Få mere for lommepengene

Medbring nødder, en let oppakning og tag bussen, hvis du vil have pengene til at vare længere, når du holder ferie

Det kan gøre ondt på feriebudgettet, hvis du må tage taxi til og fra hotellet alt for mange gange. (Foto: Polfoto)
Det kan gøre ondt på feriebudgettet, hvis du må tage taxi til og fra hotellet alt for mange gange. (Foto: Polfoto)

Dyr transport fra lufthavnen og høje udgifter til frokost kan være netop de omkostninger, som får rejsebudgettet til at vælte. Er du ofte nervøs for, om pengene slår til, eller ærgrer du dig over igen og igen at bruge mere end beregnet, er der et par simple tricks, der hjælper dig med at få mere for dine penge.

1 Offentlig transport

Du har måske prøvet det – at bo lidt væk fra bykernen og seværdighederne, fordi hotellet var billigere. Men ofte ender du med uforudsete udgifter, fordi du må tage taxi til og fra seværdigheder, hvis ikke der er metro, bus eller anden offentlig transport i nærheden. Efter en lang dag med oplevelser opgiver du nemlig tanken om at gå de ekstra kilometer hjem. Sørg derfor for at vælge et hotel, som ligger tæt på transportmuligheder. Tjek f.eks. på Google Maps, inden du booker overnatning. Husk at vælge 'offentlig transport' i søgefeltet.

I nogle byer er metrosystemet væsentlig dyrere end busserne. Vælg derfor så vidt muligt den billigste transportform, når du skal rundt i byen.

2 Medbring snacks

Det kan koste dig en del at spise ude, og derfor kan du spare meget ved at tage snacks med på ferien. Tag f.eks. müslibarer, nødder og kiks med i rygsækken. Så længe indholdet er pakket i plastik, må du gerne tage det med ombord på flyet. Priserne på mad og snacks i lufthavnen kan være enorme, så allerede her sparer du den første hundredkroneseddel. Tag rigeligt med, så du har nok til feriedestinationen. På den måde undgår du at gå på café, hver gang du får behov for at fylde lidt i maven, og pengene i pungen varer væsentlig længere.

3 Pak let

Det kan blive dyrt, hvis du tropper op med overvægt ved check-in-skranken. Husk, at du også skal betale for de ekstra kilo oppakning, når du skal hjem fra ferie. Mange flyselskaber tager nemlig penge for ekstra kilo, og derfor kan du spare på rejsebudgettet ved at pakke let. Medbring kun én taske. Hvis den passer i vægt og mål med reglerne for håndbagage, betaler du ikke noget for din medbragte oppakning. Hvis du ikke kan undvære ekstra læsestof, vinterstøvler og regntøj, kan du sende det med almindelig post en uges tid før afrejsen. Det er langt billigere end at betale for overvægt i lufthavnen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen