Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Ferie 4 timer siden
Vanvittigt! Se jumbojets sidste tur på verdens vildeste landingsbane
Ski 21 timer siden
Det franske smørhul: Skiferie med gode priser
Ferie 21 timer siden
Matematikere har lavet den vildeste pubcrawl – kan du klare den?
Ferie 23 timer siden
Mand ragede på kvinde i flyet: Det skulle han ikke have gjort
Ferie 27. okt. 2016
Nyt hostel åbner i Danmarks mest berygtede ghetto
Ferie 26. okt. 2016
Se prostituerede thai-kvinders sære hyldest til afdød konge
Ferie 26. okt. 2016
Syret kemi: Tis ødelægger verdens højeste kirke
Danmark 25. okt. 2016
Gigantisk museum på vej til København
Ferie 25. okt. 2016
Londons nye skyskraber til grin: Kan du se hvad den ligner?
Ferie 25. okt. 2016
24-årig rejser verden rundt: Sælger imens for 500.000 kr. om måneden
Ferie 25. okt. 2016
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 25. okt. 2016
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 24. okt. 2016
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 24. okt. 2016
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 24. okt. 2016
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden

Med Google på ferie

Du behøver aldrig at forlade internetmastodonten. Og da slet ikke på ferien

  • Tidligere var du afhængig af den bærbare, hvis du ville benytte dig af funktioner som Google Translate og Google Maps. Men i dag kan du få de flest funktioner som applikationer til smartphonen. (Foto: Colourbox.com)
Tidligere var du afhængig af den bærbare, hvis du ville benytte dig af funktioner som Google Translate og Google Maps. Men i dag kan du få de flest funktioner som applikationer til smartphonen. (Foto: Colourbox.com)

Internetgiganten over dem alle nøjes ikke kun med at påvirke din hverdag.

Google bliver også i stadig højere grad en uundværlig del af din rejse. Alt fra kort til trafikinformation og oversættelse er tilgængeligt og med til at gøre din ferie nemmere. Forudsat naturligvis at ferie for dig ikke betyder, at du trækker stikket.

Bare se her.

Google Street View
Du behøver ikke lade dig overraske af udsigten, når du ankommer til bestemmelsesstedet. For med Street View får du 360 graders panoramabilleder i gadeniveau fra 27 lande over hele verden. Se hotellet i virkeligheden, gå ture i området eller find netop den restaurant, der har havudsigt.

Tag kortet med dig
Drop det store papirkort, der ikke blot er upraktisk, men også får dig til at ligne en forvirret turist. Med din mobil ved hånden er det meget nemmere og mere diskret, og med muligheden for at downloade en sektion af Google Maps over det område, du er rejst til, kan du nu også slippe for at betale for dataforbindelse, når du finder vej i ukendte storbyer.

LÆS OGSÅ:

Se også: Rejseguide til udsalgspris

Hjælp til offentlig transport
Med Transit Navigation kan Google Maps fortælle dig, hvornår du skal af bussen, eller stå af metroen med turn-by-turn-navigation til offentlig transport.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fede apps til flittige flyrejsende

Kom hurtigere frem - undgå trafikpropper
Du kan få opdaterede trafikdata til motor- og hovedveje i både Danmark og mange andre europæiske lande på Google Maps, så du kan undgå at tilbringe din første feriedag på trafikpropper. Ved at trykke på ‘Lag’ i Google Maps på enten computer, mobil eller på Googles Navigations App kan du få vist trafikken omkring dig eller langs din rute. Se eksempelvis vejnettet i Danmark lige nu.

Du kan også planlægge i forhold til trafikken ned gennem Europa, bare husk at holde øje med udgifterne for dataforbindelse i udlandet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er de bedste rejseapplikationer til mobilen

Den mobile multiparlør
Uanset hvor du rejser hen i verden, giver Google Translate dig mulighed for at kommunikere bare nogenlunde med lokalbefolkningen. Du taster ganske enkelt ind, hvad du vil sige, og så oversætter din mobil det for dig, så du kan vise beskeden videre eller selv forsøge dig. Hvis du taler engelsk, men ingen andre gør, er det endda også muligt at tale engelsk ind i mobilen og få det oversat og udtalt på både fransk, spansk, tysk, kinesisk, hindi m.fl.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er lægens nye rejse-app

Valutakurser
Hvis almindelig hovedregning ikke lige slår til på det lokale marked, så skriv eksempelvis ' 42 EUR in DKK' i søgefeltet, så dukker det præcise resultat op med det samme udregnet i fuldt opdaterede valutakurser.

LÆS OGSÅ:

Se også: Glemte pas - brugte sin iPad

Hotelbooking
Også Google byder ind på det lukrative market for hotelsøgninger. Her får du en liste over mulige hoteller baseret på pris, tid, distance til seværdigheder og brugeranmeldelser med Googles egen Hotel Finder. Du kan tilføje de hoteller, du er interesseret i på din egen personlige liste. Klik på den røde "Book"-knap for at gå videre og lave reservationen, så simpelt er det!

Street Wiew - også i zoologiske haver
Man har netop tilføjet flere forbedringer til Google Maps - herunder indendørs kort (i USA og Japan). Street View-teknologien kan også tage dig indendøre på din telefon, så du kan forberede dit besøg, før du overhovedet har været der. Selvfølgelig kan du også altid bruge Street View-funktionen i Google Maps til, at få vist gader og stræder samt forlystelsesparker, zoologiske haver og andre populære attraktioner, som har indgået partnerskab med Google for at få deres placeringer online.

SE OGSÅ:

Kameracykel Udland - 27. mar. 2012 TV: Google Street View på Amazonfloden

Google fortæller, hvad du spiser
Det er muligt at få endnu mere præcis viden ved hjælp af Google Goggles. Med et enkelt klik vil du vide præcis, hvad du bestiller på en menu, da Goggles oversætter det, du peger din telefon imod direkte på skærmen. Du kan få det til både Android og iPhone.

Dine minder
Behold dine minder, selvom du mister din telefon med Google+ Instant Upload. Dine fotos fra telefonen bliver automatisk uploadet til Google+ klar til at blive delt takket være Instant Upload funktionen, som er en del af Google+ til Android og iPhone. Hver eneste gang du tager et foto, bliver det automatisk sendt op i skyen til opbevaring i dit private fotoalbum. Så uanset hvad der sker med din telefon, kan du altid få adgang til dine ferieminder på Google+ og endda dele dem med familie og venner ved hjælp af Google+ og dets Cirkler.

Fly
Googles flysøgemaskine er stadig i udviklingsfasen. Men har du åbnet den amerikanske version af søgesiden, kan du få millisekunder finde ud af, om der går direkte fly mellem to destinationer ved eksempelvis at taste Flights CPH to London. Herefter kommer der en liste over de forskellige flyvninger fra de forskellige selskaber. Hvis der ikke dukker noget op, så er der ingen direkte fly.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nyt flysøgeværktøj fra Google

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen