Spis ikke disse fødevarer før du flyver

For at undgå oppustethed og upopulære udledninger af luft fra maven, er der en række madvarer, du bør undgå før flyveturen

Chips, broccoli og ferskner er blandt de ting, du bør undgå at indtage, før du skal flyve. Både for din egen og dine medpassagerers skyld. (Collage: Jes Roger Petersen/Colourbox)
Chips, broccoli og ferskner er blandt de ting, du bør undgå at indtage, før du skal flyve. Både for din egen og dine medpassagerers skyld. (Collage: Jes Roger Petersen/Colourbox)

Føler du dig ofte oppustet, når du sidder i et fly? Du er i så fald langt fra den eneste. Og der er endda en udtryk for det. 'Jet Bloating' er den tilstand af oppustethed og bøvsende fornemmelse, når gasarter dannes og udvider din mavesæk i 10 kilometers højde.

LÆS OGSÅ:

Se også: Undgå tre dage på tønden

Men du kan faktisk gøre noget for at mindske ubehaget. For problemet skyldes i høj grad de ting, du indtager forud for flyvningen.

Det gælder i hovedtræk om at undgå fødevarer, der er vanddrivende eller dårlige for fordøjelsen. Blandt de typiske ting, du bør undgå at indtage er således broccoli, bønner, salte snacks og kulsyreholdige drikke.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hun måtte ikke flyve med den kavalergang

Mens de fleste af disse mere eller mindre giver sig selv, så vil det muligvis komme som en overraskelse, at også brød, foie gras, ferskner og stegt mad er på listen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ti enkle tips til at spare penge på rejsen

Omvendt bør du spise bananer, bær, ananas, løg, hvidløg, kartofler, gurkemeje, ingefær og drikke grøn te. Det er alt sammen godt for fordøjelsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Flyv ikke med disse selskaber

Desuden skulle selleri være godt mod nervøsitet, mens fuldkornsprodukter og salat angiveligt skulle mindske risikoen for stress.

Og der er al mulig grund til at tage emnet alvorligt, skriver Gadling.com. For ikke nok med, at du kan blive grundigt upopulær blandt dine medrejsende, hvis du har for meget luft i maven, så kan det også få mere vidtrækkende følger.

LÆS OGSÅ:

Se også: Verdens mest eftertragtede flysæde

I 2006 valgte kaptajnen på en amerikansk inderigsflyvning at sikkerhedslande maskinen, da flere passagerer klagede over en ubehagelig lugt fra toilettet.

Det viste sig, at en passager med dårlig mave havde tændt en tændstik for at skjule den grimme lugt, vedkommende havde efterladt sig.

Ingen flyrejser forude? Det kan du lave om på her.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen