Drop Facebook på ferien

Hold tyveknægte væk fra smykkeskrinet derhjemme, og glem alt om statusopdateringer, når du holder ferie

  • Vær varsom med udmeldinger på Facebook, når du rejser. (Foto: Colourbox)
Vær varsom med udmeldinger på Facebook, når du rejser. (Foto: Colourbox)

Opdateringer som 'Nyder livet fra første klitrække' eller 'Hotellets pool er for vild' kan efterlade dig med et tomt pengeskab og gennemrodede skabe og skuffer, når du vender hjem efter et tiltrængt ferieophold. Facebook er nemlig i flere tilfælde blevet et pejlemærke for tyve, og dine statusopdateringer kan oplyse langfingrede lømler om, hvor og hvornår du er bortrejst fra hjemmet.

Arbejdsro til tyve
Derfor bør du undgå at uploade feriebilleder og skrive statusopdateringer på Facebook, der afslører, at du er på ferie. For det første kan det give indbrudstyvene et praj om, at du ikke er hjemme, og for det andet kan du risikere, at forsikringen ikke dækker, hvis du selv indirekte har inviteret tyven indenfor via Facebook.

LÆS OGSÅ: Vi ferie-blærer os på Facebook

– Indbrudstyvene bruger alle de metoder de har til rådighed for at finde ud af, om vi er hjemme, så de har arbejdsro. Det gælder også internettet, der ofte er en direkte kilde til den slags informationer, fortæller Lisse Agerley, kommunikationschef i Alka og fortsætter:

– Hvis du har uploadet feriebilleder og skrevet, at du er ude at rejse, og at nøglen ligger under måtten ved hoveddøren, kan det betegnes som grov uagtsomhed. Man kan sammenligne det med, at du ikke har låst din hoveddør eller ikke har lukket dine vinduer. I disse tilfælde dækker din forsikring ikke, fordi du ikke har sørget for at sikre dig ordentligt mod indbrud, men det er vel de færreste, der skriver det så direkte.

Tænk dig om
Hos Codan Forsikring råder man feriehungrende danskere til at tænke sig om, når de rejser væk.

LÆS OGSÅ: Facebook bestemmer din sommerferie

– Overvej om det nu også er nødvendigt at anvende de såkaldte check-ins, hvor dit netværk på Facebook kan se, hvor du befinder dig netop nu. Hvis du fortæller, at du befinder dig i Billund Lufthavn eller på et ferieresort på Korsika, er det let for tyve at gætte, at huset derhjemme står tomt, siger kommunikationskonsulent hos Codan, Kia Pedersen.

Tre råd om Facebook

Codan Forsikring har udarbejdet fire præventive råd til dig, der vil optimere din sikkerhed på Facebook.

1. Tjek dine privatindstillinger og sikr dig, at det kun er dine venner, der kan se dine aktiviteter på tidslinjen. Hvis du f.eks. skriver om den fortræffelige mad fra feriestedet, vil det i så fald kun være dine bekendte, der kan læse med.

2. Sørg for, at du først skal godkende en såkaldt tagging. Hvis din rejsemakker tagger dig på et feriebillede, imens i bestiger Eiffeltårnet, vil det ikke dukke op på din væg, før du accepterer hans handling. Du kan f.eks. vente med at godkende tagget til I er hjemme igen.

3. Upload først feriebillederne, når rejsen er slut.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Mest læste i Ferie

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen