Her er de syv ultimative krydstogter

Syv ultimative krydstogter til dig, der gerne vil se meget på en gang

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Hvis du gerne vil nå langt omkring på din ferie, men er kommet ud over det punkt, hvor du bare pakker rygsækken og rejser rundt på egen hånd i Asien eller tager på interrail i Europa, kunne et 'kontinent-cruise' måske være løsningen.

Jesper Boas Smith, som er direktør og ejer af Bella Vista Travel, der formidler krydstogtrejser, har et hav af krydstogter bag sig og 16 års erfaring i at rådgive kunder om, hvilket de skal vælge.

– Kvaliteten kan være svingende, så husk altid at læse det, der står med småt. Hvor meget er reelt inkluderet i rejsens pris? Tjek også, hvornår og hvor længe I er i land de forskellige steder, så I undgår skuffelser, råder han.

Her giver han dig sin favorit-tur for hvert kontinent.

Læs mere om de forskellige cruises på krydstogt.dk

Afrika

Læg til i de bedste havne i Sydafrika og nabolandet Mozambique med Silversea. På dets tinætters krydstogt har du en unik mulighed for at kombinere sejltur med safari, fortæller Jesper Boas Smith.

Nord- og Mellemamerika

På Silverseas' 15-nætters krydstogt fra Florida når du via Colombia og Panamakanalen – som erfarne cruise-gæster betegner som en helt unik oplevelse – til Guatemala, Mexico og Californien. Masser af plads og virkelig god mad ifølge Jesper Boas Smith.

Priser fra ca. 39.500 kr. inkl. mad og drikke. Ekskl. fly.

Antarktis

Der er kommet flere arrangører af cruises til Antarktis, og man skal se sig for. Visse steder må der kun være 99 personer i land ad gangen, så man skal altid vælge de små skibe. Silversea har helt klart den bedste tur, siger Jesper Boas Smith. Ti nætter på et luksus-ekspeditionsskib med gastronomi i top, gratis foredrag og masser af udflugter.

Fra ca. 70.000 kr. inkl. mad, drikke, udflugter m.m. samt transport til/fra Buenos Aires i Argentina, men ekskl. fly m.m. fra Danmark.

Asien

– Skulle jeg se Asien fra søsiden, ville jeg vælge et 17-dages cruise fra Singapore til Hongkong med Oceania Cruises, hvor der desuden er sat tid af til at opleve rigtig meget i land, siger Jesper Boas Smith. Fra Singapore går turen til perler i Thailand, Cambodja, Vietnam, Kina og endelig Hongkong.

Priser fra ca. 27.000 kr. ekskl. mad og fly.

Australien med New Zealand

Rejs fra koalaernes land til kiwiernes og oplev både Sydney og søvejen til New Zealand, samtidig med at du ifølge Jesper Boas Smith kan nyde femstjernet service og gastronomi om bord på Crystal Cruises' flydende hotel, der 'har den rigtige størrelse uden for mange om bord'.

Europa

Der findes rigtig mange forskellige krydstogter i Middelhavet, som kan være et godt sted at begynde, hvis du ikke har prøvet det før. Selv ville Jesper Boas Smith vælge en ni-nætters tur fra Venedig til Istanbul med Seabourn, som bl.a. lægger vejen forbi en række græske perler som Korfu, Santorini og Korintherkanalen – 'en kæmpe oplevelse, og det er kun de mindre skibe, der kan sejle igennem der' – plus Bodrum og Izmir i Tyrkiet m.m.

Priser fra ca. 24.000 kr. inkl. mad og drikke, ekskl. fly.

Sydamerika

– Vil du på cruise i Sydamerika, så gå efter en tur, som også runder Falklandsøerne. Tag f.eks. turen med Seabourn fra Valparaiso i Chile, gennem fjordene, forbi Kap Horn og videre til Falklandsøerne, Uruguay og Argentina. Det er en af de smukkeste cruise-oplevelser, siger Jesper Boas Smith.

Priser fra ca. 34.000 kr. inkl. mad og drikke, ekskl. fly.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen