Fem fede begivenheder du cruiser ind i

Planlæg i tide og få en på opleveren

Hvem vil ikke gerne deltage i verdens vildeste fest, karnevalet i Rio. (Foto: AP/Filipe Dana)
Hvem vil ikke gerne deltage i verdens vildeste fest, karnevalet i Rio. (Foto: AP/Filipe Dana)

Forestil dig at stå på dækket af et gigantisk krydstogtskib, mens du sejler direkte ind i verdens største gadefest, karnevallet i Rio de Janeiro. Det må vel næsten være umuligt ikke at trække på smilebåndet. En række rederier forsøger at planlægge krydstogterne, så du netop rammer nogle af verdens største begivenheder.

Ferie har kigget krydstogtkalenderen igennem og guider dig her til fem fantastiske begivenheder, som du kan sejle direkte ind i i den kommende sæson.

Karneval i Rio

Karnevallet i Rio de Janerio er nok den mest berømte gadefest i hele verden. Hvert år drager millioner til byen, der i fire dage er spækket med dansende brasilianere i farverige kostumer, som fejrer livet. Og hvem kunne ikke tænke sig at opleve en af verdens vildeste fester.

Sådan oplever du det på krydstogt
Adskillige rederier tilbyder krydstogter, der lægger til kaj i Rio under karnevalet. For eksempel har rederiet Azamara et 12 nætters krydstogt, hvor du sejler med rederiets Azamara Quest langs Sydamerikas kyst.

Læs mere på azamaraclubcruises.com

Monaco Grand Prix

Det historiske Monaco Grand Prix er det hårdeste Formel 1-løb i verden. Og selv om det emmer af noget, som kun mænd interesserer sig for, er stemningen i byen under løbet noget særligt.

Skulle du ikke være interesseret i hurtigkørende biler, kan du jo altid nyde havnepromenadens fristelser i form af store luksusyachter og designbutikker – eller tilbringe en aften på byens berømte kasino.

Sådan oplever du det på krydstogt
Krydstogtselskabet Azamara Club Cruises tilbyder et femnætters luksuskrydstogt, der starter i Nice og sejler dig forbi den franske og italienske Riviera, før du på selve dagen for Formel 1-løbet kan gå i land tidligt om morgen i Monaco. Når løbet er kørt, går du igen om bord på skibet til vaskeægte after-race-fest.

Mere info på azamaraclubcruises.com

Nytårsaften i Sydney

Nytårsaften bliver ikke større end på Harbour Bridge i Sydney. Den australske millionby er kendt for sit spektakulære fyrværkeri, og hvert år tropper 1,5 millioner mennesker op langs byens havnefront for at få et glimt af nattehimlen, der bliver dekoreret i alle regnbuens farver.

Sådan oplever du det på et krydstogt
Det er ikke unormalt, at man skal bestille billetter flere måneder før for at være blandt de heldige, der får en plads på havnen. Og så kan det oven i købet være svært at komme til at se for menneskemylderet.

Luksusrederiet Crystal Cruises tilbyder et 16-dages krydstogt med Crystal Symphony, hvor nytårsaften bliver tilbragt i Sydney. Selskabet har naturligvis booket pladser i en særlig VIP-zone, så gæsterne er garanteret den bedste udsigt.

Læs mere på crystalcruises.com

Rhinen i flammer

Hver sommer holder Tyskland landets ældste fyrværkeri-festival, Rhinen i flammer, nær byen Koblenz. Himlen over floden bliver oplyst af et spektakulært festfyrværkeri, mens 250.000 ser på.

Sådan oplever du det på et krydstogt
Engelske Newmarket Holidays arrangerer et særligt Rhine River Cruise, hvor du om bord på MS Olympia får den bedste udsigt til fyrværkeriet. Krydstogtet på syv nætter bringer dig også forbi Bonn, Rüdesheim og Cochem.

Mere info på newmarketholidays.co.uk

Solformørkelse over Stillehavet

Total solformørkelse rammer det nordlige Australien om morgen 14. november.

Det spektakulære fænomen er et af naturens mest fantastiske. Under solformørkelsen bevæger månen sig gradvist ind og dækker for solen. Det hele tager samlet godt en time. Under den delvise fase af solformørkelsen bli'r himlen mørkere og mørkere, og der kommer store, sorte skygger over himlen. Temperaturen kan falde betydeligt.

Sådan oplever du det på krydstogt
Det hører til sjældenhederne, at man kan opleve total solformørkelse om bord på et krydstogtskib, men rejseselskabet TravelQuest har arrangeret et krydstogt 3.-15. november, hvor du 14. november kan opleve solformørkelsen om bord på krydstogtskibet M/V Orion ud for Australiens kyst.

Læs mere på travelquesttours.com

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen