Derfor bør du undgå at uploade feriebilleder og skrive statusopdateringer på Facebook, der afslører, at du er på ferie. For det første kan det give indbrudstyvene et praj om, at du ikke er hjemme, og for det andet kan du risikere, at forsikringen ikke dækker, hvis du selv indirekte har inviteret tyven indenfor via Facebook.

LÆS OGSÅ: Vi ferie-blærer os på Facebook

– Indbrudstyvene bruger alle de metoder de har til rådighed for at finde ud af, om vi er hjemme, så de har arbejdsro. Det gælder også internettet, der ofte er en direkte kilde til den slags informationer, fortæller Lisse Agerley, kommunikationschef i Alka og fortsætter:

– Hvis du har uploadet feriebilleder og skrevet, at du er ude at rejse, og at nøglen ligger under måtten ved hoveddøren, kan det betegnes som grov uagtsomhed. Man kan sammenligne det med, at du ikke har låst din hoveddør eller ikke har lukket dine vinduer. I disse tilfælde dækker din forsikring ikke, fordi du ikke har sørget for at sikre dig ordentligt mod indbrud, men det er vel de færreste, der skriver det så direkte.

Tænk dig om
Hos Codan Forsikring råder man feriehungrende danskere til at tænke sig om, når de rejser væk.

LÆS OGSÅ: Facebook bestemmer din sommerferie

– Overvej om det nu også er nødvendigt at anvende de såkaldte check-ins, hvor dit netværk på Facebook kan se, hvor du befinder dig netop nu. Hvis du fortæller, at du befinder dig i Billund Lufthavn eller på et ferieresort på Korsika, er det let for tyve at gætte, at huset derhjemme står tomt, siger kommunikationskonsulent hos Codan, Kia Pedersen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen