WiFi – gratis eller pengesluger?

Der er stor forskel på serviceniveauet, når det kommer til internet i fly – nogle selskaber tilbyder gratis WiFi, andre tømmer din sparegris, før du får adgang

  • Prisen på WiFi på fly kan til tider give selv den mest modige sparegris nervøse trækninger. Foto: Flickr/RafaelJMSouza
Prisen på WiFi på fly kan til tider give selv den mest modige sparegris nervøse trækninger. Foto: Flickr/RafaelJMSouza

Vil du rejse, men samtidig ikke undvære dit elskede internet så meget som bare et enkelt minut, er første skridt på vejen at sikre, at der er WiFi-adgang på rejsens første del – flyveturen.

Selv om internet er så godt som allestedsnærværende, er der er nemlig noget, der tyder på, at flyrejsebranchen ikke mener, at adgang på rejsen er syndeligt afgørende – til trods for at kunder kun sjældent er enige i den tankegang.

Mange flyselskaber tilbyder således slet ikke internet i luften. En stor del kræver, at du betaler kassen, før du får adgang til de uundværlige megabyte. Få selskaber udbyder netadgang til en nogenlunde pris. Et enkelt selskab giver dig en lille sjat gratis og kræver derefter betaling. Og kun et selskab – af dem, der rejser herhjemme – tilbyder gratis adgang.

Sidstnævnte gør sig gældende for lavprisselskabet Norwegian, som ellers ofte bliver udskældt for diverse ekstra tillæg på billetterne.

Årsagen til, at netop internet ikke koster ekstra, er ifølge selskabet ganske simpel:

- Dagens rejsende forventer at kunne være på nettet, uanset hvor de befinder sig. Derfor er det helt naturlig for os at tilbyde gratis WiFi, siger Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasionschef hos Norwegian i Norge.

Ekstra Bladet har set nærmere på WiFi-mulighederne hos en række flyselskaber, som er populære blandt danske rejsende og giver her en oversigt.

Internetadgang på fly

Gratis adgang:

Norwegian: Gratis WiFi på langt de fleste europæiske ruter og på flyvninger mellem USA og Caribien. Ikke på transatlantiske ruter.

 

Delvist gratis:

Emirates: De første 10 MB data er gratis på alle selskabets A380'ere. Herefter koster adgang til 500 MB mere en dollar (6,85 kr.). Selskabet er i gang med at installere WiFi på resten af deres flyflåde. Her koster adgang også en dollar.

 

Adgang mod betaling:

Icelandair: Adgang på alle fly. Det koster 52 kr. (7 euro) pr. rejse. Saga Class-passagerer og Saga Gold-medlemmer får gratis Wi-Fi på to enheder pr. flyvning.

SAS: Selskabet er i gang med at installere WiFi ombord på langrutemaskiner. Desuden er der WiFi på ti Boeing 737-800, som flyver i Europa. Gratis for EuroBonus Guld- og Diamantmedlemmer og for rejsende på SAS Plus og SAS Business. Passagerer på SAS Go betaler 39 kr. i Norden og Europa og 119 kr. i resten af verden.

Airberlin: 30 minutter inkl. 20 MB data for 50 kr. (4,9 pund), 60 minutter inkl. 50 MB data for 90 kr. (8,9 pund), adgang under hele flyveturen (mellemdist.) inkl. 90 MB data for 140 kr. (13,9 pund) og adgang under hele flyveturen (langdist.) inkl. 120 MB data for 190 kr. (18,9 pund).

Lufthansa: Er i gang med at installere WiFi adgang på hele flyflåden. En time for 67 kr. (9 euro), fire timer for 105 kr. ( 14 euro) eller hele flyvningen (op til 24 timer) for 127 kr. (17 euro).

Singapore Airlines: Selskabet er i gang med at installere WiFi på hele flyflåden. Betal for datamængde eller tidsbaseret. 15 MB data koster 50 kr. (6,99 dollars), mens en time koster 82 kr. (11,95 dollars).

Thai Airways: Har WiFi på udvalgte flyvninger. Smartphone-adgang koster 3 MB 31 kr. (4,5 dollars), mens 10 MB koster 100 kr. (14,5 dollars). Computer-adgang koster 10 MB 100 kr. (14,5 dollars), mens 20 MB koster 195 kr. (28,5 dollars).

Qatar Airways: WiFi er tilgængeligt på udvalgte fly. Selskabet oplyser, at prisen er sammenlignelige med internationale roamingpriser, og at man bliver opkrævet af sit mobilselskab.

 

Ingen WiFi:

KLM (har Wi-Fi om bord på et Boeing 777-300-fly som en prøve).

Air Alsie

British Airways

Thomas Cook (Spies)

Easy Jet

WOW Air

Ryanair

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Ferie
Hent flere
Seneste i Ferie
Seneste i EKSTRA
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen