Rejsetips

TV: Her er videoen der (måske) kurerer din flyskræk

Frygter du at sætte dig ind i en flyvemaskine, så se denne video

  • Er du angst for at flyve, så er der en række ting, du bør vide. Se videoen i denne artikel, og bliv lidt klogere. (Vidcap)
Er du angst for at flyve, så er der en række ting, du bør vide. Se videoen i denne artikel, og bliv lidt klogere. (Vidcap)
1/2
Næste »

Selv om flyrejser er en af de absolut sikreste transportformer, især på disse breddegrader, lider rigtig mange danskere af flyskræk.

Årsagerne kan være mange. Men grundlæggende handler det om kontroltab og manglende viden om, hvad der egentlig foregår i cockpittet, hvordan maskinen er bygget op, og hvor mange sikkerhedsprocedurer både piloter og fly hele tiden gennemgår.

SE OGSÅ:

Skærmbillede 2012-03-20 kl. 09.51.32 Danmark - 20. mar. 2012 TV: Hvor er faldskærmen når flyet styrter?

For at gøre livet lidt lettere for de mange mennesker, der hellere vil løbe over Holbækmotorvejen med bind for øjnene end at plante bagdelen i et flysæde, så har British Airways produceret en video med titlen 'Flying with confidence'.

Ifølge en undersøgelse foretaget af flyselskabet har 25 procent af alle mennesker flyskræk i en eller anden grad, mens ti procent har en decideret fobi.

SE OGSÅ:

pilot Danmark - 15. mar. 2012 TV: Så galt kan det gå under turbulens

I videoen, der kan ses om bord på selskabets fly, bliver en række myter om luftfart aflivet, ligesom man hjælper passagererne med at forstå, hvad de forskellige lyde og bevægelser skyldes.

Flyselskabet udbyder ligeledes kurser, hvor folk over otte timer med både flyvetur og psykolog lærer at bearbejde deres flyskræk (en journalist fra vores søstersite tgt.dk har prøvet det. Læs om oplevelsen her)

SE OGSÅ:

stewardesse pilot Danmark - 29. mar. 2012 TV: Hvad synes piloten om de sexede stewardesser?

Deltager man i kurset, forventes man at få lyst til at flyve fremover, og British Airways giver således ti procents rabat på kommende fly for op til ni personer på alle klasser.

Er skrækken væk, så find selv billige flybilletter her.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Mest læste i Ferie

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen