Sådan gi'r du regnen et gok

10 tip til at beskæftige børnene en regnvejrsdag i sommerhuset

Det er en god ide at have forberedt aktiviteter for børnene i sommerhuset, når regnen siler ned udenfor. (Foto: Colourbox)
Det er en god ide at have forberedt aktiviteter for børnene i sommerhuset, når regnen siler ned udenfor. (Foto: Colourbox)

Der er intet som regnvejr, der kan ødelægge en sommerhusferie. Børnene keder sig, så mundvigene vender nedad.

Men faktisk behøver regnen slet ikke være nogen feriedræber. Børn har masser af fantasi, og der er masser af sjove aktiviteter, man kan lave med dem indendørs. Regnvejrsdagen er helt oplagt at dedikere til en dag i familiens tegn, hvor alle samles om en fælles aktivitet.

Ekstra Bladet Ferie giver dig her 10 bud på aktiviteter, du kan lave på regnvejrsdage i sommerhuset.

1 Pudekamp

Der findes vel nærmest ingen børn – små som store – der ikke synes, at en god, gammeldags pudekamp er sjov. Glem alt om regnvejr, mens fjerene flyver om ørerne på hele familien.

Børn elsker, når de får lov til at tumle, og når mor giver far en ordentlig en på kassen, så han triller ud af sengen.

2 Lav modellervoks

Det er nemt at lave jeres egen modellervoks. Den, du køber i legetøjsforretningerne, er ofte dyr, og så er det desuden sjovt for børnene at være med til at lave voksen. Du skal bruge mel, salt, olie, citronsyre, vand og så kan du bruge frugtfarver til farvning. Det hele hældes i en gryde og varmes langsomt op, til det har den konsistens, du ønsker. Og derefter kan børnene lave figurer i alskens farver.

3 Leg med papmache

De fleste husker, hvordan man i billedkunsttimerne lavede sin egen sparegris af papmache og balloner. Og selv om teknologi og avanceret legetøj for alvor har indtaget børneværelserne, så synes børn stadig, det er sjovt at bygge og konstruere. Og med papmache er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kan for eksempel bruge et hønsenet til at forme det, du ønsker at lave. Det kan være børnenes yndlingstegnefilmsfigur eller en tunnel til børnenes legetøj. Papmache laves ved at opløse aviser i tapetklister.

4 Luksus-hjemmebio

Når regnen triller ned ad ruderne, findes der næsten ikke noget bedre end at krybe ned under dynen til en god film.

Pop filmseancen op med at lave billetter af karton og lav popcorn, som børnene kan købe i 'kiosken', før de træder ind i luksusbiografen, hvor de klassiske, røde biografstole er byttet ud med stuens sofa udstyret med dyner og store puder.

5 Skovtur i stuen

Køb ind til en rigtig lækker frokost og lad børnene hjælpe med at bage deres eget brød. Bred et stort tæppe ud på gulvet. Saml eventuelt alle sommerhusets planter og placer dem rundt om tæppet og lad, som om I faktisk sidder i skoven og nyder jeres frokost.

6 Skattejagt

Du kan ikke undgå at blive dagens helt, hvis du byder børnene på skattejagt. For at gøre skattejagten endnu sjovere, er det en god ide at opbygge en historie om den. Det kan være den klassiske sørøverskattejagt med skattekort, eller måske skal børnene finde ti bogstaver for til sidst at sammensætte bogstaverne til et ord. Og naturligvis vinde en præmie.

7 Omfavn regnen

Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Sådan har du sikkert hørt din mor sige – og faktisk kan regnen være noget af det sjoveste legevejr. Træk i regntøjet, og lad børnene hoppe og sjaske i vandpytterne. I kan også bruge tomme sodavandsflasker og se, hvem der først kan samle mest regnvand. Eller lave en regnmåler ud af en sodavandsflaske.

8 Byg jeres egen drage

Det er sjovt at flyve med drager. Det kan både børn og voksne hurtigt blive enige om. Og det bliver kun sjovere af, at man selv har bygget dragen. Det kræver faktisk kun ganske lidt tid og få materialer at bygge en flot drage. Gør det til et familieprojekt – og her kan selv de yngste være med. En hjemmelavet drage er billigere end en færdiglavet, og så kan du designe den lige, som du vil. Du kan finde både videoer og vejledninger på nettet til, hvordan man bygger en drage.

9 Lav hjemmelavet slik

Børn elsker at få lov til at hjælpe til i køkkenet, og så bryder de fleste sig også vældig godt om søde sager. Brug regnvejrsdagen på at lave jeres eget slik. Det kunne for eksempel være hjemmelavede skumfiduser. Alt, man skal bruge, er vand, sukker, flormelis, husblas og en stang vanilje – og så kan man ellers tilsætte smag og farve alt efter, hvad familien lyster.

10 Leg med krympeplast

Både drenge og piger vil kunne hygge sig med krympeplast, der på næsten magisk vis krymper, når det kommer i ovnen. Og af krympeplast kan du nærmest lave lige, hvad du har lyst til.

Nøgleringe, seje figurer, hårspænder eller øreringe. Krympeplast kan købes i de fleste hobbyforretninger, og du kan bruge ganske almindelige farveblyanter til at dekorere figurerne.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen